Czy był ktoś na seansie z dubbingiem i jest mi w stanie powiedzieć czy piosenki są również przetłumaczone?
Chciałbym pójść z rodzicami, a nie znają angielskiego i ze względu na wadę wzroku bardzo ciężko im się czyta napisy.
Nie byłem na dubbingu ale tak piosenki sa zdubbingowane. Tłumaczył je autor polskiej wersji która będzie wiosna w teatrze Roma. Ale tak piosenki są dubbingowane. Polecam kanał dubbciekawostki bo autor kanału podaje obsady dubbingu i inf czy piosenki są po polsku
Na dubbingoedi masz obsadę i kto robił piosenki https://dubbingpedia.pl/wiki/Wicked
Piosenki w wersji polskiej wykonali:
„Ludzi złych nam nie żal”:
Glinda – Edyta Krzemień
Gubernator Tropp – Tomasz Steciuk
Pani Thropp – Joanna Węgrzynowska
Czarodziej – Piotr Gulbierz
Pani doktor Wilk – Anna Apostolakis
Niania – Joanna Jeżewska-Adamczyk
Chóry – Zuzanna Caban, Katarzyna Łaska, Anna Gigiel, Ewelina Kordy, Alicja Dziurdziak, Magdalena Krylik, Adam Krylik, Tymon Krylik, Martin Fitch, Sebastian Machalski, Beata Wyrąbkiewicz
„Nasza szkoła wyższa Shiz”:
Glinda – Edyta Krzemień
Szenszen – Marta Burdynowicz
Fanni – Martin Fitch
Chóry – Zuzanna Caban, Anna Gigiel, Ewelina Kordy, Alicja Dziurdziak, Magdalena Krylik, Adam Krylik, Tymon Krylik, Sebastian Machalski
„Czarodziej i ja”:
Madame Morrible – Ewa Bułhak-Rewak
Elfaba – Karolina Trębacz
„Co czuję do niej?”:
Glinda – Edyta Krzemień
Chóry – Zuzanna Caban, Katarzyna Łaska, Anna Gigiel, Ewelina Kordy, Alicja Dziurdziak, Magdalena Krylik, Adam Krylik, Tymon Krylik, Martin Fitch, Sebastian Machalski, Beata Wyrąbkiewicz
„Coś jest źle”:
Doktor Dillamond – Wojciech Machnicki
Chóry – Magdalena Krylik, Adam Krylik, Anna Gigiel, Martin Fitch
„Żyjesz, to tańcz”:
Fijero – Piotr Bajtlik
Glinda – Edyta Krzemień
Nessaroza – Justyna Bojczuk
Boq – Marcin Franc
Chóry – Zuzanna Caban, Katarzyna Łaska, Anna Gigiel, Ewelina Kordy, Alicja Dziurdziak, Magdalena Krylik, Adam Krylik, Tymon Krylik, Martin Fitch, Sebastian Machalski
„Mieć to coś”:
Glinda – Edyta Krzemień
„Nie mnie on chce”:
„Jeden dzień”:
Glinda – Edyta Krzemień
Narrator – Adam Krylik
Aktorka Teatru Narodowego 1 – Katarzyna Łaska
Aktorka Teatru Narodowego 2 – Anna Gigiel
Chóry – Zuzanna Caban, Katarzyna Łaska, Anna Gigiel, Ewelina Kordy, Alicja Dziurdziak, Magdalena Krylik, Adam Krylik, Tymon Krylik, Martin Fitch, Sebastian Machalski
„Sentymentalny człek”:
Czarodziej – Piotr Gulbierz
„Znieść grawitację”:
Glinda – Edyta Krzemień