PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=630808}

X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169031
7,1 47 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Kto mi powie łaskawie co jest z nim grane? Wszyscy z X-Men są,stara gwardia,a gdzie Kelsey Grammer albo ktokolwiek kto zagra Bestię po latach? Zacznę się drzeć podczas seansu jak mi wywalą go od razu po młodości,no nie róbcie mi tego...

ocenił(a) film na 10
BeastGirl

I tak już jest spora grupa mutantów, Beast może już nie żyje, zabiły go Sentinele.

ocenił(a) film na 10
deamon82

jest jest, wyskoczył dzisiaj na zdjęciu z Wolverinem, ale nie futrzany. Być może mają jakieś urządzenie maskujące (często i gęsto wykorzystywane przez mutantów w kreskówkach) a skoro będzie Bishop, to znaczy że bardziej bazują na TAS niż na komiksie, gdzie cofnęła się Kitty Pride.

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

Jest w latach 70-tych, ja piszę o czasach teraźniejszych, gdzie Sentinele sieją znisczenie.

ocenił(a) film na 10
deamon82

Wiesz jaka tam jest pokaźna lista nagrobków??? Zarówno w TAS jak i w komiksie, gdy akcja miała miejsce, martwych było około 95% populacji mutantów... Beast zapewne gryzie glebę w przyszłości. Takie życie :)
Ps. W komiksie ubili Wolverinea, Storm i Collossusa w przyszłości - oni byli ostatnimi, oprócz Kitty która się przeniosła. Ale to i tak nie ważne, bo przecież przyszłość wymażą...

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

Kogo ubiją zobaczymy, mam nadzieję że będzie jak w komiksie, dlatego będą się cofać w czasie.

ocenił(a) film na 7
Bartes123_2

Z tą różnicą,że w TAS senatora zabiła Mystique przemieniona w Gambita, a nic o nim nie wspomnieli.
W TAS sytuacja wyglądała następująco:
Senator zostaje zabity przez mutanta ( tak jak wyżej) przez co dochodzi do krwawych starć ludzi i mutantów. Mutanci zostają objęci specjalnym programem, tworzone są dla nich getta gdzie pieczę sprawują Strażnicy - Sentinele. Bishop jeden z buntowników, cofa się w czasie aby odmienić przyszłość i zapobiec zamachowi na senatora

ocenił(a) film na 10
katedra

Zapewne zafundują jakiś mix,a co bardziej prawdopodobne a gorsze, zupełnie inną wariację na temat tego tytułu. Niby jest krzesło Bishopa, niby jest Kitty Pride, jest "młody Wolverine". Według mnie:
1) Wolverine jakoś musi dołączyć do składu, z czapy się nie weźmie przecież,
2) muszą ustalić skład X-Menów w latach 70-tych (czy będzie młody Cyklops i Jean Grey czy nie, czy będzie młoda Storm, co z Collossusem? czy ekipa First Class zostanie, czy będą zastąpieni) - wydaje mi się że to będzie w jakimś wstępniaku, albo w opowieści, którą w przyszłości jeden z mutantów opowiada reszcie "ku pokrzepieniu serc"
3) rola Magneto w tym całym dramacie, bo w Days Of Future Past skrzypce jako zła grała Mistique,
4) Peter Dunklage (czy jak tam się ten mały Lannister zwie) i jego postać (nie uwierzę że będzie to jakiś Alpha Flight, bo to postać ani z gruchy ani z pietruchy, a na Apocalypsa to jest za mały)
5) Picard, MacKellan, Marsden i Jenssen - wydaje mi się że pojawią się na moment w końcówce (gdy odkręcone zostaną niektóre decyzje i uda się ich ocalić) - ale z kolei taka wersja końcówki nijak ma się do AOA, gdzie Magneto dowodził X-Menami, a Xavier gryzł glebę...

ocenił(a) film na 7
Bartes123_2

Myślałem,że Peter Dunklage to taki mały rudy kurdupel, którego Bishop w TAS spotkał Między Czasami, gdzie razem chodzili po tęczowej drodze i przyglądali się wydarzeniom

ocenił(a) film na 10
katedra

To nie był Arcade czasem? Muszę sobie zyoutubować tego TASa, bo oglądałem jak byłem w ogólniaku, a teraz już trzydziecha ;/

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

Oho, oglądałem TASa - Mystique gada w nim, że działa na zlecenie Apocalypse'a. I pojawia się też Magneto.

ocenił(a) film na 7
Bartes123_2

http://www.youtube.com/watch?v=wHVqSw65O98

6:53, nie pamiętam jak nazywano go w PL wersji
na początku skojarzyłem go z tym facetem w linku, ale to zupełnie inna opowieść, z Day of The Future Past łączy ją jedynie wątek podróży w czasie. Chociaż krążą plotki,że ma się pojawić Apocalypse więc wzorowanie się na TASie jak najbardziej wskazane

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

1. Do jakiego składu musi dołączyć Wolverine? Do X-Men dołączył w X1 (lata 90-te).
2. Colossus to dopiero w latach 70-tych się urodził, rosyjskiego niemowlaka nie przyjmą ;)
Jean i Scott może będą, młodą Storm chciałbym w kolejnej części (Egipt, znów podróże w czasie, próba zniszczenia komory regeneracyjnej Apocalypse'a, spotkanie z Shadow Kingiem).
3. W komiksie główną rolę vilainową grała Mystique, bo miała własne Brotherhood, tutaj jest pod Magneto.
4. Dinklage nie będzie CGI, więc z pewnością nie Apocalypse, też stawiam na Arcade'a, i że to on może dokona zamachu na Nixona, a winę z powodu jego karłowatości zwalą na mutantów.
5. Przecież nikt nie mówił, że tylko raz przemieszczą się w przeszłość i wrócą do przyszłości. Zobacz ile razy robił to Bishop w TAS i nie poukładał tego jak chciał, zawsze coś szło nie tak mimo, że przeszłość została zmieniona. Może być tak, że wrócą do przyszłości i tak jak piszesz, Xavier będzie martwy, Cyclops na usługach Apocalypse'a, Magneto dowodzi X-Men,...

ocenił(a) film na 10
deamon82

Na jednym ze zdjeć promocyjnych Logan stoi z Beastem w ludzkiej postaci. Czyli musi dołączyć do First Class. Co stwarza ciekawy paradoks z tym dołączeniem w X1.
Chyba że nikt nie chce zreanimować serii X1-X3, jak nam się wydaje, a wszyscy ci aktorzy z obsady oryginalnej zagrali tylko epizody...

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

http://www.filmweb.pl/news/FOTO%3A+Wolverine+i+Beast+w+stylu+lat+70.-95699

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

Wszystkie zdjęcia widzę na 3 dni zanim pojawią się na filmwebie.
Na tym zdjęciu to raczej Logan z teraźniejszości się przeniósł, by ich o wszystkim powiadomić.
Jeśli to Logan z 1973, to jeszcze bez adamantium, bo to zdobył coś koło 1975, najwcześniej w 1973. Nawet jeśli to on, to i tak moim zdaniem jest to po tym jak ktoś przybył z przyszłości. Znaleźli go, żeby im pomógł zapobiec tym wydarzeniom. Tak czy inaczej, muszą zmienić bieg wydarzeń, jeśli teraźniejszość DOFP to czas alternatrywny, to naprawienie powinno doprowadzić do tego co mieliśmy w trylogii, więc zgrzyty trzeba naprawić. Natomiast jeśli teraźniejszość DOFP dzieje się poprostu po X3, to cofając się w przeszłość, wymarzą zupełnie to co działo się w trylogii, historia pisana na nowo, i wtedy zgrzyty mamy gdzieś...

ocenił(a) film na 10
deamon82

deamon, masz pierdalca x-menowego ale filmowego czy tak jak ja komiksowego???
Jak to zdjęcie jest sprzed operacji adamantium, to elegancka sprawa - jeszcze mu Stryker nie palnął w czerep i nie stracił pamięci. Przyłączy się do First Class, pobuja się, a potem dostanie w czachę i zapomni że z nimi działał. I dołączy się do inkarnacji X-Men z czasów X1 :)
Nie mogą go wysłać w przeszłość, nie zrobią z Jackmana konia pociągowego First Class, nie ma takiej potrzeby. On może być ewentualnie łącznikiem z racji długowieczności.
A na koniec filmu jednoręki Wolverine ze swoją ukochaną Jean Grey jako agenci :)
http://static.comicvine.com/uploads/scale_medium/2/26147/473784-im_00g.jpg

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

Z komiksów o X-Men przeczytałem te z TM-Semic, trochę Ultimate, F4 i jeszcze tam parę jakichś.
Filmy mam wszystkie na DVD, a teraz z niecierpliwością czekam na ,,Samuraja" i DOFP, więc czytam wszelkie ciekawostki.
W 1973 z pewnością Logan jest przed operacją z adamantium, to albo moment gdy działa dkla drużyny Stryker'a, albo już ich opuścił i mieszka w Kanadzie z Kaylą. 1973 to koniec wojny w Wietnamie, z której Stryker zabrał Logana i Creeda. Podobno ma dużą rolę w DOFP, więc się nie zdziwię jeśli to właśnie on cofnie się do 1973.

ocenił(a) film na 10
deamon82

Jak cofną Logana. to po co Bishop? I po co Kitty Pryde, skoro i tak miała shitowatą rolę w X3...
Logan z racji długowieczności może być zarówno tu i tu i niewiele się fizycznie zmienić... Więc szkoda go marnować na podróże w czasie, lepiej wysłać Bishopa albo Kitty.

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

To, że Logan sie przeniesie, nie znaczy że zrobi to sam. Bishop pewnie przybędzie z przyszłości do teraźniejszości z technologią umożliwiającą podróże w czasie, choć nie wiem czy nie będzie to poprostu wykorzystanie mocy Blink. Też chciałbym, aby Kitty z Bishopem cofnęli się do 1973.

ocenił(a) film na 10
deamon82

A Blink teleportuje w czasie czy tylko w przestrzeni?

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

Z tego co pamiętam to tylko w przestrzeni, ale mozliwe że dadzą jej moc Fitzroya.