PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=499338}

Wojownik

Warrior
2011
7,8 99 tys. ocen
7,8 10 1 99294
7,1 30 krytyków
Wojownik
powrót do forum filmu Wojownik

Nie wiem jak reszta, ale dla mnie ten aktor tą rolą zapracował na oscara.Koleś jest tak prawdziwy w swojej roli i tak przekonujący, że jest to aż niemożliwe.Ale znając życie Clooney albo Pitt dostanie tą statuetke:(

ocenił(a) film na 8
damian_glab

W tym filmie jak ktoś zasłużył na oskara to był to Nick Nolte.

damian_glab

Nie wiem co miałeś na myśli pisząc "znając życie", bo Pitt statuetki jeszcze nigdy nie dostał.

ocenił(a) film na 9
Sebu_BGZ

zdecydowanie Tom Hardy "ciągnie" ten film. Jest tak realistyczny że myślałem że faktycznie wzięli jakiegoś gość z MMA żeby zgrał w filmie.

ocenił(a) film na 8
ryba84

Jakiegoś gościa z MMA, który jest genialnym aktorem ? :P dziwnie "myślisz" taki mógłby co najwyżej dobrze zagrać sceny walki ale wszystkie inne to chyba już by było cienko co nie ? :D

ocenił(a) film na 8
jerzunio

Zagrał cudownie gościa wnerwionego na wszystko i na wszystkich, potężnie wnerwionego, był tak wnerwiony, że ze wściekłości nim rzucało sam tego nie mógł wytrzymać (walka z bratem, wściekłym psem), do tego wcześniej obojętność na wszystko wynikająca z tego wnerwienia (rozmowa z bratem przed Spartą, rozmowa z ojcem w kasynie, brak reakcji na wielbienie tłumu, wchodzenie bez muzyki, później i bez trenera, wychodzenie szybkie) i w dodatku świetnie walczył (nr 1 z wściekłym psem, z bratem, wcześniejsze za krótkie) i świetnie wygląda zwłaszcza jego kark ;). Do tego charakterystyczna poza przed rozpoczęciem walki. Miodzio!!!

ocenił(a) film na 8
damian_glab

Nominacja tak, Oscar nie.
Ale Nolte za drugoplanową ? czemu nie !

damian_glab

Faktycznie Tom świetnie poradził sobie z tą rolą, ale myślę, że Oscara żaden z panów nie doczeka się za ten film.

ocenił(a) film na 8