PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=473041}

Witamy u Rileyów

Welcome to the Rileys
2010
7,0 14 tys. ocen
7,0 10 1 13911
7,0 3 krytyków
Witamy u Rileyów
powrót do forum filmu Witamy u Rileyów

Kristen Stewart pokazała wszystkim tym , którzy po roli w ZMIERZCHU osądzają ją o beztalencie że bardzo dobra z niej aktorka . Mallory w jej wykonaniu to majstersztyk . Solidna i wrażliwa rola . Dziewczyna będąca na zakręcie spotyka mężczyzne który niedawno stracił córkę w wypadku samochodowym . Obydwoje próbują zrozumieć sens życia , oczywiście nie będzie to proste ani łatwe . Jake Scott stworzył obraz dla wszystkich tych którzy szukają swego miejsca w życiu , na codzień radząc sobie z beznadziejnością i cierpieniem . Stworzył pełną ciepła , słodko - gorzką opowieść . WELCOME TO THE RILEYS to film który wymaga skupienia i wyciszenia , przede wszystkim tylko dla miłośników kin studyjnych , którzy są wrażliwi na cudzą krzywdę i tak jak bohaterowie stracili sens życia . Dla mnie odkryciem tego filmu okazała się Melissa Leo , która wcieliła się w Lois Riley . Świetna rola ! . Na uwagę zasługuję również oprawa muzyczna , usłyszeć możemy takich wykonawców jak The Kills , Shiny Toy Guns czy też Ying Yang Twins . 8/10

Alexanderrr

"Dziewczyna będąca na zakręcie spotyka mężczyzne który niedawno stracił córkę w wypadku samochodowym."
Córka Rileyów zmarła w 2001 roku a akcja toczy się w 2009 r.

ocenił(a) film na 8
Oluchna_92

Kiedy traci się kogoś bliskiego , czas nie ma znaczenia . Dni i lata mijają szybko , i ma się wrazenie jakby to było niedawno , wiem z doświadczenia ale dzięki za zwrócenie uwagi :-) , na ten istotny fakt , Pozdrawiam Oluchna :-)

ocenił(a) film na 7
Alexanderrr

Film jest świetny! Padłam gdy zobaczyłam fotografie tej zmarłej córki! Skóra zdjęta z stewart!

ocenił(a) film na 10
CzerwonyPazdziernik

a kto grał córkę Rileyów bo nie ma w obsadzie?podasz link?

ocenił(a) film na 7
twojanazawsze18

nie mam pojęcia kto ja grał ale była pokazana scena w filmie jak ten facet ogląda zdjęcie córki.

ocenił(a) film na 10
CzerwonyPazdziernik

ok. przejrzę film..

ocenił(a) film na 9
Alexanderrr

Genialnie zagrała swietny film polecam! :)

ocenił(a) film na 6
Aselka

Genialna to była Melissa Leo. Krystyna co najwyżej poprawna.

ocenił(a) film na 8
Alexanderrr

i wszyscy ci ktorzy uwazaja ze kristen steawrt ma tylko jeden wyraz twarzy. :)

Alexanderrr

Bardzo dobra z niej aktorka? Co najwyżej niezła.

ocenił(a) film na 8
Alexanderrr

Do niej po prostu pasują role narkomanek, stripteaserek, anorektyczek i innych takich. A swoja droga to był kolejny sen Toniego Soprano?

Alexanderrr

Rzeczywiście, poszło jej lepiej niż w "Zmierzchu", ale żeby od razu dobra aktorka? Podobnie jak mnóstwo osób, polemizowałabym.

ocenił(a) film na 7
Alexanderrr

Ja jej nie osądziłem po "Zmierzchu" bo rozumiem że musiała dostosować swoje aktorstwo do poziomu produkcji. Zresztą ja uwielbiam jej rolę w "Adventureland".

Alexanderrr

brawo dla stewart za wykreowanie tak autentycznej postaci. szkoda, ze jest kojarzona tylko z saga zmierzch. dla mnie byla rowniez fenomenalna w into the wild

ocenił(a) film na 8
Alexanderrr

Bardzo dobre aktorstwo, zarówno Stewart jak i Leo!
Dziwna niechęć do Stewart wyrażana jest również odnośnie jej roli w Królewnie Śnieżce i Łowcy, ale ja niestety nie rozumiem tego uprzedzenia... Przecież to niezła aktorka. Wważam, że występ w średniawym filmie o wampirach nie powinien rzutować na odbiór gry.

użytkownik usunięty
olaaami

Niestety bellofobia jest równie powszechna jak popularność "Zmierzchu". Teraz trzeba paru lat i kilku naprawdę niezłych filmów, żeby Stewart zaczęto doceniać jako aktorkę.

ocenił(a) film na 8

Na początku podobało mi się jak zagrała, ale potem gdy cały czas robiła tą samą minę z otwartymi ustami traciłam chęć dalej oglądać ten film, ale jako sam w sobie był fantastyczny.

użytkownik usunięty
martiza3

Jednym to przeszkadza, innym nie. Fakt, że Stewart ma swoją manierę aktorską, chociaż ja w tym filmie tego nawet nie zauważyłem. No, ale cóż, każdy ma prawo do własnego zdania. Najważniejsze, że film ci się podobał i to, że jak krytykujesz to robisz to w cywilizowany sposób. Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 6
Alexanderrr

nie nazwałbym tej roli majstersztykiem, ale na pewno jest to jej najlepsza rola (z tych, które widziałem, ma się rozumieć). jeśli zaś chodzi o sam film, to... nazwałbym go "średnio-dobrym" z takim sobie zakończeniem