Ogólnie nudny, nieśmieszny, postacie przerysowane, wyszło to nienaturalnie, kiczowato, a wręcz wkurzająco. Dzieciakom wiadomo może się podobać, bo dialogi są mało skomplikowane. Animacja też niezbyt ciekawa. Dla mnie SŁABY.
A "Dzwoneczek i uczynne wróżki" to co? 9/10 uuuuuu! Niezła ocena jak na kogoś kto nie lubi bajek dla dzieci. I czy film animowany musi być śmieszny żeby był dobry? Bo widzę, że u ciebie najwyżej oceniane są filmy typu "Madagaskar". Ja sam lubię Madagaskar, ale nie stawiam tego co mnie zrzuci z fotela jako najwyższy priorytet. Ludzie, którzy kręcili ten film raczej nie mieli zamiaru rozbawić widownię do łez, a wzbudzić w nich jakieś odczucia. Jak chcesz się pośmiać to idź na jakiś kabaret, a nie oczekujesz od takich filmów Bóg wie czego! Najpierw się na coś nastawiasz, a potem jak tego nie ma to cała reszta jest do kitu. Eh!
Nie widziałem filmu ale wierz mi, że dzieci generalnie gdzieś mają przerysowane postaci i że film jest nieśmieszny. Żal, że dorosła osoba wydaje tak prostackie oceny. Nie zapomnij innych filmów typowo dla dzieci też tak bzdurnie pooceniać.
Co ty tam wiesz o filmach? Animowane filmy nie powinny powstawać tylko po to żeby śmieszyć ludzi. Trzeba poprostu zrozumieć takie właśnie filmy nie od razu gadać, że ,,postacie przerysowane", czy też że ,,nieśmieszny,nudny". Ja jeszcze nie oglądałem tego filmu, ale widze, że jest bardzo dobrze zrobiony. No jeszcze nie dałem oceny, ale najpierw trzeba ten film obejrzeć.
I tu się z wami chłopcy zgadzam! I jakby któryś był dziewczyną to nie wyzywać mnie, bo czasem to nie wiem :) Bywało tak, że ten sam gościu pisał w jednym poście - oglądałem, a w drugim - oglądałam :)
Człowieku... Może ten film po prostu nie był kierowany do ludzi takich jak ty? Ja oglądałem go w kinie z 6-letnim bratem. Jemu baaardzo się podobało... Bo to animacja dla dzieci! Może włącz jakiś kanał z bajkami dla dzieci, obejrzyj sobie np "Kucharz duży, kucharz mały" i też oceniaj? Przecież wiadomo, że dorosłemu człowiekowi takie coś się nie spodoba. Poza tym film nawet dla mnie nie był jakiś zły, może nie tak komiczny jak wspomniany madagaskar, ale w wielu "normalnych" filmach fabuła jest dużo bardziej prosta, filmy bywają zwyczajnie głupie, a ludzie i tak się zachwycają... Eterno słusznie napisał: "Żal, że dorosła osoba wydaje tak prostackie oceny. "
Ja dzisiaj byłam na tym filmie. Bardzo mi się podobał. I nie sadzę że jest to film wyłącznie dla dzieci. Zrobiony jest tak, aby one też mogły go zrozumieć, ale było widać że rodzicom którzy przyszli z dziećmi też się podobał. Ja poszłam na ten film, ponieważ bardzo lubię bajki, a ta spodobała mi się po obejrzeniu skrótu ;)
Ale każdy ma prawo do własnego zdania, w jego stylu są widocznie tylko animacje śmieszące i zabawne. Ja w tym filmie nie szukałam niczego szczególnego ponieważ oglądałam go z siostrą. Tematyka mimo że oklepana pokazana w innym świetle nawet by mi się podobała, jednak nie podobało mi się wykonanie wilków. Już zdecydowanie ładniejsze były niedźwiedzie i ptaki
A według mnie wilki były wykonane ok, mogło być gorzej. No ale na moją opinię składa się też miłość do tych zwierząt, a niewiele jest teraz takich filmów z wilkami w roli głównej.
Bo wilki były dobrze wykonane. Oczywiście, że nie wyglądały jak prawdziwe bo to bajka. Widziałem kilka animacji, w których wilk wyglądał jak labrador, więc się nie czepiajcie :)
Tak, bajka, ale mimo wszystko było wiadomo że to wilki, a nie inne podobne zwierzę. ;] Dlatego uważam że było ok.
Wiem o czym mówisz. Denerwujące jest gdy oglądając film, bajkę o wilkach, zwierzęta te bardziej przypominają różnych ras psy, niż prawdziwego wilka.
Bo wilki były dobrze wykonane. Oczywiście, że nie wyglądały jak prawdziwe bo to bajka
BAJKA TO BAJKA zwierzeta ludzie i inne nie muszą być dokładnie takie same jak w rzeczywistosci ja sie z borysem zgadzam
a co do moniq87 niektórzy ludzie nie pojmują takich filmów i bajek po prostu dla nich liczy sie albo jakieś filmy z przemocą krwią i inne albo takie bajeczki dla dzidziusiów co pierniczą różne takie dialogi które tylko najmniejsze umysły lubią (bez urazy) ja takich bajek nie nawidze i zwiewam na kilometr żeby ich nie słyszeć no ale jak już mówiłem niektórzy ludzie nie pojmują takich filmów i bajek i jescze jedno dla ciebie moniq87 ,,jeśli nie lubisz takich typu bajek to nie ogladaj " bo to tylko ocene bajki niszczyi tak nie jest dobra 6,3 (może dla nie których jest dobra ale nie dla mnie ) pasiło by mi żeby była chociaż ocena 8.6
Przepraszam, ale czy w filmie skierowanym do dzieci dialogi mają być skomplikowane?????
Dzieci mają pojąć od pierwszej minuty kto jest dobry a kto zły i komu kibicować. Histoiria ma być prosta na tyle by objał ją dziecięcy rozum.
Prosze mi wierzyć , iż zazwyczaj śmieją sie w momentach, które dla dorosłych nie sa wybitnie śmieszne.
Film oglądałam z 8-letnim synem i 4,5 roczną córką. Byli zachywceni.