Realizm granej postaci przez Al Pacino powalający. Utwór Carlos'a Gardel'i - Tango Por Una Cabeza i TANGO wykonane przez aktora REWELACJA!!!!! Dla mnie 10!
Nie wiem czemu, ale zawsze gdy oglądam ten film, scena tanga wyciska ze mnie łzy. Zazwyczaj martwe oczy Pacino w tym filmie, nagle ożywają na krótką chwilę.
Dla mnie jeszcze genialna jest ta scena, kiedy Al prowadzi samochód. Z tym swoim diabolicznym uśmiechem, z szaleństwem.. 11/10
Witam,
na wstępie to powiem, iż film jest niesamowity... a skomentuje słowa które padły w filme i które najbardziej uświadamiają o tragiźmie postaci granej przez Al'a, a mianowicie kiedy wreszcie półkownik wykrzyczał Charlie'mu w twarz to co go najbardziej niszczyło od wewnątrz - " tone w ciemnościach!!! " ... wtedy sobie zdałem sprawe jak ważne jest to żeby w życiu każdego niewidomego człowieka w pore pojawił taki metaforyzcznie rzecz ujmując " Charlie " i pomógł odbudować złamaną jak zapałke wole życia.
Tango powala - moim zdaniem to jedna z lepszych scen tanecznych w historii kina.
Oj, tak. Scena godna zapamiętania !!
Film niesamowity, cudowna gra Al'a Pacino! 10/10