PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32348}

Wieczny student

Van Wilder
2002
6,6 171 tys. ocen
6,6 10 1 170923
4,8 19 krytyków
Wieczny student
powrót do forum filmu Wieczny student

Po obejrzeniu stwierdziłam, że film jest totalną katastrofą. Ku mojemu zdziwieniu okazało się, że przyjaciółkom, które ze mną oglądały "wiecznego studenta" film się podoba... teraz patrzę na forum i ludzie się tym zachwycają. NIC nie rozumiem

ToJaWynalazlamSekator

Echhhhhh siostro, nie podobal ci sie bo spodziewalas sie po tym filmie inteligentnej komedii, a to jest komedia ktorej sie nie analizuje, nie pisze sie o niej recenzji, ja sie po prostu oglada i dobrze przy niej bawi. sadzac po Twoich ulubionych filmach gustujesz w kinie anbitnym, wiec radze sie wyluzowac i albo nie ogladac podobnych produkcji (na tle ktorych wieczny... prezentuje sie swietnie), albo ogladac je z przymruzeniem oka. nie da sie zyc caly czas na filmach bergmana, felliniego, almodovara, hichcocka, lyncha i innych Wielkich, nabawisz sie depresji... od czasu do czasu nalezy sie zrelaxowac i do tego polecam produkcje typu wieczny student, oczywiscie nie wszyscy toleruja tego tpu obrazy, ale (i to do wszystkich malkontentow!) nie ubedzie wam szarych komorek jak od czasu do czasu zobaczycie cos genialnie glupiego... Ludzie dlatego szanuja wiecznego ze nie jest tak tragicznie idiotyczny jak niektore nowe komedie, trzyma calkiem wysoki poziom,, golizny nie jest az tak duzo, texty nie sa zbyt wymuszone, humor az tak nie gorszy jakby mogl, r.raynolds jako van jest na prawde swietny, inni aktorzy rowniez zagrali bardzo dobrze... mozna by wymieniac zalety jeszcze dlugo,ale po co... wieczny student jest jedna z najlepszych mlodziezowych komedii jakie wyszly w ostatnich latach, dlatego pifko w dlon, wylaczyc wiekszosc mozgu i do ogladania...

ocenił(a) film na 10
ToJaWynalazlamSekator

kolega piszący o tym ze film jest świetny ma oczywiście racje ale niejest on tak do konca typowo głupią nic niewnoszącą komedią do poogladania dla przyjemnośći i tyle. można ten film też ogladać i przypatrywać sie głównemu bohaterowi. Ryan Reynolds zagrał świetnie tę rolę młodego inteligentnego i wygadanego chłopaka. Najbardziej podoba mi się w tym filmie włąśnie ten obraz w którym Van pokazuje ze niejest jedynie imprezowiczem ale także bardzo inteligentnym człowiekiem ,który pokazuje całej uczelini i nietylko że jeśli czegoś się naprawde chce to można to osiągnąć :) ten aspekt filmu jest bardzo motywujący do działania :))))