Czy książka którą wydali uczniowie o pt: 'Freedom Writer' istnieje czy jest ona fikcją?? Nie ukrywam, że gdyby takowa istniała chętnie bym ją przeczytał.
Sam bym przeczytał gdyby istniała ta książka , jeżeli coś ktoś wie na ten temat pisać .
film jest na podstawie Erin Gruwell "The Freedom Writers Diary: How a Teacher and 150 Teens Used Writing to Change Themselves and the World Around Them".
istnieje, właśnie szukałam na sieci jest w empiku wydanie w języku ang. "The Freedom Writers Diary"
istnieje naprawdę, nazywa się The Freedom Writers Diary i można ją zamówić przez empik.com niestety książka nie została przetłumaczona na j. polski
Kurcze, szkoda, że nie została przetłumaczona. Może znajdę jakieś nieoficjalne tłumaczenie, choć wątpię.
Jeśli by ktoś natrafił na "nieoficjalne tłumaczenie" prosiła bym o umieszczenie linka w tym temacie.
Z góry dzięki.
Widzę że wszyscy po nocnym seansie tego filmu na TVN :) Z miłą chęcią przeczytam tą książkę.
Ja również chętnie przeczytam. Na początku oglądania nie zdawałam sobie sprawy, że film jest oparty na faktach. Miło jednak wiedzieć, że to nie jest bajka i mydlenie oczu, bo film naprawdę rewelacyjny.