PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=692427}

Z głębi

Beneath
2013
5,2 2,1 tys. ocen
5,2 10 1 2126
5,0 5 krytyków
Z głębi
powrót do forum filmu Z głębi

Jak dla mnie to całkiem przyzwoity film. Polegający tylko i wyłącznie na przetrwaniu, dokładając do tego brak tlenu i prawdopodobnie zagęszczone np metanem powietrze nie jednemu by spłatało figle i przysporzyło rożków. Wiadomo że inni będą myśleć tylko o sobie... a Gówna bohaterka jako nowicjuszka ma prawo mieć omamy.

ocenił(a) film na 7
daniel84ch

Zgadzam sie. Film bardzo mi sie podobal. Nie bylo w nim zadnych potworow. Po prostu bohaterka miala zwidy od niedotlenienia mozgu. Ataki pozostalych tez byly tego skutkiem. 7 jak nic

Snajper85AP

To mi wytłumaczcie jak jednonogi zszedł z tą nogą na sam dół, kto i po co poprzecinał butle z tlenem i przeciął telefony, kto i po co zaatakował główną bohaterkę w tym żółtym namiocie, kto wypruł flaki van Horna? Omamy, powyrkrecane twarzy, ataki furii, okej. To można wyjaśnić brakiem tlenu czy nawdychaniem się metanu dajmy na to. Wszystkiego jednak nie da się tak wyjaśnić. Pozatym dobry film, czy to thriller czy horror docenia inteligencje widza i potrafi pokazać sceny omamów i halucynacji tak, że poźniej można to wytłumaczyć jakoś. Podstawowa zasada omamów jest taka, że muszą dotykać 1 osoby. W momencie, gdzie wszyscy widzą wyprute flaki, mamy do czynienia z morderstwem, niewyjasnionym w zaden sposob a nie z halucynacją czy omamem. Jedyne wyjaśnienie, że ten długowłosy świeżak go zaciukał i poprzecinał telefony i odciął tlen ale też się kupy nie trzyma jakoś specjalnie Film trzyma niby w napięciu ale po prawdzie nic w nim się nie wyjaśnia. Wyjaśnienie na starcie, że film jest oparty na faktach, też raczej mu nie pomaga, wręcz dyskredytuje. No bo co tu jest na faktach? Chyba to, że byli w kopalni tylko :d Film trzyma w napięciu i to jego jedyny atut bo tak to jest mega słaby.