PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462441}

Zmierzch

Twilight
2008
5,6 337 tys. ocen
5,6 10 1 336960
3,5 51 krytyków
Zmierzch
powrót do forum filmu Zmierzch

Hmmm... Co o tym myślicie ?
W książce jest napisane, że Rosalie i Jasper byli bliźniakami...
Cullenowi wymyślili to tylko po to, żeby inni myśleli, ze tak właśnie jest, czy to prawda, że są bliźniakami...
Tylko, jeżeli to prawda,to czemu oni sami (Rosali i Jasper) o tym nie mówią...
Może gdzieś to już było wyjaśnione, ale jeżeli chcecie się wypowiedzieć jeszcze raz, to zapraszam x].

ocenił(a) film na 10
Shannon_Cullen

Eh xD
Już wiem o co chodzi ;P
ale jakoś nie pamiętałam tego fragmentu z książki :P.
Carlisle powiedział ludziom, że Rosalie i Jasper są bliźniakami, bo byli do siebie podobni... no i dlatego oboje nazywają się Hale xP.

Wie ktoś może w której książce i mniej więcej w którym rozdziale było o tym ? :)

Shannon_Cullen

W pierwszym rozdziale Twilight Jesssica (bodajże) mówi Belli o Cullenach i o tym kto z kim jest 'spokrewniony' jeżeli o to Ci chodzi ...

ocenił(a) film na 6
Crepusculo

Rosalie będąc człowiekiem nazywała się Rosalie Hale,ale tylko ona sie tak nazywała,a Jasper jakoś tam inaczej xD

weraa2

Jasper miał na nazwisko Whitlock :)

ocenił(a) film na 10
Crepusculo

hmmm xP ... ale niby Carlisle powiedział ludziom, że Rosalie i Jasper są bliźniętami (tak było wygodniej i ludzie sami tak myśleli)... ;P.
No, a z nazwiskami, to się zgadzam x].

Shannon_Cullen

zrobili to nie tylko dlatego, że byli podobni. w końcu Rose była z Emmettem, a Jasper z Alice i trochę dziwnie to by wyglądało gdyby byli rodzeństwem i jednocześnie chodzili ze sobą:P

ocenił(a) film na 6
Luelle

ale i tak nie obeszło sie bez plotek(mam na myśli rozmowę Jessici z Bellą o rodzinie Cullenów)

ocenił(a) film na 10
Shannon_Cullen

a dlaczego to Rosalie wcześniej od Jaspera skończyła szkołę, skoro Cullenowie mówili że są oni bliźniętami?

1Darka3

W książce Rosalie i Jasper kończą szkołę w tym samym roku. Tylko w filmie jakimś cudem nadal do niej chodził.

ocenił(a) film na 10
katarzynakwiec

No właśnie. Niby są bliźniakami, ale w filmie Jasper kończy szkołę rok później. Ale teoretycznie rzecz biorąc przecież w filmie nikt nie wspomniał, że są bliźniakami.

Karolina_ zmierzch2

W książce Zmierzch, we fragmencie kiedy Bella rozmawia z Jessiką w stołówce , ta faktycznie podkreśla że Rosalli i Jasper mają na nazwisko Hale i są bliźniętami. W filmie zaś nie było wspomniane o jakimkolwiek pokrewieństwie między nimi. Może dlatego w zaćmieniu Jasper ciągle chodzi do szkoły, kiedy w książce ją już skończył! Jednak i w części zaćmienie i w kciążce i w filmie Jasper opowiadając swoją historię Belli wspomina że nazywa się Whitlock :) więc podejrzewam, że to jest tylko zmyłka! :)

ocenił(a) film na 10
zrytaryta

Ja już się pogubiłam... Udają bliźniaków czy nie udają tak naprawdę przecież nimi nie są. Różni ich wiekowo jakieś 100 lat!