PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=543410}

Zabić sędziego

Les Arbitres
2009
7,1 1,7 tys. ocen
7,1 10 1 1654
Zabić sędziego
powrót do forum filmu Zabić sędziego

wstyd mi było za tą straszną aferę z meczu Polska- Austria na euro.
teraz się przekonałam, że Webb NIE JEST DEMONEM.
Dokument genialny, oglądałam go 4 razy.
Sędziów zawsze uważałam trochę za maszyny,za automaty, za zło konieczne, starałam się nie zwracać na nich uwagi. Teraz jednak wiem, jaką ignorantką byłam.

natanielka

Dobrze, że po takim czasie się przekonałaś, bo niektórzy wielcy znawcy piłki niestety do dziś nie potrafią się z tym pogodzić... Od początku byłem pewien, że podjął słuszną decyzję. Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 9
natanielka

Super, że to obejrzałem... Matko jaka tam jest ciężka ta praca i stres. Miażdży, ja bym się po kilkunastu minutach popłakał :D Za Howarda i tą aferę było mi bardzo wstyd jak to obejrzałem.

ocenił(a) film na 7
krzysiekchorzow

A potem się dziwią, że w Europie nas nie lubią..

ocenił(a) film na 7
niekonwencjonalna

Ale wstyd, aaaaaaa... Już zapomniałam co to za zamieszanie z Webb'em było. Ciekawe co na Euro 2012 będzie się działo :D
By the way: fajny dokument 8/10, miło się oglądało.

natanielka

to fakt, po tym filmie wstydmi było za polskich kibiców. Ogólnie widać różnicę pomiędzy kibicami zachodnimi, a zacofańcami ze wschodu, z Polską na czele. Polska jest z tego całego rajbanu najgorsza, bo niby aspiruje na zachód, ale w krytycznych sytuacjach wychodzi z nas całe buractwo zakorzenione gdzieś głeboko. Jakieś groźby pod adresem sędziego, fotomontaże, filmy na youtubie, wszystko pięknie dopełnia obrazu polskiego kibola-idioty, nastawionego na burdy i nienawiść. A potem zdziwienie i oburzenie, że autobusy z naszymi kibicami są przeszukiwane bardzo dokładnie "bez powodu". Otóż jest powód, sami sobie zbudowaliśmy taki wizerunek to teraz trzeba to przeboleć, i nie udawać świętego oburzenia gdy ktoś podejmuje jakieś środki dla własnego bezpieczeństwa. I jeszcze zarzuty wobec Webba o łapówkarstwo, w meczu Polaków... Jakby miał wziąć łapówkę to w meczu jakiejś potęgi piłkarskiej, a nie leserów boiskowych, których przegrana była tylko kwestią czasu.

ocenił(a) film na 7
damianyk

jak to czytam to wstyd mi że ty jesteś polakiem i piszesz takie bzdury ze nie wiadomo czy się śmiać czy płakać

ocenił(a) film na 9
marcinsss89

Gdzie widzisz tutaj bzdury? damianyk napisał samą prawdę. Polscy kibice to większości kompletni idioci (oczywiście nie wszyscy) i ponieważ sam jestem zagorzałym kibicem często jest mi wstyd za moich rodaków.

damianyk

przecież zachód to największa hołota w histori ludzkości,dlaczego mielibyśmy się na nim wzorować?
Sam dokument bardzo dobry,tak jak decyzja Webba

użytkownik usunięty
natanielka

Ale mecz Polska - Czarnogóra we wrześniu 2013 to była drukarnia... O ile jeszcze można uznać spalonego (odgwizdanego po szaleństwie naszych) to zamiast karnego dla nas w trakcie meczu spalony...

ocenił(a) film na 8
natanielka

Webb jest najlepszym sędzią 2013 roku. To że reprezentacja grać nie potrafi to nie wina sędziów.