Pierwsze tytuły jakie przychodzą mi do głowy to:
Dirty Dancing
Dirty Dancing 2: Havana Nights
Honey
i to narazie jedne jakie przychodzą mi do głowy.
Ale filmów o tańcui musicali jest bbbbbardzo dużo
p.s jeszcze mi sie przypomniał jeden ale on jest raczej z tańcem niż o nim to Deszczowa piosenka
Do powyższych dodam jeszcze:
Roztańczony buntownik
You got served (Rewanż)
Take the lead
Dance with me (Miłosna samba - chociaż film o salsie ;) )
Salsa
...
Moulin Rouge...Musical...Niewiele tanca, ale w drugiej częsci przepiękne tango Roxenne :D WARTO!!!!!!!!
miłośc w rytmie hip hop
miłość w rytmie rap
dirty dancing oczywiscie;))
wiecej chyba nie pamietam
wielkie dzięki.... niestety większosc z nich znam, ale nie wszystkie :) a co do moulin... to jeden z moich ulubionych filmów
pozdrawiam
mnie tez podobało się Chicago ( szczególnie więzienne tango)
a do filmów tanecznych to oczywiście Dirty Dancing 2, Save the last dance, Step Up i Honey
jest jeszcze Bring It On, ktory opiera sie glownie na tancu, ale jak ktos nie lubi "glupich" filmow dla nastolatkow, to nie ogladajcie ;p
a ja wspomnę jeszcze, może nie film o tańcu, ale z tańcem - Grease :)
obydwie części, warte obejrzenia
jest jeszcze film Ostatni taniec, ale denny i przydługi... nie polecam...
Hmm... ja ostatnio obejrzałam film z dobrym tańcem i dobrą muzyką... nie wiem czy Wam się spodoba... ale ja jestem zauroczona tym filmem! Polecam 'Czasem Słońce, czasem deszcz' :)
Pozdrawiam :)
Mnie też bardzo podobał się musical "Chicago", szczególnie scena z reporterami i piosenką "We Both Reached For The Gun", :D
That's dancing z 85 roku
Światła sceny o balecie
Bo do salsy trzeba dwojga ( W rytmie salsy)
High schol musical dance - along
Lekcja tanga
Gorączka sobotniej nocy
Pozdrawiam :)
Mi się jeszce przypomina 'Lambada' 'Salsa' 'Wytanczyc marzenia'- nie pamietam o czm to dokladnie bylo, 'Swiatla sceny' nie pamietam tytulu ale kieyds na ale kino! lecial fajny film o flamenco, ogladalam wiecej ale teraz tytulow nie pamietam:D jak mnie olsni to napisze
znacie jakis program do sciagania filmow???
dirty dancing
dirty dancinag2
w rytmie hip hopu\
goraczka sobotniej nocy
a więc oczywiście "dirty dancing 1 i 2", które już chyba każdy wymienił :P Polecam także "czasem słońce czasem deszcz" --> piękny film, długi jak choroba ale fajnie się go ogląda i duuuzo tańczą :) pozdr
dirty dancing 1 i 2
w rytmie hip hopu
step up: taniec zmyslow
high school musical..( chociaz tam wiecej spiewaja)
ostatni taniec