Hmmm... Co o tym myślicie ?
W książce jest napisane, że Rosalie i Jasper byli bliźniakami...
Cullenowi wymyślili to tylko po to, żeby inni myśleli, ze tak właśnie jest, czy to prawda, że są bliźniakami...
Tylko, jeżeli to prawda,to czemu oni sami (Rosali i Jasper) o tym nie mówią...
Może gdzieś to już było wyjaśnione, ale jeżeli chcecie się wypowiedzieć jeszcze raz, to zapraszam x].
Eh xD
Już wiem o co chodzi ;P
ale jakoś nie pamiętałam tego fragmentu z książki :P.
Carlisle powiedział ludziom, że Rosalie i Jasper są bliźniakami, bo byli do siebie podobni... no i dlatego oboje nazywają się Hale xP.
Wie ktoś może w której książce i mniej więcej w którym rozdziale było o tym ? :)
W pierwszym rozdziale Twilight Jesssica (bodajże) mówi Belli o Cullenach i o tym kto z kim jest 'spokrewniony' jeżeli o to Ci chodzi ...
Rosalie będąc człowiekiem nazywała się Rosalie Hale,ale tylko ona sie tak nazywała,a Jasper jakoś tam inaczej xD
hmmm xP ... ale niby Carlisle powiedział ludziom, że Rosalie i Jasper są bliźniętami (tak było wygodniej i ludzie sami tak myśleli)... ;P.
No, a z nazwiskami, to się zgadzam x].
zrobili to nie tylko dlatego, że byli podobni. w końcu Rose była z Emmettem, a Jasper z Alice i trochę dziwnie to by wyglądało gdyby byli rodzeństwem i jednocześnie chodzili ze sobą:P
ale i tak nie obeszło sie bez plotek(mam na myśli rozmowę Jessici z Bellą o rodzinie Cullenów)
a dlaczego to Rosalie wcześniej od Jaspera skończyła szkołę, skoro Cullenowie mówili że są oni bliźniętami?
W książce Rosalie i Jasper kończą szkołę w tym samym roku. Tylko w filmie jakimś cudem nadal do niej chodził.
No właśnie. Niby są bliźniakami, ale w filmie Jasper kończy szkołę rok później. Ale teoretycznie rzecz biorąc przecież w filmie nikt nie wspomniał, że są bliźniakami.
W książce Zmierzch, we fragmencie kiedy Bella rozmawia z Jessiką w stołówce , ta faktycznie podkreśla że Rosalli i Jasper mają na nazwisko Hale i są bliźniętami. W filmie zaś nie było wspomniane o jakimkolwiek pokrewieństwie między nimi. Może dlatego w zaćmieniu Jasper ciągle chodzi do szkoły, kiedy w książce ją już skończył! Jednak i w części zaćmienie i w kciążce i w filmie Jasper opowiadając swoją historię Belli wspomina że nazywa się Whitlock :) więc podejrzewam, że to jest tylko zmyłka! :)