PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=297829}

Wszystko za życie

Into the Wild
2007
7,9 268 tys. ocen
7,9 10 1 268118
6,8 55 krytyków
Wszystko za życie
powrót do forum filmu Wszystko za życie

Witam. chciałabym się dowiedzieć, czy znacie może książki o podobnej tematyce ? Własnie obejrzałam film i jestem pod wielkim wrażeniem. Od razu jak wrócę z wakacji chcę przeczytać książkę na podstawie której nakręcono film.

Mam jednak pytanie, czy znacie książki podobne do tego filmu ? Nie mam na myśli typowych książek o podróżach (Na przykład Cejrowski). Myślę o książkach trochę podobnych klimatem, o bohaterach szukających swojego własnego ja ? Wiem, że może wytłumaczenie troche pokraczne, ale nie do końca wiem, jak inaczej mogłabym to ująć.

Z gory dziękuję za wszystkie odpowiedzi. :)

ocenił(a) film na 7

http://www.empik.com/zew-natury-moja-ucieczka-na-alaske-grieve-guy,prod57563131, ksiazka-p

Prawdziwa historia gościa który powodowany poczuciem bezsensu życia według korporacyjnego schematu od 8-17 stawia sobie cel : przetrwać samodzielnie rok na Alasce.
bohater jest zgoła inny od Chrisa z Into the Wild- nie ma strasznych egzystencjalnych rozkmin i nie ucieka przed ludźmi. Głównie walczy z swoją niemocą, tęskni za rodziną, poznaje ludzi którym wiele zawdzięcza no i przede wszystkim mierzy się z siłami wspaniałej alaskańskiej dziczy.