Jak myślicie zobaczymy ukochane córeczki tatusia w tym filmie???? Skoro jest już Quicksilver to Scarlet Witch i Polaris może też będą...
Scarlet możliwe, że zobaczymy. Jest wspominana w wyciętej scenie w DOFP.
Polaris chyba już była w DOFP, jeśli to ta mała dziewczynka z Pietro oglądającym TV.
Matką komiksowego Pietra jest Magda http://www.comicvine.com/magda-eisenhardt/4005-45372/ Zaś o matce Lorny niewiele wiadomo... Poza tym patrząc na wiek dziewczynki oglądającej TV z quicksilverem Magneto nie może być jej ojcem bo według filmu przez 10 lat siedział w więzieniu w pentagonie, a dziewczynka może mieć max 5 lat.
Peter jadąc windą z Magneto powiedział, że jego mama znała kiedyś gościa, który kontrolował metal. Mi się wydaje, że nie zmienili by tak ważnego faktu jak dzieci Magneto
Zmienili, zmienili.
Po pierwsze dlatego, że w gruncie rzeczy ten fakt nie ma znaczenia w filmach.
Po drugie dlatego, że umowa zawarta z marvel/disney (i zezwalająca obu na użycie postaci Quciksilvera i Scarlet Witch) zawiera między innymi stwierdzenie, że w żadnym z nich nie mogą być dziećmi Magneto ;)
Żart w windzie, był po prostu miłym gestem dla fanów;)
ale bullshit. masz może gdzieś linka do tej ~umowy disney marvel/20th century fox? bo coś mi się nie chce wierzyć. poza tym, już i tak zmienili pietro na peter, więc na upartego można mówić, że to inna osoba. (nazwisko "maximoff" ani też samo "quicksilver" nie jest wypowiedziane przez żadną z postaci). niby mała rzecz, ale na takich detalach takie prawa działają.
( w imdb evan peters jest zapisany jako "peter/quicksilver" ale nie mam teraz jak sprawdzić, w jakiej formie figuruje w napisach końcowych. prawdopodobnie jako "peter.)
a żeby nie było wątpliwości to proszę: http://eriklensflerr.tumblr.com/post/90759601316/is-magneto-quicksilvers-father
Peter wynika ze zmiany narodowości postaci.
A co do linku to on udowadnia co? Ze gdzieś kiedyś ktoś komu zadał to pytanie i gdzieś kiedyś fassbender powiedział tak w odpowiedzi na jakieś pytanie? Daj spokój...
Zmiany jakiej narodowości? Imiona są raczej rosyjsko brzmiące, chociaż w komiksach imię ich matki jest bardziej polskie, nazwisko jest bardzo żydowskie, a figuruje wszędzie jako Cyganka. Bliźniaki urodzili i wychowali się w fikcyjnym państwie, więc skąd wiemy jakie imiona tam są modne? XD Plus, w innych adaptacjach nie ma żadnego Petera, jest Pietro. Z resztą, w MCU może jest tak że Magda urodziła bliźniaki już w USA? Analogicznie, czy jeśli w filmach Singera doczekamy sie Wandy to jej imię zostanie zamienione na Wendy?
Nie, Fassbender odpowiedział na pytanie, które mu zadano, na podstawie tego co przeczytał w scenariuszu / rozmawiał z reżyserem / castem. Według mnie, to ostateczny argument na jego ojcostwo.
Zmiany jakiej narodowości? Hmm imiona bliźniaków zostały im nadane przez matkę cygankę, a pochodzą oni z kraju nieistniejącego, ale w komiksie stanowiącego kraj słowiański. Stąd Wanda i Pietro czyli słowiańskie wersje imion. W filmie Quciksilver jest amerykaninem, więc zamerykanizowano mu imię na Peter.
Co do Wandy. Wieść głosi, że w dodatkowych scenach DofP jest rozmowa na jej temat. Jeśli zostanie nazwana z imienia to się dowiemy. Inaczej musimy poczekać na ewentualne pojawienie się, ale tak jeśli będą się trzymać całości to imię najpewniej zostanie przerobione by odpowiadać zmienionemu originowi i nacji.
A widziałeś ten wywiad czy opierasz to na tym obrazku? Jak wywiad to poproszę, ale wciąż: W filmie nie może być to stwierdzone. Innymi słowy żarty, sugerowanie tak, ale nic więcej ;)
Again: skąd wiemy że QS w DOFP jest Amerykaninem? Możemy się tak kłócić w nieskończoność ;) Dlatego myślę, że to kwestia osobistych headcanonów i własnego zdania / interpretacji słów "my mum knew an guy" itd ;) No ale okej, czekajmy na scenę z Wandą / Wendy / Scarlet Witch.
wywiad jest tutaj: https://www.youtube.com/watch?v=-8svhE-laAs - sama końcówka.
**widziałaś. Jestem dziewczyną :)
Co do bycia Amerykanem przesłanki są oczywiste. Przerobienie imienia, amerykański akcent itp. Warto też dodać, że seria stara się o zgodność z historycznymi faktami. Kojarzysz jakiś słowiański kraj z którego można było od tak wyemigrować do ameryki w trakcie zimnej wojny?;)
Takich informacji jest cały szereg, ale sądzę, że akurat w tym wypadku wątpliwości nie ma.
Co do ojcostwa, to jasne kwestia interpretacji. Ja mówię, że nie było i nie będzie stwierdzenia, że magneto jest jego ojcem w filmie.
Co do wywiadu. Powiedziałbym, że tu również mówimy o interpretacjach. W dodatku jest to wypowiedź którą łatwo potem wytłumaczyć czy to żartem itp. Ale obie postacie wrócą zobaczymy może wątek się rozwinie.
Czy będą czy nie tego dowiemy się dopiero za jakiś czas, ale trzeba przyznać że było by świetnie gdyby wrzucić tu tak całą rodzinkę Magneta.
Lecz parząc na to jakie "kłopoty" sprawiał ludzkości sam Eric to w trio z Lorną i Wandą byli by chyba nie pokonani xD
Technicznie rzecz biorąc sama Wanda mogłaby rozpieprzyć świat. Tak ze trzydzieści razy. A potem znowu :)
No tak. Zresztą to nie jedyny raz kiedy nieźle zaszalała.
Nawiasem mówiąc Magneto też już prawie zniszczył ziemię, także on nie potrzebuje wielkiej pomocy ;)
Po dniu M? Ale zdajesz sobie sprawę, że ona tak naprawdę nie odzyskała swojej mutacji. a o żadnym pokazywaniu klasy nie ma mocy, kiedy nowa moc była jej darowana i to siłą?
Chodziło mi bardziej o tą akcje z Zaladane co swoją drogą też nie było zasługą Lorny tylko Magneto , ale w między czasie była prawie niezniszczalna więc ogólnie fajnie xD
Magneto jest ojcem obojga jest rowniez odpowiedzialny za chorobe psychiczna Wandy bo majstrowal przy ich genach.
Myślę że się pojawia Wanda powinna być już w tej cześći a Lorna w następnej ale to tylko moje zdanie.
zastanawia mnie czy połączą to jakoś sprytnie z Avengers czy będą to 2 różne bajki