Szwecja, lata 50. ubiegłego wieku. Puck Ekstedt (Tuva Novotny) jest świadkiem mrożących krew w żyłach zbrodni, do których dochodzi w z pozoru zwyczajnych szwedzkich rodzinach. Poznaje kryjące się pod pozorami szczęśliwego, dostatniego życia mroczne tajemnice i odkrywa, do czego są zdolni ludzie uwikłani w sieć namiętności, zazdrości i pasji. Tropieniem przestępców zajmuje się komisarz Christer Wijk (Ola Rapace).
Einar Bure i Puck Ekstedt zostają zaproszeni do imponującej posiadłości Rödhyttan. W otoczonej różami willi ma się odbyć przyjęcie zaręczynowe detektywa Christera Wijka i pięknej Gabrielli. Romantyczny nastrój burzy jednak tragedia. Dziadek narzeczonej, Fredrik Malmer, nagle umiera. Prawdopodobnie został otruty. Komisarz Christer Wijk nie może powstrzymać się od drążenia sprawy, w którą może być zamieszana jego ukochana.
Wprawdzie nie znam języka szwedzkiego i trudno jest mi przypasować nazwy kolejnych odcinków lecących na Ale kino do tego co jest na Filmweb (strasznie ubolewam nad tym, że tak fantastyczny serial nie jest w ogóle opisany po polsku), ale wydaje mi się, że dodałeś opis pod niewłaściwym odcinkiem. Zwróć uwagę, że w obsadzie nie ma chociażby Gabrieli (narzeczonej inspektora). Opis który tu przytoczyłeś powinien być chyba pod nazwą "Rosor, kyssar och döden"..... Tak mi się wydaje.
Wstyd, że FilmWeb nie potrafi ogarnąć, że Zbrodnie Namiętności to serial i zamiast dać możliwość oceny całej serii to wypuszcza 6 filmów w dodatku ze szwedzkimi nazwami i brak możliwości oceniania, choć na Ale Kino serial leci co tydzień.
Tytuł odcinka "Tragedia na wiejskim cmentarzu", premiera jutro na Ale Kino :-)
Czy to będzie ostatni odcinek???
Nie mam pojęcia i oby nie. Nie posiadam Ale Kino ale oglądałem jak na razie 3 części na internecie. Posiadam też czwartą ale poczekam aż będzie możliwość dodania ocen, bo mogę zapomnieć go ocenić ;)
Rozumiem. Ja widziałam cztery odcinki, właśnie na Ale Kino, jutro będzie leciał piąty...ale sprawdziłam program na następny tydzień i niestety szóstego nie ma.. nie mam pojęcia jak sprawdzić ile odcinków wyprodukowano.
Na pewno nie zapomnisz o ocenie ;-)
Jest 6 odcinków. Śmierć ukochanych, Ślubny bukiet, Róże pocałunki i śmierć, Tragedia na wiejskim cmentarzu, Niebezpieczne sny i Nigdy więcej morderstw ;)
To znaczy, że odcinek pod tytułem " Tragedia na wiejskim cmentarzu" był szóstym i ostatnim.... Szkoda, może powstaną kolejne, bo pozostał niedosyt.