Mam pytanie do wtajemniczonych. Czy ktokolwiek z was ma może informacje odnośnie planów zdubbingowania w Polsce "Zmierzchu". Mam nadzieje, że do tego nie dojdzie, ale kto wie. Wole oryginał.
A ja sama nie wiem. Chyba tez wolę napisy. Ciekawe jednak, gdyby dubbingowali, to kogo by wybrali do roli Edwarda *.* :D
Nie powinno być dubbingu.To nie jest film,na który pójdą dzieci w wieku 10 lat.A wszyscy powyżej 15 lat umieją czytać :).
Ja również mam nadzieje, że nie będzie dubbingu! Chyba najlepiej byłoby gdyby był lektor albo napisy.
Dobra, jestem tu nowa i też mam hopla na punkcie 'Twilight'. Osobiście, to nie wiem czy wytrzymam do premiery, ale jeśli wytrzymam, to będę bardzo niezadowolona, jesli pojawi się dubbing (będe zUa! =P). Lektor też odpada. Tylko napisy. Oryginał, o to chodzi, no i o to, że wszyscy umieją czytać. Film jest od lat 13, a kto nie lubi czytac, niech nie idzie i już. A poza tym w Polsce jest bardzo dużo ludzi, którzy potrafią mówic po angielsku, więc bez przesady, żeby musieli jechać do Anglii/Ameryki, żeby sobie obejrzeć w kinie, albo musieli czekać na premierę DVD.
oczywiście,że nie będzie.nie wiem skąd do głowy ludziom przychodzi,że przy takim filmie może być dubbing? przecież to nie jest książka dla dzieci,a film określa się jako horror.
BL popieram :)
polski dystrybutor zmierzchu nie słynie z dibbingów ! właściwie, to nie wiem, czy zrobił jakiś film z dubbingiem, ewentualnie jakąś bajkę.
i nie będzie dubbingu, tylko napisy. nie bójcie się.
To dobrze że nie bedzie dubbingu;]
Wole napisy bo i tak bede sie wsluchiwala w angielski tekst.
Przepraszam za brak polskich liter.
;*
A ja mam nadzieję, że kiedyś w końcu zaistnieje nasz wspaniały polski dubbing, ponieważ dubbing jak zawsze podbudowywuje klimat do filmu. Więc mam nadzieję, że Polakom się kiedyś zechce zdubbingować całą sagę :)
Dubbing zawsze sprawdza się w każdym filmie, a w tym sprawdziłby się jak najbardziej.
No pewnie, że tak. A czemu nie? Nie widzę podstaw, aby dubbing do tytanika był dziwną rzeczą :\ Jeśli mam możliwość to oglądam filmy z dubbingiem gdyż jest przyjemną rzeczą w filmie i fajnie się go słucha. Nie mówię o filmach dokumentalnych, ale do innych gatunków się przydaje.
Sorry ale ty chyba nie wiesz co piszesz. Dlaczego niby ze mną jest coś nie tak? Każdy ma swój gust i lubi co mu się podoba. Ja akurat jestem przyzwyczajony do oglądania filmów z dubbingiem. Ty wolisz lektora czy tam napisy, więc nie mam ci tego za złe. Ja najbardziej lubię dubbing, więc uszanuj to!