PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=462441}

Zmierzch

Twilight
2008
5,6 337 tys. ocen
5,6 10 1 336966
3,5 51 krytyków
Zmierzch
powrót do forum filmu Zmierzch

Dubbing

ocenił(a) film na 8

Mam pytanie do wtajemniczonych. Czy ktokolwiek z was ma może informacje odnośnie planów zdubbingowania w Polsce "Zmierzchu". Mam nadzieje, że do tego nie dojdzie, ale kto wie. Wole oryginał.

Biedroneczka_4

Modlę się o to, żeby nie było dubbingu! Ja chcę napisy!

użytkownik usunięty
pajlusia

A ja sama nie wiem. Chyba tez wolę napisy. Ciekawe jednak, gdyby dubbingowali, to kogo by wybrali do roli Edwarda *.* :D

ocenił(a) film na 4
pajlusia

Nie powinno być dubbingu.To nie jest film,na który pójdą dzieci w wieku 10 lat.A wszyscy powyżej 15 lat umieją czytać :).

użytkownik usunięty
Klaudyna

ja chce napisy !!! polski dubbing nadaje sie tylko do bajek Disneya !!!

ocenił(a) film na 9
Biedroneczka_4

napisy albo ewentualnie lektor.
żadnego dubbingu.

ocenił(a) film na 8
Biedroneczka_4

Ja również mam nadzieje, że nie będzie dubbingu! Chyba najlepiej byłoby gdyby był lektor albo napisy.

paulusia12555

PRECZ Z DUBBINGIEM!!!

ocenił(a) film na 7
beata1991

popieram!! lektor ! albo napisy!

ocenił(a) film na 2
Biedroneczka_4

Dobra, jestem tu nowa i też mam hopla na punkcie 'Twilight'. Osobiście, to nie wiem czy wytrzymam do premiery, ale jeśli wytrzymam, to będę bardzo niezadowolona, jesli pojawi się dubbing (będe zUa! =P). Lektor też odpada. Tylko napisy. Oryginał, o to chodzi, no i o to, że wszyscy umieją czytać. Film jest od lat 13, a kto nie lubi czytac, niech nie idzie i już. A poza tym w Polsce jest bardzo dużo ludzi, którzy potrafią mówic po angielsku, więc bez przesady, żeby musieli jechać do Anglii/Ameryki, żeby sobie obejrzeć w kinie, albo musieli czekać na premierę DVD.

ocenił(a) film na 7
Amino

LUDZIE!!! Wyluzuuujcie. NIE będzie dubbingu!!! xD
dziękuje.

ocenił(a) film na 4
Bella_Lioness

oczywiście,że nie będzie.nie wiem skąd do głowy ludziom przychodzi,że przy takim filmie może być dubbing? przecież to nie jest książka dla dzieci,a film określa się jako horror.

BL popieram :)

Klaudyna

polski dystrybutor zmierzchu nie słynie z dibbingów ! właściwie, to nie wiem, czy zrobił jakiś film z dubbingiem, ewentualnie jakąś bajkę.
i nie będzie dubbingu, tylko napisy. nie bójcie się.

ocenił(a) film na 10
bohaterka

To dobrze że nie bedzie dubbingu;]
Wole napisy bo i tak bede sie wsluchiwala w angielski tekst.
Przepraszam za brak polskich liter.
;*

ocenił(a) film na 10
monique_19

A ja mam nadzieję, że kiedyś w końcu zaistnieje nasz wspaniały polski dubbing, ponieważ dubbing jak zawsze podbudowywuje klimat do filmu. Więc mam nadzieję, że Polakom się kiedyś zechce zdubbingować całą sagę :)

ocenił(a) film na 1
looki14

Chryste Panie,toż to jakieś bluźnierstwa...

ocenił(a) film na 10
elena3

Dubbing zawsze sprawdza się w każdym filmie, a w tym sprawdziłby się jak najbardziej.

ocenił(a) film na 1
looki14

W kazdym?Wyobrazasz sobie dubbing w ,,Titanicu"?Jesli tak to gratuluje.

ocenił(a) film na 10
elena3

No pewnie, że tak. A czemu nie? Nie widzę podstaw, aby dubbing do tytanika był dziwną rzeczą :\ Jeśli mam możliwość to oglądam filmy z dubbingiem gdyż jest przyjemną rzeczą w filmie i fajnie się go słucha. Nie mówię o filmach dokumentalnych, ale do innych gatunków się przydaje.

ocenił(a) film na 1
looki14

Coś z Tobą nie tak...

ocenił(a) film na 10
elena3

Sorry ale ty chyba nie wiesz co piszesz. Dlaczego niby ze mną jest coś nie tak? Każdy ma swój gust i lubi co mu się podoba. Ja akurat jestem przyzwyczajony do oglądania filmów z dubbingiem. Ty wolisz lektora czy tam napisy, więc nie mam ci tego za złe. Ja najbardziej lubię dubbing, więc uszanuj to!