Poważnie jest drugą część? I o czym niby opowiada? Znów ktoś umiera i się zastanawia czy żyć? Jakoś tego sobie nie potrafię wyobrazić...
Poza tym nie Kubie robienie na siłę tasiemców z opowieści, które doskonale bronią się w pojedynkę, to ewidentne ciągnięcie kasy..
Książka jest na prawdę OK- chodzi mi o pierwszą część, ale druga część opowiada o tym co się dzieje po tych wydarzeniach, przyznam, że nie ma nic nadzwyczajnego.
No doszły mnie słuchy, że jakieś rozstanie czy cos. Bez sensu jak dla mnie, ta opowieść doskonale się b4oni w"pojedynkę" kontynuacją ,to błąd, a przynajmniej wg mnie.
Wydaję mi się, że ta druga część z ich rozstaniem była napisana nie z tych powodów co trzeba, a mianowicie wydaje mi się, że została napisana z powodu powiększenia swojego budżetu, ponieważ historia mogła się obyć bez drugiej części, taka nijaka...
Uważam tak samo. Tym bardziej mnie to..zniesmacza. No, ale cóż taki teraz świat gdzie większość goni za pieniądzem, ja w każdym razie na pewno po drugą część nie sięgnę ;-)
Dokładnie, film wg mnie jest świetny a zakończenie słabe ale i też nie do końca zrozumiałe więc jeżeli nawet film będzie pod innym tytułem to i tak to będzie kontynuacja tego z czego bardzo się cieszę.
Szczerze mówiąc dla mnie druga część była o wiele lepsza od pierwszej. Nie ma nawet porównania. Skupiona na psychologii. O wiele więcej wymaga od czytelnika, ale również dużo daje. I jest bardziej z perspektywy chłopaka.
Druga część była potrzebna aby zakończyć jakoś tę historię, no i dobrze, bo nie lubię książek czy filmów bez godnego zakończenia. Jak dla mnie trochę naciągana. To ich spotkanie i rozmowa... miałam nadzieję na coś więcej. Mimo wszystko warto przeczytać. Liczę na drugą część filmu.
Film jak dla mnie zdecydowanie lepszy od I części książki.
Bardzo liczę na drugą częsć, ale nie jako druga częsć, tylko jako osobny film :)
Osobny tytuł i w ogóle. To nie ma być, jak Spider-Man, Spider-Man 2, Spider-Man 3. Tylko osobny film opowiadający ich losy, tak żeby widz nie musiał oglądać pierwsze częsci, którą jednak na prawdę warto zobaczyć, bo jest super!!