PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=630808}

X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169026
7,1 47 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Pytanie do znawców komiksów, ale nie tylko. Czy tę dwójkę łączył romans? Do tej pory wydawało mi się, że Raven imponował Erik i traktowała go jako mentora, a potem przewodnika w walce o wolność mutantów. A fakt, że mu się naga wpakowała do łóżka tłumaczyłam sobie jej dziecinnością wówczas. A sam Erik chciał tylko pomóc jej odkryć jej kobiecość i sprawić, żeby przestała się wstydzić tego, kim jest. Po seansie Przeszłości odniosłam jednak wrażenie, że problem jest głębszy, o czym świadczą gorzkie słowa Charlesa (swoją drogą on był w niej zakochany, czy kochał ją jak siostrę?), ale przede wszystkim rozmowa Mystique i Magneto w przejściu podziemnym.

Jak to między nimi było w końcu?

ocenił(a) film na 9
tolerancja91

W komiksie mają ze sobą dość niewiele wspólnego.

tolerancja91

Gdyby zabiła Traska by ją złapali i eksperymentowali na niej, potem by jakoś uciekła i te przeżycia sprawiłyby że stała by się "zła" i dołączyłaby na dobre do Magneto, w DOFP sprawa się zmieniła i poszła w swoją stronę czyli nie do końca stała się "Mystique"

ocenił(a) film na 8
tolerancja91

W komiksach nie na dobre dołącza do Magneto. Magneto założył Bractwo Złych Mutantów, ale później już nim nie dowodził. Miał własną drużynę mutantów Acolytes, władał Genoshą, ostatnio dołączył znowu do X-Men itp. Tymczasem Mistique nadal była zła, i reaktywowała bractwo już bez wiedzy, ani pozwolenia Magneto. Działała na własną rękę, realizując własne plany, które nie miały nic wspólnego z planami Magneto by utworzyć niepodległy kraj dla mutantów, ani żyć z ludźmi w koegzystencji.