PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103489}

Zatańcz ze mną

Shall We Dance
2004
6,3 76 tys. ocen
6,3 10 1 76237
5,3 20 krytyków
Zatańcz ze mną
powrót do forum filmu Zatańcz ze mną

Proszę o pomoc w odszukaniu wykonawcy i tytułu piosenki (łagodny męski wokal) trwającej około 5 minut pomiędzy 87. a 92. minutą filmu, tj. można ją w filmie usłyszeć począwszy od sceny domowych przeprosin Clarka (Richard Gere) względem małżonki (Susan Sarandon), aż po scenę, gdy elegancko odziany mąż trzymając w ręku różę, zaprasza żonę do tańca. Piosenka ta nie znajduje się na płycie z muzyką z filmu. Szczególną było dla mnie przyjemnością dwukrotnie obejrzeć ów fragment filmu, który wiodła ona ku mym ciepłym wrażeniom. Chciałbym, aby dołączyła do mojej kolekcji i cieszyła mnie znacznie dłużej, bowiem moim uszom jest śliczna. Takoż dziękuję z góry za pomoc. :-)

ocenił(a) film na 8
wujo_tom

Odnalazłem! :-) Zawdzięczam to popularnemu tutaj wzorcowi - serwisowi IMDB. Wykonawca to Peter Gabriel, natomiast tytuł - The Book Of Love. Polecam. :-)

PS Przy okazji porada dla osób, które są zainteresowane nabyciem soundtrack'u z filmu: jak setki tysięcy innych płyt muzycznych, jest on dostępny w Napsterze. Napster to legalny dostęp do olbrzymich zasobów muzyki (podawane jest, że przekroczona została już liczba 1,5 miliona utworów!) w bardzo korzystnej cenie. Co miesiąc płacę 10 funtów, by uczciwie, komfortowo i nieograniczenie słuchać muzyki. Polecam, gdyż nieporównanie korzystniej jest wykupić miesięczny dostęp do setek tysięcy płyt aniżeli kupić w sklepie tylko jedną płytę. Jednocześnie bardzo cieszę się, że jest to rozsądna, wręcz znakomita alternatywa dla piractwa.