Logan mówił, że spotkał go wcześniej.... w której części go widzieliśmy gdyż oglądałem wszystkie i
jakoś nie kojarzę super szybkiego gościa? O jakim spotkaniu mówił Logan?
chyba tylko tak wspomiał (w koncu dosc dlugo zyje :P) ale w filmach go nie bylo wczesniej
Nie musieliśmy go oglądać w filmie. Między "Last Stand" i przyszłością z "DoFP" minęło ładnych kilkanaście lat, więc Logan miał czas, aby go poznać.
a czy w Przeszłości jest już o tym mowa? Możesz mi przybliżyć ten wątek? Oglądałam tylko filmy, komiksów nigdy nie miałam w rękach
dobra, muszę się wybrać w przerwie między egzaminami do kina w takim razie :P ale to rozumiem, że Magneto nie wie, że on jest jego synem? (dlaczego w filmach tego typu zawsze są wątki nagłego odkrywania ojcowstwa? :P)
A czy przypadkiem praw do QS nie ma Marvel studio? Chyba ma się nawet pojawić w Avengers 2. Jeżeli tak, to chyba nie ma możliwości, żeby ta postać pojawiła się w serii X-men. Ale nie jestem co do tego pewien, skoro z tego co mówicie został wspomniany w filmie.
nie tylko został wspomniany, ale z tego co zauważyłam na stronach w sieci pojawia się w wielu scenach, jest przecież nawet w zwiastunie :D
zresztą nie bardzo rozumiem, co tu mają do rzeczy prawa autorskie, skoro wszystkie X-meny robi Marvel Studios, oczywiście wspólnie z 20th Century Fox
sprawa jest tu wyjaśniona, autor wspomina nawet o Quicksilverze:
http://www.comicvine.com/marvel/4010-31/forums/the-marvel-movie-character-rights -and-where-they-a-666672/
To jedna z kilku postaci, do których prawa autorskie są współdzielone na pewnych warunkach. Uznano, że Quicksilver i Scarlet Witch byli równie ważnymi mutantami/X-Men, co członkami Avengers. Umówili się tak, że postaci te mogą pojawiać się w filmach tu i tu, ale Marvel Studios nie może wspomnieć, że są one mutantami lub o ojcostwie Magneta :)
co? czyli że nie będzie nigdy łzawych, rozdzierających serce słów "Jestem twoim ojcem" ??? ;p
W Disney nie, bo tam Pietro nie może być mutantem, i nie mają praw do Magneto.
W FOX owszem, Quicksilver jest synem Magneto.
W X-Men mogą być :) Prawa do Magneto ma Fox, a Marvel Studios nie. Więc w Avengers nikt nie wypomni im bycia mutantami, czy magnetycznego ojca :)
wyjaśnij mi proszę łopatologicznie ;p kto produkuje co ;p
tzn. co robi FOX, a co robi Marvel Studios/Disney, bo ja byłam przekonana, że filmy o X-Menach robi też studio marvela wspólnie z FOXem, skoro są te filmy na ich stronie głównej, a w tym momencie to ja już kompletnie zwątpiłam
na tej stronie, której link podesłałam jest wyraźnie napisane, że w Avangersach w kontekście Quicksilvera i 'scarlett witch nie może paść zdanie, że są x-menami lub dziećmi Magneto, natomiast w X-Menach nie może być wzmianki o Avangersach...
czyli że jak to w końcu jest? :P
Avengers i całe Marvel Cinematic Universe (Thor, Captain America, Iron Man...) jest robione przez Disney/Marvel Studios. Tu nie może być ani słowa o X-Men, mutantach, Magneto...
X-Men i Fantastyczna Czwórka należą do FOX. Marvel daje tu tylko komiksowe logo na początek :)
SONY ma Spider-Mana :)
Co ciekawe, w grach już nie ma takich problemów i LEGO: Marvel Superheroes zawiera wszystkie te postacie :D
czyli tylko dają swoje logo? ale to dziwne w takim razie, że na swojej stronie głównej mają filmy o X-Menach, co wygląda tak, jakby może nie byli ich twórcami, ale przynajmniej je współprodukowali
dzięki za odpowiedź, teraz jest to dla mnie bardziej przejrzyste :)
Strona chyba jest ogólnie Marvel i promują swoje postacie :) Ale Marvel Studios robiący filmy to chyba nieco odrębny byt.
Ale to nie było stwierdzenie, że w filmie tak jest. To było tylko puszczenie oczka do fanów ;)
Tam jest młodziak, który na koniec filmu jest w uczelnii Xaviera, a nie 60-latek.
Stawiałbym, że to Nate Grey.
Możliwe.
To raczej strzał na podstawie siwych włosów niż cokolwiek innego. No i nie 60, tylko tu czasowo troszkę wszystko siada bo wychodzi, że Magneto i Xavier mają po 90 lat.
Nic nie siada, Magneto ma 90, Xavier 91 w 2023.
Quicksilver jest nastolatkiem w 1973, w 2023 miałby 65+.