PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657859}

Witaj w klubie

Dallas Buyers Club
2013
7,8 183 tys. ocen
7,8 10 1 183022
7,5 67 krytyków
Witaj w klubie
powrót do forum filmu Witaj w klubie

Homoseksualizm

ocenił(a) film na 8

Film naprawdę dobry ale mam już dosyć propagowania homoseksualizmu

ocenił(a) film na 6
semira1

Co Ty w ogóle gadasz? Masakra. Gdyby Twój tata był homo albo mama, to by Ciebie na świecie nie było. Także weź przestań mądrości swoje prawić, że ktoś nie jest pewny swojej orientacji itd. Tak samo, jak się ludziom zarzuca homofobię. Z tego, co wiem, to fobia oznacza to "strach" przed kimś/czymś, a ja gejów się nie boję, tylko ich po prostu nie rozumiem i uważam, że przyczyniają się do wyginięcia gatunku. Bo jak wszyscy będą gejami, to kto będzie robił dziec? ;/. Co za skretyniałe społeczeństwo.

FK1988

A możesz mi tak wykładniczo opowiedzieć związku między tym co wcześniej napisałam, a tym co wypociłeś?

Bo ja mam dwa wnioski: 1. jesteś bardzo mocno niepewny swojej orientacji, skoro uważasz, że tak łatwo ci ją zmienić (jednym filmem???) - mnie i 100 filmów nie zachęci do seksu z kobietą, ale ja jestem 100% hetero niestety, 2. bycie homoseksualistą nie oznacza bezpłodności, orientacja rozmnażaniu nie przeszkadza.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
FK1988

Ach, katolik! To już wiem skąd ta bezinteresowna nienawiść i hmmm, ograniczone co nieco horyzonty, a teraz jeszcze doszła typowa dla tego wyznania fiksacja analna.
Naprawdę myślisz, że gej nie może uprawiać seksu z kobietą? :D Może, tylko nie lubi. Czego cię na biologii uczą?

A gdzie odpowiedź na moje pytanie? Jak to się ma do tego co napisałam wyżej?

ocenił(a) film na 6
semira1

Nie ma nic związanego z Twoją wypowiedzią, tak jak Twoja wypowiedź nie ma żadnej styczności z rzeczywistością. Zarzucanie komuś, że może być homo, bo nie lubi innych homo ma taki sam sens, jak mówienie, że ktoś nie lubi czekolady, bo podświadomie ją lubi. Na głupie wypowiedzi są głupie wypowiedzi. I co do katolicyzmu. To, że mówię o Bogu, nie oznacza, że muszę być katolikiem. Jest wiele Bogów w różnych religiach, tak więc znowu bredzisz i narzucasz komuś coś z góry.

FK1988

Nudna jest rozmowa z kimś wyjałowionym z wiedzy jakiejkolwiek...
Oczywiście, że jesteś katolikiem albo wyjątkowo kiepskim prawosławnym lub Zielonoświątkowcem.
Protestanci inaczej podchodzą do świata, grzech pychy traktują poważnie, na dodatek potępiają czyny, a nie ludzi. Muzułmanie nie zwracają się bezpośrednio do Boga. Buddyści w żadnego boga nie wierzą (zresztą bądźmy poważni). Świadkowie Jehowy nie krytykują ludzi, tylko pouczają. Prawosławni mają inne dogmaty. Owszem, Zielonoświątkowcy bywają często równie agresywni jak katolicy w tym swoim "nauczaniu". Jesteś raczej wiedzowo ograniczony (i to jest tak delikatne z grzeczności), więc inne wyznanie odpada, są zbyt niszowe.

Poczytaj sobie o kryptohomoseksualiźmie, bo ja nie jestem od nauczania. Odmeldowuję się z tego "dialogu", bo to jak na początku to się zrobiło nudne.

ocenił(a) film na 8
semira1

Bang ;p

semira1

gej lubi uprawiać seks z gejem a przy okazji zabić podczas orgii http://m.bbc.com/news/uk-england-tyne-26858333 tego na biologii nie uczono. cóż trzeba tolerować takie zachowania bo inaczej jest się homofobem.

alernik

Jak wszyscy frondowcy masz ewidentna fiksacje analna. Bo wsrod hetero nie zdarzaja sie porypancy, idioci i samomasochisci...
http://thefad.pl/content/top-10-seks-i-smierc-najdziwniejsze-przypadki
http://m.se.pl/wydarzenia/swiat/zabia-go-seksem_143989.html
http://forum.legionisci.com/showthread.php?t=1599
http://t4m.pl/polecamy/smierc-w-okowach-namietnosci.html

Znowu pierwsze lepsze z googla, a tego jest jakies 10 tys. stron.
A i skoro to strona filmowa nie zapominajmy o Davidzie Caradine, ktory jak powszechnie wiadomo zadusil sie podczas seksu. Z kobieta.
Wniosek z tego - heteroseksualizm to zboczenie. Ale ty, jako kryptogej, nie musisz sie tym przejmowac.

ocenił(a) film na 7
FK1988

To raczej Bóg powinien przeprosić za takich ograniczonych kretynów, którzy pieprzą co im ślina na język przyniesie nie mając zielonego pojęcia o sprawach, o których pieprzą.

ocenił(a) film na 9
Treh

Ale film ocenili 8/10 ciekawe za co? chyba za muzykę, skoro scenariusz jest o homoseksualistach.

semira1

a ty poczytaj sobie o skali wykorzystywania przez homosi dzieci co tak bardzo przypisywane jest Kościołowi Katoluckiemu. sprawdź sobie statystyki, ile było procesów księży a jaka skala tego problemu jest wśród innych grup, szczególnie LGBT! Proszę bardzo pomogę ci:
mariusz drozdowski wykladowca uw
"Ja, dla przykładu, jestem transem i pedofilem. I spoko, żyje mi się z tym całkiem fajnie."

rozbita siatka pedofilska w szkocji wśród ktorej jeden z nich należał do LGBT :Rennie was the chief executive of LGBT Youth Scotland, which offers advice to young gay and lesbian people.
http://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-edinburgh-east-fife-15790605

dwóch homosi z Australii które adoptowalo dziecko (to a propo twojego wpisu o ich rozmnazaniu)
wykorzystuje dziecko
http://www.abc.net.au/7.30/content/2013/s3794616.htm

Według badań, sprawcami molestowania dzieci w 23 - 43 proc. wszystkich przypadków są geje, którzy stanowią zaledwie 1 - 2 proc. społeczeństwa. takie są fakty i przykłady homosie!

alernik

Źródło danych poproszę o tych procentach. Ksiądz Oko, który zresztą też źródła nie zna, źródłem nie jest. Nie ma takich statystyk, więc sobie nie sprawdzę. Taka retoryka, że to niby wszędzie można takie dane znaleźć działa tylko na takich agresywnych kryptogejów jak ty i ludzi malutkich intelektualnie, co zresztą się ze sobą silnie wiąże.

Ojej, jeden przypadek i to w Australii? No strasznie to rozpowszechnione.

http://www.aktualnosci.murzasichle.info/232.html
http://forum.abczdrowie.pl/forum-psychologia/650905,relacje-z-corka-molestowana- przez-ojczyma
http://fakty.lca.pl/legnica,news,35288,Ojczym_potwor_odpowie_za_molestowanie.htm l
http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-kryminalna/prokurator-molestowal-mnie-gdy-by lam-dzieckiem_171287.html

I tak można wklejać i wklejać... A wzięłam tylko przypadkowe, pierwsze lepsze linki. Znaczy nie należy tym hetero dawać dzieci na wychowanie jak nic... Bo skoro po jednym przypadku homo generalizujesz, to po tylu przypadkach hetero, to już całkiem...

JEDEN należał do LGBT? A gdzie reszta należała? Nie do prawicowych organizacji i do kościoła przypadkiem? A nie ma przypadków molestowania dziewczynek - podopiecznych w zakładach poprawczych i domach dziecka?

semira1

Ad1.
Senatorowie Prawa i Sprawiedliwości zapytali ostatnio Ministra Sprawiedliwości, jak to jest z ta pedofilia w kościele na tle pedofilii w ogóle. Senatorowie zapytali o liczbę skazanych na z przestępstwa pedofilskie.

Z odpowiedzi ministra wynika, że w listopadzie 2013 roku przebywało w zakładach karnych 1454 skazanych za czyny pedofilskie, w tym jeden ksiądz.

Jeden ksiądz !! Może wystosuj jeszcze raz pismo do ministra "jedynie słusznej partii rządzącej w Polsce" to się sam dowiesz homoterrorysto. Nie sądzę by coś ukrywał w tych danych i nie wycieraj się tu księdzem Oko któremu wiedzy i badaniom nad tym problemem do pięt nie dorastasz. Celowo więc podałem dane Pana Ministra Sienkiewicza.

Ad2
Czytasz takie pisma jak SE lub Fakty ?? Come on ! Na takim poziomie chcesz prowadzić tą dyskusję ? Może zaraz z pudelka coś powklejasz ?

Ad.3
Pan Drozdowski nie jest z Australii tylko wykłada na uniwersytecie Warszawskim i otwarcie przyznał się że jest pedofilem za co nic go nie spotkało . Poszukaj więcej na naszym podwórku spraw bo są ukrywane ( sam piszesz o przypadkach w zakładach poprawczych i domach dziecka ) a media interesują tylko sprawy przypadków księży którzy minęli się ze swoim powołaniem i słusznie dostali to na co zasłużyli !

Ad.4
Jeden przypadek w Australii ? Odsyłam się do ( nawet znalazłem ci tłumaczenie byś się nie męczył ) do artykułu Marka Regnerusa dotyczący dorosłych dzieci wychowywanych przez rodziców żyjących z związkach homoseksualnych .Nr 41 prestiżowego czasopisma socjologicznego Social Science Research i nie ma on nic wspólnego z kościołem ani z księdzem Oko.

http://www.stowarzyszeniefidesetratio.pl/Presentations0/14-06Regnerus.pdf

"Muszą szokować kwestie związane z doświadczeniami seksualnymi: 31% dzieci wychowywanych przez matki lesbijki i 25 % wychowywanych przez ojca geja podało, że byli przez rodziców zmuszani do seksu wbrew swej woli."

Ankieta została skierowana do 15 058 respondentów, w rezultacie zebrano reprezentatywną pulę 2 988 pełnych ankiet Amerykanów w przedziale wieku od 18 do 39 lat, które następnie zostały poddane procedurom przesiewowym.

Więc gdzie tu mowa o generalizowaniu kolego !! To są badania

Ad.5
Co kościół ma wspólnego z przypadkami molestowania w zakładach poprawczych i domach dziecka ? Gubisz się zupełnie w swoich wypowiedziach bo masz oczy zaślepione nienawiścią do kościoła . To twoje środowisko właśnie wyciera się przypadkami upadku księży ,generalizuje je na cały kościół i trąbi o tym w mediach, kręci filmy o tym , całkowicie pomijając problemy u siebie.

Na koniec proszę cię byś nauczył mnie więc tolerancji do tych środowisk . Najlepiej opisz w jaki sposób ty to robisz i jak bardzo jesteś tolerancyjny

- Weź swoje dzieci na paradę gejów . Pokaż im paradujących z fallusami na zewnątrz Panów . Naucz je tolerancji już od dzieciństwa ! Przykład parady w Toronto :
http://www.lifesitenews.com/news/heres-rob-ford-hating-toronto-gay-pride-parade- photo-journal
Czy chcesz by coś takiego też było w Polsce ?

- Wyślij swoje dzieci na zajęcia Gender. Przecież w wytycznych WHO masz wyraźnie napisane :
że radość masturbacji dzieci powinny poznawać w przedszkolu, 6-latki powinny poznawać różne rodzaje antykoncepcji, a 9-latki powinny podejmować świadome decyzje dotyczące zyskiwania, bądź nie, doświadczeń seksualnych.

Źródło:http://www.federa.org.pl/dokumenty_pdf/edukacja/WHO_BZgA_Standardy_edukac ji_seksualnej.pdf

- Zatrudnij sobie jako opiekuna do dzieci homosia albo transwestytę ! Przecież nie można ich dyskryminować !

- Naucz mnie języka argumentów i miłości lobby gejowskiego co potrafią ludziom zrujnować życie tylko dla tego że mają odmienne poglądy religijne .
http://www.telegraph.co.uk/news/religion/10320111/Christian-BandB-owners-Hazelma ry-and-Peter-Bull-forced-to-sell-up.html

Homoseksualiści niech żyją normalnie, ich sprawa, ale niech nie narzucają większości jak mają myśleć i niech nie obnoszą się obscenicznie ze swoją "innością" . Niech nie indoktrynują naszych dzieci swoją tęczową propagandą.

alernik

1. A czy ja coś o księżach wspomniałam?? Gdzie? I jestem heteroseksualną kobietą, ale nie wiem czy to nie za trudne dla ciebie.
2. Tak google pokazało. Znaczy skoro w SE to nieprawda, że hetero molestują córki?
3. A kto to jest pan Drozdowski i co on mnie obchodzi? Twierdzi, że "cytaty" z niego były zmanipulowane, dlaczego mam mu nie wierzyć? A jeżeli nawet mogę w jego winę uwierzyć, to w jaki sposób jest reprezentatywny dla gejów na świecie?
4. FAKTY potrzebne, a nie oszołomskie wynurzenia, fakty ze źródłami itd. A nie masz prac jakiegoś naukowca, którego nie odrzucił własny uniwersytet, określając jego metod badań jako fałszywe i wadliwe? Mogą być źródła po angielsku, ja generalnie jestem anglojęzyczna z pochodzenia.
5. Moje dzieci były na paradach równości w Londynie, Berlinie, Pittsburghu ze mną, same w Warszawie, Pradze i Sydney. Może jeszcze gdzieś. Są dorośli, robią co chcą, ale generalnie są hetero. Ja zresztą nie widzę nic złego w nagości ludzkiej. Nie znoszę się rozbierać publicznie, nigdy tego nie robię, nie mam do tego warunków fizycznych, ale w końcu wszyscy mamy pod ubraniem to samo. Co to za różnica czy zobaczę czyjąś dłoń czy penisa. No wiem, tacy kołtuni jak ty są wychowani w atmosferze cielesnego tabu, ale masz efekty w postaci swojej osoby - czujesz pociąg do własnej płci, co dla mnie jest w pełni akceptowalne, ale odrzucasz to, reagując niewiarygodną agresją.
Pogrzało cię z tą moją nienawiścią do kościoła? Ja tylko nie przepadam za katolikami, bo są w większości hipokrytami, na dodatek są zbyt często jak na mój gust agresywni.

Jakiś tam mini odsetek obnosi się ze swoją orientacją. I dlatego reszta musi znosić nienawistne ataki takich jak ty? Obelgi, wyzwiska, przemoc, demolowanie własności?

alernik

Ale że jestem uczciwa, to i pana Regenerusa przeczytałam, ale w oryginale, a nie w wątpliwym tłumaczeniu pana frondowca, bo tych się brzydzę.

"Muszą szokować kwestie związane z doświadczeniami seksualnymi: 31% dzieci wychowywanych przez matki lesbijki i 25 % wychowywanych przez ojca geja podało, że byli przez rodziców zmuszani do seksu wbrew swej woli."

PRZEZ RODZICÓW?? A gdzie to u Regenerusa napisane?? Jest napisane, że 31% i 25% było zmuszane ogólnie, ale że przez rodziców??

No to typowa "retoryka" takich jak ty. No bardzo jesteście wiarygodni...

ocenił(a) film na 8
semira1

Ksiądz Oko to mój miszcz <3 szkoda że nikt nie ujawni jego żółtych papierów ;)

Thompston

On chyba nie jest chory, tylko skrzywiony co nieco :/ ale tez chlone kazde slowko i sie zasstanawiam, jak mozna tak nie miec odrobiny zdrowego rozsadku. Innym moim ulubiencem jest Terlikowski. Ma rownie narobione pod kopulka :)

ocenił(a) film na 8
semira1

Terlikowski to po prostu fanatyczny idiota , a ks Oko naprawdę ma cechy człowiek chorego psychicznie ;p

Thompston

Czasza niebios jasna i czysta,
Świerszcze grają w lnie i peluszce,
Rolnik-homoseksualista
Przysiadł sobie na chwilę przy dróżce.
To on pierwszy się zdecydował,
Przedtem tego nie było na wiosce...
Ech, dziedzina trudna i nowa,
Ech, niełatwo wprowadzać postęp...
Nie wydzierży, kto mdły i słaby,
Nie wprowadzi tutaj Europy,
Gdy w dodatku ciągnie go do baby,
A powinno go ciągnąć na chłopy!
Zniechęcony jest i rozbity -
Ot, jak wczoraj mrugnął na Michałka,
To Michałek, cholerny prymityw,
Mu odmrugnął i w krzyk: - Jest gorzałka?
Gdy zaś Wojtka pogładził w przelocie,
W oczy mu przy tym patrząc łagodnie,
Wojtek zaraz na niego: - Ty młocie,
Ręce sobie wycieraj w spodnie!
Z Jaśkiem także nie wyszła rozmowa -
Przez godzinę gadał do miernoty,
Że tendencja ogólnoświatowa,
A ten naraz: - Ty, pożycz sto złotych!
Henio, bydlę płochliwe i durne,
Usłyszawszy o tych nowych stylach
Jęknął: - Nigdy! Jaż od tego umrę!
I do lasu dał natychmiast dyla...
...wiejski dzionek zakwitał szeroko,
Rolnik w sobie żal i gorycz zdusił,
Splunął, mruknął: - Kit wam wszystkim w oko!
Po czym z ulgą pobiegł. Do Magdusi.

ocenił(a) film na 8
alernik

Haha no ładny wierszyk , trochę nie wiem jak mam się do tego odnieść poza tym że śmieszne jest wmawianie sobie prawaków że ktoś chce ich zmusić do homoseksualizmu ;p

ocenił(a) film na 8
Thompston

To się nazywa chciejstwo ;)

ocenił(a) film na 6
semira1

Gratuluję stereotypowego/medialnego myślenia i oceniania innych. Pewnie to utrudnia ci zrozumienie i agresywną reakcję na spokojne opinie innych. Autorowi nie chodzi o to, że zmieni orientację pod wpływem filmu, ale że film próbuje "oswajać" homoseksualizm.
Orientacja nie przeszkadza rozmnażaniu? Brzmisz jak pewna pani "profesor", która twierdzi, że w homoseksualnych "rodzinach" jest więcej dzieci niż w normalnych. Podaj mi jeden przykład gdzie para homoseksualna spłodziła wspólnie dziecko to dam ci 100 tys. zł. Spokojnie mogę tak postawić sprawę, bo natury nie oszukasz.

ocenił(a) film na 8
jackosn5

Jest to proste i naukowo udowodnione, co się trochę w polskim przysłowiu odbiło - tylko winny się tłumaczy. Kolega wyżej napisał, że jego podejście to tak jak z nielubieniem czekolady. Znajdź na tym forum osoby, które mają tak wiele czasu by pisać o czekoladzie i o swojej dezaprobacie do niej.

jackosn5

Strach się bać, jeszcze ktoś się zapatrzy i zacznie TO robić. Sprawa jest prosta - jesli nie odpowiada Ci temat filmu, to go nie oglądaj. Nie wiem skąd w widzach skłonności do tracenia czasu na filmy, których treść irytuje.

ocenił(a) film na 8
jackosn5

ty ograniczona mentalnie homofobiczna amebo z mózgiem wypranym przez ruch narodowy i instytucje kościoła.

Gdzie w tym filmie widzisz jakąkolwiek propagandę?

ocenił(a) film na 8
Ush

-_-

jackosn5

Rozumiem o co Ci chodzi. Nie mam nic do homoseksualistów, sama znam wielu , ale też mnie wkurza , że uznaje się to za całkiem normalne;) Pzdr

ocenił(a) film na 8
Martek86

Są na tym świecie jeszcze racjonalnie myślące osoby :)

ocenił(a) film na 8
jackosn5

A ty do nich należysz czy nie? bo się pogubiłem... :)

jackosn5

Ten kij ma dwa końce. Ja widziałem chorych na AIDS ćpunów. Średnio to wygląda...
Z poważaniem

ocenił(a) film na 8
jackosn5

Brak sensu i logiki.

Martek86

"Znasz" i uważasz za nienormalnych?
Dziwię się w takim razie, że się z Tobą zadają.

ocenił(a) film na 8
Martek86

I gdzie tu racjonalność? Zdenerwowanie odbite na przecinkach.

ocenił(a) film na 8
alernik

In vitro, biseksualizm, banki spermy lub sceny znane z filmy Gejbi ;) Zatem rodzą. Potrzeba jest matką wynalazków.

Bo rozwój medycyny, psychologii i ogólnie cywilizacji wykazał, że nie jest chorobą psychiczną. Bo nie jest.

Pedofilia to przestępstwo.

I jakie inne?

ocenił(a) film na 8
jackosn5

Wypowiedzi tego typu stają się powoli nudne...

jackosn5

Każda nienawiść w stosunku do osób homoseksualnych wynika z braku poczucia własnej tożsamości seksualnej.
Osoby homoseksualne nie są inne - są normalne, jedyną różnicą jest to, że kochają tę samą płeć (homo - taki sam/jednakowy).
Walczyć to należy, owszem, ale z homofobami i innymi nietolerancyjnymi jednostkami, przyczyniającymi się do propagowania nienawiści na świecie - faszyzmu, antysemityzmu i innych zjawisk znanych z długiej historii świata.
Hitler był heteroseksualistą, a bezpośrednio przyczynił się do śmierci 50 miliona niewinnych ludzi.

Należy pogodzić się z tym, że zjawisko homoseksualizmu jest obecne i występuje w społeczeństwie od pokoleń.

Ten film oprócz tego, że porusza ważne problemy społeczne, to oswaja społeczeństwo z w/w zjawiskiem. A przynajmniej oswajać powinien i w takim celu powstał. Niestety wielu widzów ma zamknięte umysły i nie jest świadomych funkcjonowania świata. Wielu doszukuje się problemów w czymś normalnym, często błahym, pomijając sprawy, które są dla nas faktycznie destrukcyjne.

Swoją męskość można udowodnić w inny sposób. Na pewno krytykowanie homoseksualizmu w internecie nie jest świadectwem posiadania w gaciach tego, co posiadać się powinno, będąc mężczyzną.

jackosn5

Te wnioski są bezpodstawne, a określenie "pedał" infantylne. Na tym zazwyczaj kończą się argumenty.
Homoseksualizm nie staje się modny, po prostu wiele osób zdecydowało się w miarę ewolucji norm i wartości, rozwoju świadomości wśród społęczeństwa, wyjść z cienia homoseksualizmu.
Dlatego wydaje się nam, że to zjawisko stało się modnym, a prawda jest taka, że społeczeństwo powoli dojrzewa do tego, aby z jednej strony się ujawnić, a z drugiej - takie osoby zaakceptować, stąd nagły wzrost świadomych i jawnych homoseksualistów.

Ten film nie propaguje żadnej nienawiści, po prostu ukazuje pewne mechanizmy takimi, jakie one są. Ale prawda jest taka, że nietolerancja napędza nienawiść i zawsze homoseksualistom obrywało się za bycie sobą. Powtórzę się, ale żaden homoseksualista nie wyrządził nikomu krzywdy - zawsze to on był ofiarą.
Co więcej - większość wysoko postawionych ludzi na świecie to homoseksualiści. Środki codziennego użytku projektują w większości również homoseksualiści (dla przykładu współtwórca marki Nike, Phil Knight też jest gejem).

Idąc tym tokiem rozumowania, większość filmów powinno się wycofać z dystrybucji lub z ich realizacji zrezygnować, bo propagują i promują wartości, które są niezgodne z wartościami widza.
Kino przedstawia pewne mechanizmy, zwykłe życie, często w sposób dosadny i wydawać by się mogło absurdarny, ale z podkreśleniem pewnych istotnych kwestii.
Kino ma uczyć, bawić i wychowywać; uczyć pokory i dystansu do siebie oraz świata.

ocenił(a) film na 8
Mahone93

Dystans i tolerancja jak najbardziej ale nie ingerujmy w coś o co nasi przodkowie walczyli i przelewali krew. Nie oszukujmy się, ktoś jest gejem ma łatwiej dostać się do telewizji itp. Po prostu jak chcą być uważani za normalnych to niech oleją parady równości, pomniki, chore ustawy a uwierz mi, że większość ludzi też zmieni podejście. Niby chcą być traktowani normalnie a sami robią z siebie idiotów i budzą odrazę w społeczeństwie swoim zachowaniem.

jackosn5

Nie wszystko co ogladasz w telewizjii jest adekwatne do rzeczywistosci. Jestem gejem nigdy nie bylem na paradzie rownosci, nie ubieram damskich ciuchow i nie chodze na audycje do programow telewzyjnych. Ale szanuje decyzje ludzi, ktorzy tak postepuja, tak samo jak szanuje decyzje ludzi, ktorzy biora udzial w drodze krzyzowej, ktora utrudnia ruch uliczny na moim osiedlu. Szanuje ich tak dlugo dopoki nie ingeruja w moje zycie i nie mowia mi jak mam zyc. Twoi "przodkowie" ktorzy walczyli i przelewali krew to rowniez moi przodkowie. Nie sadze zatem abys mial wieksze prawo do decydowania o tym co jest normalne, a co nie jest.

Nie wspominajac, ze poruszasz tematy, ktorych nie rozumiesz. Rayon to nie homoseksualista, tylko transseksualna kobieta.

ocenił(a) film na 8
jackosn5

Czyli nie masz dystansu do spuścizny przodków? Trochę to schizofreniczne. Zwłaszcza, że nasi przodkowie walczyli o wiele rożnych spraw, które w obecnych czasach skończyły by się przed sądem w Hadze. Wojsko które początkowo stanowiła bardzo liczna w Polsce szlachta walczyło często o sprawy które nie dotyczyły przeciętnego mieszkańca, który nie był obywatelem, bardziej inwentarzem. Czy walka o taki model jest czymś co powinno stanowić wzór w obecnych czasach? Myślę, że znasz odpowiedź na to pytanie.

Jeśli chcesz coś uzyskać musisz o to zawalczyć, nikt nie da Ci nic za darmo. Parada równości jest organizowana może raz w roku. Pomnik jest jeden (pewnie chodzi o tę nieszczęsną tęczę). Ustawa nie może być chora. A większość ludzi ma to w dalekim poważaniu. Polityką i życiem społecznym nie interesuje się ponad 50 proc społeczeństwa. I odwieczne przeświadczenie, że ja ze szwagrem to społeczeństwo i reprezentatywna grupa.

ocenił(a) film na 8
Mahone93

Troszeczkę przesadzasz z "większość" i "żaden" ;)

ocenił(a) film na 8
jackosn5

Szczerze, to nie chce mi się wczytywać w Waszą dyskusję.
Może się powtórzę, ale moim zdaniem jest tak:
Ogólnie panuje przesada w temacie homoseksualizmu, jak ze strony histerycznych przeciwników, tak samo ze strony durnych "homofilów".
Jednak w "Witaj w klubie" jest zachowany (moim zdaniem, powtarzam) zdrowy rozsądek. Ani nie ma obrzydliwych scen, ani też nie ma przesadnej krytyki czy przesadnej fascynacji tematem. Po prostu dobre, poruszające kino.