PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11662}

Wiek niewinności

The Age of Innocence
1993
7,0 19 tys. ocen
7,0 10 1 18975
6,9 25 krytyków
Wiek niewinności
powrót do forum filmu Wiek niewinności

Z góry maszę powiedzieć że jestem świeżo po przeczytaniu powieści Edith Wharton i nie mogę wypowiedzieć się na temat filmu bo go nie widziałem i zastanowiam się czy obejżeć film. Książka zainteresowała mnie ponieważ lubie dowiadywać się jak żyło soę kiedyś.. jak dzisiejsze życie różni się od naszego w dzisiejszych czasach, czy wogóle są jakieś różnice oczywiście stroje ustrój i tym podobne ale ludzie są tacy sami hipokryci wmieszani w absurdalne sceny. Dlatego nie wiem czy obejżeć film wacham się bo nie chcę popsuć wrażenia po przeczytaniu powieści na podstawie której powsatał ten film ze świetną jak widze ekipą.

lionel

polecam Ci obejrzenie filmu.ja ksiazki nie czytalam a chetnie bym to uczynila.

mala_ja_filmweb

Dziekuje a ja w takim razie zachęcam do przeczytania książki jeśli interesuje Cię obyczajowość tamtych czasów.

lionel

jezeli tylko znajde ja to na pewno przeczytam :)

mala_ja_filmweb

Książka piękna a w filmie Ellen bezpłciowa, nie potrafi zagrać miłości, zresztą główny bohater też bez ikry, ta cała fajfer to kiepska aktorka .

bapoza

moim zdaniem Winona Ryder,jest w tym filmie slabiutka,ale sprzeczac sie nie bede.pozdrawiam. :)

mala_ja_filmweb

...chyba właśnie tak miało być...Winona miała zagrać osobę niewyraźnie i nieciekawie zarysowaną na tle innych,taka była rola....całe to małżeństwo i zachowanie Olenskiej było farsą....szkoda że takie bezsensowne układy zdarzają się i dzisiaj,nie identyczne ale jednak....ludzie niewiele się zmienili i zawsze komplikują sobie życie....

Tamilina

pewnie tak :)