Moment, w którym demon celnie podsumowuje mordowanie dzieci w łonach "matek" i inne pedoliberalne "zdobycze" kulturowe jest takim pięknym kubłem zimnej wody dla doktorka. W tym momencie właśnie uświadamia sobie w jak zdegenerowanym świecie żyje. Szkoda, że ta scena mimo iż treściwa, jest dość krótka, a liczyłem na dłuższy, bardziej rozbudowany monolog, który uderzyłby z siłą rozpędzonej lokomotywy.
To prawda. Aczkolwiek pozostawiła pewien niedosyt. Prawdopodobnie twórcy nie chcieli uderzyć grubiej, żeby im nie przyklejono łatki prawicowych faszystów, ale pedoliberalne media i tak to zrobiły. Wystarczyło odrobinę krytyki i lewica dostała potężnego rozwolnienia.
Każdy, kto nie posiada algorytmu systemowego ograniczającego poznanie wie jak wygląda rzeczywistość i co się za nią kryje. Żal mi lewactwa tudzież robactwa, bo uwiera ich boski plan oparty na odowiedzialnosci za własne decyzję (co jesg oznaką szacunku) dlatego wola żyć w świecie, gdzie ukierunkowuje się społeczeństwie na czynienie zła dając iluzje, że to są ich własne autorskie decyzję, a kuszą, bo nie wymagają żadnego wysiłku. Ludzie wyrzekli się wolności, a kontrolę i wyciskanie z nich soku jak z cytryny do ostatniej kropli nazywają splendorem.
Pozwolę sobie przytoczyć cytat z książki C.S. Lewis'a "Listy starego diabła do młodego" z 1952r.:
"Chcemy stworzyć całe pokolenia goniące za tęczowymi mirażami; pokolenia ludzi ani uczciwych, ani życzliwych, ani na bieżąco szczęśliwych, ludzi, którzy każdy rzeczywisty dar otrzymany w teraźniejszości zużytkowują jako środek napędowy do wznoszenia ołtarza przyszłości."
Przypomnę ci o tej rozmowie jak ruszy kontrofensywa. Większość biernie się przygląda, bo świat cierpi najbardziej na nie dostatek odwagi. To kuriozum, że garstka elit jest w stanie zawładnąć miliardami. Z drugiej storny cóż w tym dziwnego, skoro wystarczy jeden drapieżnik w przyrodzie by stado zwierzyny struchlało i zdecydowało na ucieczkę. Wkrótce będę potrzebował dużo osób, którzy czekają na impuls i liczę, że to nie pójdzie na darmo.
koleś po prostu jest wierzący, wierzy też w szatana, dorosły chłop wierzący w bajki normalny być nie może
Ale ty rozumiesz, że ta cała pogadanka miała na celu zagrać na uczuciach James'a, a nie pokazać jakąś prawdę lub opinie twórców?
W sensie, że zatrute liberalizmem i nihilizmem amerykańskie kobiety nie mordują rocznie dziesiątek tys. dzieci w klinikach śmierci znanych jako Planned Parenthood? I że nie zrobiono z tego przemysłu przetwórczego?
Szkoda, że ciebie nie przerobili - jednego niebezpiecznego debila byłoby mniej...
Ale jednocześnie pokazała najprawdziwszą prawdę. Usta bohatera są tu tylko narzędziem świetnego filmu do owej prawdy ukazania, dzięki czemu stał się on jednym z kamyków w butach zła wrodzonego zwanego lewicą.
Zawsze mnie rozmontowuje jak prawicowi obrońcy życia i godności ludzkiej w fazie embrionalnej jednocześnie nachętniej eksterminowaliby osoby o poglądach lewicowych. Nie mogę pojąć tego rozdwojenia :) Podobnie jak i tego, że życie w łonie matki wg nich należy chronić choćby i matka miała umrzeć, ale dziecka gwałconego przez księdza chronić już nie trzeba bo "przecież ono samo lgnie". Mam więc dla was ciekawe wyzwanie intelektualne: powiedzmy, że uchodźczyni z kraju muzułmańskiego znajduje się nielegalnie w Polsce, jest w ciąży i chce usunąć dziecko. To dobrze czy źle? ;)
Nie jestem towarzyszem z twojego, brudnego skłotu, żebyś się zwracał do mnie per "wy". Co do eksterminowania przeciwników światopoglądowych, to lewica jest w tym fachu bezkonkurencyjna - około 150mln ofiar w ile? 60 lat? Dziękuję, do widzenia.
Heh, uwielbiam :) Ad personam jak się nie ma nic konkretnego do powiedzenia. "Baton... o żesz ty ch...". Tak więc skoro nie możesz pokonać dysonansu poznawczego, to pasujesz mnie w brudny "skłot" i towarzysza z czasów słusznie minionych. A wiesz w całym Twoim egocentryzmie, że "wy" to 2 os. l.mn. i jej zastosowanie odnosiło się do grupy osób o konkretnych poglądach?
Uzupełniając Twoją wiedzę - wszystkie skrajności zabijały ludzi. Komunizm radziecki, ale i narodowy socjalizm w III Rzeszy, z hasłami Gott mit uns na przypinkach i pasach Wermachtu. Mam przedziwne wrażenie że faszyści się nie kochali z komunistami, vide Niemcy po 1933, vide pierwsi więźniowie obozów koncentracyjnych (m.in. za S. Grzesiukiem). Akcja T4 to nie komuniści, a właśnie faszyści. A dziś faszyzuje kto? Organizacje skrajnie prawicowe, nie lewicowe. Młodzieżówka AfD usprawiedliwia wrzesień 39, a Stauffenberga uważa za zdrajcę i tchórza. Tak, skrajna prawica, ta sama co głosi hasła ochrony życia poczętego.
Mój post miał być prowokacją do myślenia. Bo dla mnie nie do połączenia jest koncepcja ochrony życia poczętego z koncepcją zabijania imigrantów na granicy. Tymczasem w PL wielu "katolików" jest głęboko oburzonych, jak ich własny papież każe im kochać tych uchodźców, a nie ich zabijać ;) Mają oczywiste wyjaśnienie: papież komuch. Ale papież ponoć przez Boga jest wybierany... z boskiej intencji... I znów dysonans poznawczy :)
Jakkolwiek byś nie naginał rzeczywistości prawda jest taka, że wy, lewaki macie na koncie dziesiątki milionów ofiar, bez względu na to jak się będziecie określać. Bolszewicy, eserowcy, mienszewicy, komuniści, socjaliści, faszyści, pol-potowcy, khmerowie, liberałowie, elgiebety - to tylko metki, pod którymi jest lewicowa żądza mordu, permanentnej kontroli, terroru. A czy twoje wrażenia są przedziwne - to kwestia dla mnie nieistotna.
Żądzę mordu to widać z Twoich postów. A co najmniej nienawiść dla każdego kto ma jakikolwiek inny pogląd, chociażbyś nawet tego poglądu nie znał. Dopiero teraz przeczytałem resztę Twoich komentarzy poniżej i trochę mi żal tych 15minut które poświęciłem na napisanie mojego.
PS. A wiesz od czego jest skrót PPS? Polska Partia Socjalistyczna ;) Patria, która m.in współtworzyła PZPR.
Powiedział ten, którego ziomki w Anglii gotowi są bratać się z muzułmanami, by zwalczać osoby o innych poglądach. Ale czy wiesz, że później ci wasi bracia zrobią wam z dupy jesień średniowiecza?
Znamy się? Bo w UK byłem na wakacjach w 2001 roku, ale potem to już niezbyt - i ziomków tam nie mam.
A co do "braci" to faktycznie mamy przekichane, ale z własnego lenistwa. Średnio w PL mamy 1,3 dziecka na parę, a oni mają dużo. Ich przybywa, nas ubywa. I to się źle skończy. Akumulacja bogactwa przy zmniejszającej się populacji to od wieków przyczyna najazdów i wojen. Vide rewolucja francuska.
Ktoś kto płód nie mający mózgu nazywa człowiekiem, a aborcję nazywa morderstwem, niczym nie różni się nazistów. A twoje wypowiedzi obrażające każdego kto ma inne poglądy od ciebie tylko dodatkowo pokazują, czym jesteś.
Płód jest naturalną fazą rozwoju istoty ludzkiej - człowieka. Też kiedyż byłeś na takim etapie.
Człowiek, od momentu poczęcia, rozwija się w sposób następujący:
Zygota -> zarodek/płód -> noworodek -> niemowlę -> dziecko -> dziewczynka/chłopiec -> nastolatka/nastolatek -> kobieta/mężczyzna -> staruszka/staruszek -> naturalna śmierć.
Jeżeli ktoś ingeruje w powyższy proces (intencjonalnie i z premedytacją), na którymkolwiek etapie przerywając linie życia, dokonuje zabójstwa istoty ludzkiej - zabójstwa inaczej zwanego morderstwem.
Ty też nie masz mózgu - masz tam między uszami nasrane tak, jak w dworcowym szalecie. Katolik tylko może nad takimi ubolewać, modlić się za nich i prosić Boga o łaskę ich powrotu do rozumu i człowieczeństwa, czego na własne życzenie się wyparli.
W sensie ktoś ma mieć pianę na ustach bo jakiś słabiutki horrorek jest akurat anty-aborcyjny? Wiesz, to nie lewicowcy mają problem z tym że ich non stop coś doprowadza do płaczu, tak średnio raz na tydzień... my mamy inne rzeczy na głowie, żeby się słabiutkimi filmidłami przejmować.
Jakie inne rzeczy ma na głowie p0lska lewica oprócz mordowania nienarodzonych, wpuszczania do szkół i przedszkoli elgiepdfów, namawianie dzieci na kurację hormonalną i chirurgiczne okaleczanie?
ŚWIAT JUŻ OSZALAŁ I NAJLEPIEJ O TYM WIE HUK NORIS, POMSTUJĄCY: Dla całej Ameryki picie plastikowymi słomkami napojów jest very, very, very bad, A ABORCJA JEST very, very, very ... good. I TO MNOŻENIE PŁCI. PODOBNO ,,WYNALEŹLI" ICH JUŻ 50, WEDŁUG INNEJ WERSJI 30. A PRAWDA JEST TAKA, ŻE 16: Trans* Female, Trans Male, Trans* Male, Trans Man, Trans* Man, Trans Person, Trans* Person, Trans Woman, Trans* Woman, Transfeminine, Transgender, Transgender Female, Transgender Male, Transgender Man, Transgender Person, Transgender Woman, Transmasculine, Transsexual, Transsexual Female, Transsexual Male, Transsexual Man, Transsexual Person, Transsexual Woman, Two-Spir . O 14 ZA DUŻO.