PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10043627}

Wiedźmin: Syreny z głębin

The Witcher: Sirens of the Deep
2025
5,2 4,6 tys. ocen
5,2 10 1 4563
5,7 3 krytyków
Wiedźmin: Syreny z głębin
powrót do forum filmu Wiedźmin: Syreny z głębin

Mógłbym temu filmowi wybaczyć bardzo wiele bo naprawdę historia miała olbrzymi potencjał. Trochę poświecenia to moje ulubione opowiadanie z całego zbioru Wiedźmińskiego ale to co twórcy tego filmu zrobili z zakończeniem , a już zwłaszcza z relacją Geralta i Oczko woła o pomstę do nieba. Żeby tak spłycić i spier...ić zakończenie to naprawdę trzeba mieć wyjątkowy talent. A wystarczyło tylko trzymać się materiału źródłowego co nie wymagało od nich nawet "trochę poświecenia".

ocenił(a) film na 4
goci_17

To prawda! Dosłownie fakt adaptacji tego opowiadania był tym co mnie najbardziej ciekawiło w tym projekcie i poprowadzenie wątku Geralta i Oczko oraz późniejsze zakończenie mnie załamało...

ocenił(a) film na 5
rafax28

Niestety mnie też to dobiło, tym bardziej , że znam osoby które nawet  po kilkunastu latach od przeczytania tego opowiadania na samo jego wspomnienie mają łzy w oczach ze wzruszenia. Natomiast ten film to dosłownie po godzinie od obejrzenia wypada z głowy. Jak to napisali na jednym z portali w recenzji:" Ze skromnego opowiadania przepełnianego treścią i niesamowitym przesłaniem zrobili zwykłego akcyjniaka pozbawionego wszelakiej treści i morału...".