PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10051405}

Wilkołaki

Loups-Garous
2024
5,3 4,4 tys. ocen
5,3 10 1 4419
Wilkołaki
powrót do forum filmu Wilkołaki

Ale trzeba przemycać ideolo...

ocenił(a) film na 6
roman_zabawa

No żeby się czepiać w tym filmie to trzeba mieć gwoździa w głowie, wszystko zgadza się historycznie i fabularnie też jest spójnie.

ocenił(a) film na 1
dzikrk

Tak, wszystko jest tam spójne:) I nie ma indoktrynacji

roman_zabawa

Przecież nawet ten homoseksualizm Piero służy do gagu XD

roman_zabawa

A historycznie jak najbardziej się zgadza - takie osoby nie były zbyt lubiane przez dawne społeczeństwa, mówiąc delikatnie.

ocenił(a) film na 6
roman_zabawa

Czy DaVinci był gejem, najprawdopodobniej tak
Czy w tamtych czasach takie osoby nie były zbyt lubiane, no pewnie że tak.
Tak jak kolega wyżej pisze sam jego homoseksualizm był wykorzystany dla gagu i z gustem. 
Jeśli samo to, że w filmie jest postać homoseksualna to  indoktrynacja, to wybacz, ale to Ty jesteś zindoktrynowany. 

ocenił(a) film na 1
dzikrk

Czemu macie problem z gejem w filmie który cały jest jedną wielką indoktrynacją? Już nawet tego nie zauważacie

ocenił(a) film na 2
dzikrk

No to niedobrze skoro dla gagu był wykorzystany. Aa zaraz. Ale tam nic śmiesznego nie było.

dzikrk

Nie prawdopodobnie a na pewno. Był dwukrotnie oskarżany o sodomię, ale mając takich protektorów jak Medyceusze uchodziło mu to na sucho, On i jego uczeń Salai:)

roman_zabawa

ale chociaż dzięki temu, że ideologiczny ściek pojawił się stosunkowo szybko, można było zrezygnować z seansu :) ja tak zrobiłem, uff.

ocenił(a) film na 3
tirex_rmp

A ja nie i bardzo żałuję, nie dość że na siłę wciskane że tylko w średniowieczu może istnieć przemoc i nietolerancja wobec osób homoseksualnych to jeszcze żadnej intrygi, zero humoru i robienie brązowego kauczuku, co za kretynizm.

ocenił(a) film na 2
Izzy369

Kauczuk z Ameryki w średniowieczu…

ocenił(a) film na 4
Izzy369

"na siłę wciskane że tylko w średniowieczu może istnieć przemoc i nietolerancja wobec osób homoseksualnych "? Teraz przemoc wobec kogokolwiek jest niezgodna z prawem więc wszystko się przecież zgadza.

ocenił(a) film na 3
squork

To zależy, wybierz się na wycieczkę do Pakistanu czy Arabii Saudyjskiej, tam prawo sankcjonuje taką przemoc, dziś, teraz, może w chwili gdy to piszę właśnie ktoś został zamordowany z powodu homoseksualizmu. Nie ma co łapać za słówka, to że u nas, na szczęście, ten rodzaj dyskryminacji przechodzi do lamusa, nie oznacza że ona nie istnieje. Istnieje i ma się dobrze. Dlatego uważam że to nie domena średniowiecza.

ocenił(a) film na 4
Izzy369

OK, zgadza się. Twój wcześniejszy komentarz zabrzmiał jak oburzenie po prostu. A film właśnie gani takie postawy jak te w krajach, o których piszesz. I słusznie.

ocenił(a) film na 3
squork

E nie, nie oburzenie a raczej frustracja, myślę że my już wiemy, nie trzeba nam wciskać takich rzeczy i to często kosztem fajnej fabuły. A tam gdzie trzeba to takie filmy raczej nie docierają.

ocenił(a) film na 4
Izzy369

Jak widać po wpisach na forum niektórym jednak trzeba przypominać. Natomiast nie widzę tu wciskania, Da Vinci był gejem i tyle.

ocenił(a) film na 3
squork

No był i każdy ogarnięty człowiek o tym wie. Dla mnie to wciskanie bo przecież to oczywiste że wartość człowieka determinuje to co między uszami a nie nogami. Chciałabym żebyśmy w końcu to zrozumieli i poszli dalej, jestem po pięćdziesiątce i nigdy orientacja seksualna nie stanowiła dla mnie żadnego wyznacznika. Gej, hetero, czarny czy biały - każdy może być kretynem,

roman_zabawa

Dobrze wiedzieć. Dzięki za ostrzeżenie.

ocenił(a) film na 2
PPS

też nie polecam. Watek o grzebaniu po cycach, zdradzie, pytania o jaja czy przy dzieciach mowienie które skąd jest było słabe. Ogólnie na tym polegał film bo do samego końca nic się nie dzieje praktycznie.

Redgard

I to chodzi. Łokistom i ich pdfowskim przekazom stanowcze: nie.

ocenił(a) film na 4
roman_zabawa

ale trzeba mieć nasrane we łbie