PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=644179}

Złodziej tożsamości

Identity Thief
2013
5,8 33 tys. ocen
5,8 10 1 32589
3,8 14 krytyków
Złodziej tożsamości
powrót do forum filmu Złodziej tożsamości

Akurat tego tytułu nie musieli dosłownie tłumaczyć :D

kris_corps

Mozesz rozwinąc tę genialną myśl czy to typowa trolowska zagrywka w stylu " przpier/dolmy się do tytułu"

marwel1980

Skoro uważasz, że tytuł świetnie brzmi to Twoja sprawa. Ja myślę, że niezaciekawie się prezentuje (prezentowało?), zwłaszcza że jeszcze kilka dni temu widniało: "ZłodziejKA tożsamości". Ogólnie to nie ma czego rozwijać... Ot tak w przypływie dobrego humoru po zobaczeniu nazwy filmu na cześć polskich producentów...

kris_corps

to jaki tytuł ty byś zaproponował ???

marwel1980

Może "Jak zostać złodziejem";)) No ale rzeczywiście w tym przypadku mogliby się postarać. W pierwszej chwili myślałem ze to coś w stylu "Utalentowany pan Ripley". Niestety UIP tak ma patrz "Spadaj tato";/. A tak na poważnie to "Na złodziejskich papierach" brzmi dobrze. Se przypomniałem ich tłumaczenie "Guilty trip" jako "Mama i ja" mnie rozwaliło;/

Kronk

Jak by był dwukropek to by walnęli Tożsamość: Złodziej ^_^

kris_corps

Być moze źle zrozumiałem zwiastun ale jak dla mnie to film mówi o kradzieży tożsamości więc tytuł pasuje jak dla mnie i dlatego nie rozumiem czego się czepiasz ?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
kris_corps

I bardzo dobrze, że przetłumaczyli dosłownie, a nie wymyślali jakieś wynalazki.

ocenił(a) film na 7
emce2

haha, przetlumaczyli by inaczej - źle, normalnie - xle, ludzie zdecydujcie sie ! ;D