Może już był taki temat, ale doszukać się nie mogę, a męczy mnie to. ( SPOILER) Skoro Victor mówił na Logana "Jimmy" - czy jakoś tak, to Logan to nazwisko Wolverina, czy nowe imię, które wybrał po odejściu od brata? Victor ma na nazwisko Creed, ale to raczej bracia przyrodni, wiec to chyba nie było nazwisko Logana? Tzn niby "przyrodni" bo potem wyszło inaczej :) NO wiadomo o co mi chodzi.
Ja to widzę tak, że jego prawdziwe imię to James. Jednak chcąc zerwać z przeszłością, po zostawieniu brata i rozpoczęciu nowego życia, postanowił tak jakby zmienić swoją tożsamość. Wybrał sobie imię "Logan" i tak też do niego wołano. Z kolei Wolverine to przecież przydomek, który sobie wybrał po usłyszeniu opowieści.
Z tym originem to kompletny shit w tym filmie. A miało być tak pięknie.... Mięli na tacy podane historie Wolverine: Origin i Weapon X, ale oczywiście musieli wszystko schrzanić bo publika musi zobaczyć pełno wybuchów strzelania....
Wolverine to naprawdę James Howlett czyli w skrócie Jimmy. Kompletnie za to nie wyjaśnili w filmie dlaczego przedstawia się jako Logan. Doszukiwałem się tego w filmie,ale sam tego nie wiem. Wolę raczej opierać się na tym pierwszym komiksie niż filmie..
Również zastanawiam się skąd wziął się ten przydomek(?) - Logan. Bazuję wyłącznie na bajkach z dzieciństwa i na świeżo obejrzanym filmie ^^ w którym nie ma o tym słowa.
Przydomek ma po jego prawdziwym ojcu czyli ojcu Victora czyli Thomasie Loganie :)
no właśnie, najwyraźniej lokaj ogrodnik pijok dopadł chorowitą szlachciankę w ciemnym ogrodzie i zbałamucił. Bo dorosły Wolverine wygląda wypisz wymaluj jak ogrodnik a nie jak papa Howlett.
Ps. Właśnie jestem po lekturze pierwszej cześci Origin part II - nowe wydawnictwo. Coś niesamowitego, jak jedna historia komiksowa, może być o milion poziomów lepsza niż cały film...