Chciałabym rozwiać wątpliwości. Wiem, że w Internecie krąży kilka wersji "Bella's lullaby", kilka zostało już na forum wypisanych ale chciałabym zrozumieć, które są oficjalne, a które nie. Oraz skąd się te nieoficjalne wzięły. Czy ktoś sobie po prostu wziął jakiś utwór i go tak zatytuował, czy jeszcze jakoś inaczej. Bardzo proszę o pomoc bo się połapać nie mogę:D
oficjalna wersja "Bella's Lullby" jest to ta która jest grana w filmie przez Edwarda na pianinie a na soundtracku jest ona umieszczona jako utwór Cartera Burwella. Reszta to utwory zainspirowane przez "oryginał". jedna z najlepszych wersji tego kawałka jest utwór grupy "the mitch hansen band - Lullaby" :)
Polecam tez oryginalny remix tego utworu z głosem Edwarda autorstwa Burewlla ;)
http://dooominiquue.wrzuta.pl/audio/unYV5jR5Qy/carter_burwell_-_bella_s_lullaby
to jest oryginalna, instrumentalna wersja :)
warto również dodać, że pojawia się w kilku innych momentach filmu.
A ten remix ma jakiś tytuł? Bo nie trafiłam jeszcze na to, a przesłuchałam całkiem sporo:D
jak chcesz to Ci go wyślę mailem bo nie umiem go już znaleźć na stronie z której go ściągnęłam, żeby dać Ci linka tak jak poprzedniczka :)
Ja to mam jako "Bella's Lullaby - Remix", ale trzeba przyznać - świetny, szczególnie jako budzik;]
http://martusza.wrzuta.pl/audio/8orCcDm05X/carter_burwell_-_bella_s_lullaby_-_re mix - czy o to wam chodzi? ;>>
Owszem. Po jego zdjęciach bym się tego nie spodziewała;] (i dlatego oglądałam film z napisami;))
dlatego praktycznie większość filmów oglądam z napisami :D a przynajmniej pierwszy raz z napisami, kolejne z lektorem. lubię słyszeć głos aktora :)
Co prawda to prawda;)) Bo gdy sobie na przykład przypomnę lektorów w Opowieściach z Narni czy Harrym Potterze (przymusili mnie do dubbingu znajomi) to zaprzysięgłam sobie, że nigdy więcej - dlatego też rzadko oglądam filmy w telewizji (głupio potem jakoś;))
głupio się przyznać w takim razie, ale HP nigdy nie oglądałam w oryginalnej wersji językowej, zawsze z dubbingiem - jakoś tak wychodziło. ale chyba to nadrobię xD
Polecam oryginał - nawet 5 nie nudzi tak bardzo (zwłaszcza, że zawsze możesz kit wcisnąć, że doskonalisz swój angielski;))
już się 6 nie mogę doczekać ;DD do kina na pewno zajrzę, a tam czeka na mnie raj dla moich oczu (a raczej uszu) - napisy ;DD