PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=434205}
6,5 438  ocen
6,5 10 1 438

Zamknięci w Celuloidzie
powrót do forum filmu Zamknięci w Celuloidzie

Film oglądałem dawno temu i dopiero teraz skojarzyłem dwa fakty. Trzecia, tragiczna historia miłosna polegała na paradoksie - pijak zakochał się w swoim delirycznej, wyimaginowanej kobiecie która nie nienawidziła alkoholików, kiedy tylko przestawał (dla niej) pić - delirium znikało, tak więc nasz bohater wracał pić by wróciło.

Jednak w stanie upojenia alkoholowego nie występują wizje psychodeliczne ani deliria. Biała gorączka - czyli delirium tremens to stan wynikający z nagłego przerwania ciągu alkoholowego.Najprościej tłumacząc: mózg u alkoholików wzmacnia te neuroprzekaźniki, które alkohol blokuje - a zatem delirium tremens jest dokładną odwrotnością działania alkoholu.

Jak wspomniałem na początku - dawno oglądałem film. Jeśli było tam jakieś wyjaśnienie to proszę napiszcie.

Pozdrawiam,

Hominessumus12

To wszytko dzieje się w filmie i za to odpowiedzialny jest Scenarzysta, którym jest Sikora i z którym zresztą Stachowiak(pijak) się bije. W filmie nie musi być jak w życiu. Zresztą co to za delirium jak on ja spotyka po śmierci w niebie....