PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=628786}
7,0 11 tys. ocen
7,0 10 1 10799
6,7 11 krytyków
Zupełnie inny weekend
powrót do forum filmu Zupełnie inny weekend

Podobne filmy

ocenił(a) film na 8

Znacie jakieś filmy będące podobne do owego?

Romiyoo

Podobny w jakim sensie?

ocenił(a) film na 8
bronkovic

Podobna tematyka

ocenił(a) film na 8
Romiyoo

"Amphetamine" , "Bańka Mydlana" , "Marzyciele" , "Nić" , "Oczy Szeroko Otwarte" , "Redwoods" , "Samotny Mężczyzna" , "Shelter" , "Wyśnione Miłości" , "The Houseboy" , "Teenage Angst" , "Prayers For Bobby" , "Obywatel Milk" , "Ausente" , "Maurycy" , "Make The Yuletide Gay" , "Dream Boy" , "House Of Boys" , "Longtime Companion" , i wiele innych których nie chciało mi się wypisywać,wszystkie wymienione mam i mogę polecić ,poza tym mam jeszcze sporo nie oglądanych więc nie wiem czy są warte uwagi.

ocenił(a) film na 8
Artur7335

Wielkie dzięki :)

Romiyoo

Słaba Płeć, Watercolor, Contracorriente, Wyśnione Miłości, Zabiłem moją matkę, Saturno Contro, Boy Culture, Howl, My Own Private Idaho, Velvet Goldmine, Son Frere, Czas, który pozostał, Krople wody na rozpalonych kamieniach, Mysterious skin, Brideshead Resident, Yossi i Jagger, Złe wychowanie, C.R.A.Z.Y., Ludwig, Mandragora, Lilie, Sasha, Prawo pożądania, Shortburst, Debiutanci, Urbania, Toast, Matka boska Morderców, Wild tigers I have known, Samotny Mężczyzna, Grande Ecole, The Mudge Boy, Eternal Summer, Get Real, Torch Song Trilogy, Night Watch, You are not alone, Ethan Mao, Pomiezanie płci, Go west, Just say love, A touch of fever, Presqe Rien, Eating Out-wszystkie części, Before night falls, Poison, Romeos, Le clan, Braterstwo, Proteus, Starcrossed, Last Days, Rosa Morena, Spalona forsa, Wiszący ogród, Echte kerle, Swoon, Fast un salaud, Festen, Przystojny Harry, Keller........................

ocenił(a) film na 6
Rioriel

Wyśnione Miłości <333

Artur7335

bez sensu - Romiyoo chyba raczej chodziło o filmy podobne w klimacie do 'Weekend', a wy mu podajecie wszystkie gejowskie filmy jak leci. filmy, w których jest mniej więcej podobna atmosfera (dramat), z nieprzegiętymi bohaterami to: Einayim Petukhoth [Eyes Wide Open] (2009), Brokeback Mountain (2005), Plan B (2009), Contracorriente (2009), Shelter (2007), Lan Yu (2001), Broderskab (2009), El Cuarto De Leo [Leo's Room] (2009), A Single Man (2009), Hamam (1997), Il Compleanno (2009), Soundless Wind Chime (2009) itp.

ocenił(a) film na 8
tipopo

Tipopo,oglądałeś filmy które poleciłem??
Właśnie mają podobny klimat,a przedewszystkim są bardzo autentyczne

Artur7335

no o to chodzi, że niestety oglądałem. prośbę Romiyoo o polecenie "podobnych" filmów rozumiem tak, że mają to być dramaty z młodymi, zwykłymi facetami (nie chłopcami), nieprzegiętymi, między którymi pojawia się uczucie ukazane bez zbytniej egzaltacji, filmy spokojne, których fabuła toczy się w intymnej atmosferze, filmy zrobione z pewną elegancją.
twoje propozycje to m.in.: "Amphetamine" - dawka chińskiego plastkiowego kiczu, którego żaden facet nie zniesie; "Marzyciele" - historia trójkąta nastolatków ze znikomym wątkiem gejowskim; "Wyśnione Miłości" - film klimatyczny, ale z mega neurotycznymi bohaterami i do tego nie jest to typowa gejowska love story; "House Of Boys" - główni bohaterowie to przegięte ciotki z gejowskiego klubu; "Prayers For Bobby" - główną bohaterką filmu jest raczej matka i jej uczucia; nie wspominam o wszystkich filmach amerykańskiej produkcji TLA Releasing, w których chodzi jedynie o pokazanie ładnych ciał, bez głębszej myśli. Z pozostałymi twoimi propozycjami się zgadzam.

ocenił(a) film na 8
tipopo

Tipopo,przeczytaj jeszcze raz polecenie Romiyoo "podobna tematyka",a nie jak zinterpretowałeś sam "podobne filmy".
Tematyką są wątki gejowskie,nigdzie nie przeczytałem że mają być właśnie takie jak się Tobie podoba,poza tym daj ocenić resztę filmów innym zainteresowanym,nie każdemu będzie się podobać to co Tobie.
Nawiasem mowiąc,też wolę męskich facetów ,ale gusta są różne.

Artur7335

ale chyba przyznasz, że wyrażenie "podobna tematyka" można interpretować w szerokim ujęciu jako tematyka gejowska albo w węższym (biorąc pod uwagę konkretne okoliczności - czyli to, że Romiyoo oglądał film "Weekend" i tenże mu się spodobał) jako tematyka filmów z wyraźnie zaznaczonym wątkiem miłosnym między dwoma przeciętnymi facetami. nie podejrzewam, żeby wyszukanie filmów o szeroko pojętej tematyce gejowskiej stanowiło dziś jakiś większy problem. co innego z filmami "podobnymi" do filmu "Weekend".

ocenił(a) film na 8
tipopo

Otóż,zdziwiłbyś się jak mało ludzi zainteresowanych taką tematyką nie wie o filmach godnych uwagi.
Każdy z nas odczytał prośbę Romiyoo w inny sposób,ale nie ma tego złego,bo teraz ma 2 w jednym:)

ocenił(a) film na 1
Romiyoo

pokój Leo - zdecydowanie lepsze niż ten gniot;)

ocenił(a) film na 10
marsza9

Pokój Leo? Nieee....

ocenił(a) film na 8
hellokitty1

Zdecydowanie polecam "Modlitwy za Bobby'ego". Jezeli religia ma na wszystko odpowiedz to jak pogodzic wiare z matczyna miloscia do dziecka ktore jest "grzesznikiem" Polecam

ocenił(a) film na 10
golding621

Ja również. Mimo iż podczas oglądania tego filmu, budziła sie we mnie agresja, głownie przez stosunek matki, ale mimo to... POLECAM ;)

ocenił(a) film na 8
hellokitty1

Ciekawe, jak będę miał trochę czasu z chęcią obejrzę, gdyż choć często oglądam amerykańskie "super" produkcje to naprawdę lubię ambitne filmy pozostawiące coś do końca życia, a nie kolejną słodką zakazaną miłość która kończy się ślubem.

hellokitty1

Uff, więc nie tylko we mnie....przez 80% filmu miałam ochotę kobietę kopnąć na tyle mocno, żeby jej się mózg odblokował. Najlepszy przykład, że głupota zabija. A fanatyzm jeszcze częściej.

ocenił(a) film na 8
marsza9

marsza9,nawet nie porównuj tych dwóch filmów, Pokój Leo nie może się równać z Weekend-em,bo jest poprostu dużo słabszy.

ocenił(a) film na 1
Artur7335

daj spokój, bez porównania. Ten film ewidentnie mnie obrzydził, był nudny, nic się w nim nie działo. A w "Pokój Leo" to wszystko miało jakiś swój sens.

ocenił(a) film na 8
marsza9

Nie znam owego filmu więc jak i napisałem wyżej z chęcią obejrzę i dziękuję za polecenia, a jeżeli chodzi o to że któryś tam film był gorszy czy lepszy to kwestia gustu więc tu dyskusja wiele nie da :)

ocenił(a) film na 1
Romiyoo

dokładnie. Każdy ma swoje zdanie i swoją opinie.

Romiyoo

Tajemnica Brokeback Mountain

ocenił(a) film na 8
pavel13

widziałem, bardzo dobry film :)

ocenił(a) film na 8
Romiyoo

Od początku do końca - chyba mało znany, ale bardzo piękny film. Można obejrzeć na iplexie :)

ocenił(a) film na 8
juchakapucha

ocenił(a) film na 8
juchakapucha

"Od początku do końca" absolutnie popieram, warty polecenia. Przepiękny film :)