PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=685183}

Wielka Szóstka

Big Hero 6
2014
7,7 167 tys. ocen
7,7 10 1 167214
7,0 42 krytyków
Wielka Szóstka
powrót do forum filmu Wielka Szóstka

Jak wam się podoba polski tytuł? Jesteście zadowoleni, czy wolelibyście oryginał?

ihatemondays

Jak na mój gust to całkiem dobry tytuł. Bałam się, że dadzą coś w stylu "Sześciu wielkich bohaterów" ;D

Izohipsa

Mnie tylko razi ta cyfra - wolałabym napis "szóstka", ale i tak podoba mi się polska nazwa :)

ihatemondays

Nie podoba, beznadziejny.

Moderatorrr

A co byś wolał w takim razie? :)

ocenił(a) film na 6
ihatemondays

Tytuł chyba lepszy niż otyginalny, bo jak ten oryginalny w ogóle rozumieć? "Wielki bohater 6"?

ocenił(a) film na 7
ihatemondays

A nie wynika on czasem z tego że jest to po prostu polski tytuł tego komiksu na podstawie którego powstaje film?

tomaszgr97

To ten komiks wydano w Polsce? Nigdy o tym nie słyszałam :)

ocenił(a) film na 7
ihatemondays

Zasugerowałem się tym że w opisie polskiego zwiastuna napisano - o tym samym tytule co komiks :P
Zazwyczaj nie czytam komiksów :)

tomaszgr97

Pewnie chodziło im o oryginalny tytuł - jest taki sam jak tytuł komiksu, na którego podstawie jest film. Nie znalazłam nic o polskim wydaniu "Big Hero 6". Proszę, poprawcie mnie, jeśli się mylę ;)

ocenił(a) film na 7
ihatemondays

No cóż w taki razie to ja zrobiłem błąd :) Ale Wielka 6 jest chyb a dobrym tytułem i zastosowanie liczby w tytule ma raczej ułatwić zrobienie loga :)

tomaszgr97

Być może, ale mnie chodzi o to, że można pomylić tą cyfrę z nr części filmu, jak na przykład "Shrek 2" ;)

ocenił(a) film na 7
ihatemondays

W tym wypadku to ewentualnie mogą się Amerykanie mylić - Big Hero part 6, ale z Wielką 6 chyba nie ma takiego problemu :) raczej nikt nie dałby filmowi tytułu "Wielka" :P

tomaszgr97

Oj, znając życie i taki kwiatek mógłby powstać :P

tomaszgr97

Logo zostało już zaprezentowane i ma napis "Wielka Szóstka" :DD

http://www.facebook.com/DisneyFilmy/photos/a.238069526319133.55920.2353931932534 33/509652665827483/?type=1&theater

ocenił(a) film na 7
ihatemondays

Heh, a ja jednak wolałem to wcześniejsze :)

ihatemondays

Mogło być gorzej, ale chyba "Bohaterska Szóstka/6" brzmiało by lepiej.

ocenił(a) film na 9
Grievous

ehhh... nie, nie pasuje