PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236147}

Wolność słowa

Freedom Writers
2007
7,6 28 tys. ocen
7,6 10 1 28049
5,8 5 krytyków
Wolność słowa
powrót do forum filmu Wolność słowa

Czy książka którą wydali uczniowie o pt: 'Freedom Writer' istnieje czy jest ona fikcją?? Nie ukrywam, że gdyby takowa istniała chętnie bym ją przeczytał.

ocenił(a) film na 10
pablo1503

Sam bym przeczytał gdyby istniała ta książka , jeżeli coś ktoś wie na ten temat pisać .

ocenił(a) film na 9
Damian21

Przyłączam się do prośby powyżej.

ocenił(a) film na 7
pablo1503

film jest na podstawie Erin Gruwell "The Freedom Writers Diary: How a Teacher and 150 Teens Used Writing to Change Themselves and the World Around Them".

ocenił(a) film na 9
pablo1503

istnieje, właśnie szukałam na sieci jest w empiku wydanie w języku ang. "The Freedom Writers Diary"

pablo1503

istnieje naprawdę, nazywa się The Freedom Writers Diary i można ją zamówić przez empik.com niestety książka nie została przetłumaczona na j. polski

ocenił(a) film na 10
Alexik22

Więc ja w empiku znajdę i kupię w J.Angielskim . Bardzo chętnie poczytam .

Alexik22

Kurcze, szkoda, że nie została przetłumaczona. Może znajdę jakieś nieoficjalne tłumaczenie, choć wątpię.

pablo1503

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Freedom_Writers_Diary

ocenił(a) film na 9
rafalnaklo89

Jeśli by ktoś natrafił na "nieoficjalne tłumaczenie" prosiła bym o umieszczenie linka w tym temacie.
Z góry dzięki.

Tessi

Dołączam się do prośby ;)

ocenił(a) film na 7
pablo1503

Widzę że wszyscy po nocnym seansie tego filmu na TVN :) Z miłą chęcią przeczytam tą książkę.

ocenił(a) film na 7
Eternal_Cowboy

Ja również chętnie przeczytam. Na początku oglądania nie zdawałam sobie sprawy, że film jest oparty na faktach. Miło jednak wiedzieć, że to nie jest bajka i mydlenie oczu, bo film naprawdę rewelacyjny.

JustFurious

może ebook po ang..jakby ktoś znalazł to wrzucie tu link ; )

ocenił(a) film na 8
pablo1503

Książka może być interesująca tak jak film - boje się, że będzie tam dużo smutku