ten film to żydowska propaganda,tylko żydki zapomnieli dodać że był też holocaust Ormian,Polaków,Rosjan,Cyganów czy czarnych w Ruandzie.
"ten film to żydowska propaganda,tylko żydki zapomnieli dodać że był też holocaust Ormian,Polaków,Rosjan,Cyganów czy czarnych w Ruandzie."
za przeproszeniem kolego tego filmu nie nalezy ogladac przy piwku bo mozna go zle zrozumiec, czego jestes przykladem, ten film to nie rozrywka, to czysta prawda traktujaca o kazdej rasie, radze obejzec go jeszcze raz i sie zaglebic
I zapomieli dodać, że cała Ameryka patrzyła na holocaust, w tym Żydzi, zamykając drzwi uciekającym, wspierając finansowo politykę Hitlera, po wojnie zatrudniając byłych nazistów w przeróżnych gałęziach gospodarki narodowej. Ale w końcu i tak Polacy zawsze wychodzą na antysemitów, nie Amerykanie-ci najwspanialsi.
A dlaczego Amerykanie - twórcy filmu mają odpowiadać za to co zrobili ich ojcowie czy dziadkowie. Nie wyciągnąłeś podstawowego wniosku z tego filmu. Do powtórki
Równie dobrze (lub lepiej) można tak:
A dlaczego Polacy mają odpowiadać za to co wg. 'zainteresowanych geszeftem' zrobili nasi ojcowie czy dziadkowie ?
ps. czy tylko ja przy tytule wątku pomyślałem o pewnej gazecie i jej linii ?
Moim skromnym zdaniem to nie jest żydowska propaganda!
Tylko prawda jest taka że, w USA jak i w wielu innych krajach ludzie nawet nie wiedza że, holocaust dotknęło nie tylko żydów.
A film jest Arcydziełem.
Nie mogę się doczekać jak przeczytam książkę.
To nie jest jakaś propaganda.Należy ten film obejrzeć od początku do końca.
Uczniowie amerykańskiej szkoły dostali do ręki
pamiętnik Anny Frank
http://pl.wikipedia.org/wiki/Anne_Frank
Poznają historię obozów koncentracyjnych. Dużo im daje do myślenia wycieczka do muzeum gdzie dostają m.in zdjęcia dzieci...
Poza tym niedawno zmarła kobieta która uratowała Anne Frank w wieku 100 lat. Ten film jest wart zobaczenia
http://pl.wikipedia.org/wiki/Miep_Gies
Zgadzam się lecz, pomija się że Holokaust był przez Hitlera( tylko mówi się w metaforze, jeżeli nie wiedzieli co to był holokaust skąd mogli wiedzieć co to za człowiek?) Po dwa mamy wspomniane obozy ale nie mamy że była to rzeźnia wielu narodowości nie tylko Żydowskiej. Film jest dobry ale wątek holokaustu jest pokazany minimalnie i gdybyście nie byli Polakami to za dużo byście nie mogli powiedzieć na ten temat. Ona dała im książkę to do nich trafiło ale w filmie mamy pokazane jakby to było takie wszystko oczywiste a takie nie jest. Ktoś napisał " A dlaczego Amerykanie - twórcy filmu mają odpowiadać za to co zrobili ich ojcowie czy dziadkowie " Historia nasza i innych tworzy przyszłość, jeżeli na nią nie zwraca się uwagi to co będzie dalej? Przesłanie filmu ( nie podawaj się walcz, innym też możesz dać dobroć jest świetne ) Uważam film za dobry, ale jak ktoś łapie się za Holokaust ( II WŚ ) to powinien trochę dogłębniej to tłumaczyć nie poprzez jedną książkę.
Ale was to boli , film wyraźnie pokazuje że nie ma znaczenia narodowość czy kolor skóry, nie musi każą narodowość podawana z osobna