W tym temacie będą umieszczane najlepsze\najśmieszniejsze cytaty z ''Wesela'':
1.(mój faworyt) ''nie chcę się drapać po nie swoich jajach,ale...'' Edek do Wojnara.
2. Policja, nie ruszać się - otaczamy was (sierżant Styś do towarzystwa modyfikującego TTtkę).
3.W wodzie to się ryby pierdolą (Edmund odmawia przepojki którą chce dać mu Wojnar).
czekam na Wasze propozycje :)
"wypierdalać, wesele skończone, wszyscy wooonnn!!!!!"
"w wodzie to się ryby pierdolą"
"poksipol szlifierka i huj"
"no i jakżeś domu pilnował ?" i psu dowalił
Najlepszy ten pierwszy :D
- grać kurwa!!! no nie, Rysiek? -gość do zespołu
Rysiek: - No!
POD KONIEC JAK ZESPÓŁ ZNALAZŁ DZIADKA W POKROWCU NA KONTRABAS :D
Przy przebijaniu blach w garażu:
-Policja nie ruszać się (policjant mówi,przez megafon) otoczyłem Was
- Świeć kurwa - Wąś do drugiego gliniarza
hahaha
Teksty genialne poprostu mistrzostwo i wogóle jeden z najlepszych polskich filmów ! Smorzowski szacun !
- Nic z tego
- Czego ku*wa
- Umarł, nie żyje. Chyba mu serducho nie wytrzymało od tego srania
- Po doktora trzeba
- Na co mu teraz doktora? Przecież on już i tak nie żyje
- Skąd wiesz? Jesteś weterynarz, na krowach się znasz nie na ludziach
- Wiesiu nie pie**ol, on już jest na tamtym świecie
:D
A najlepsze: Że też ku*wa nie mógł poczekać z pół godziny :D:D:D
Mój ulubiony: "w wodzie to się ryby pierdolą"
Następnie: "ferrari wśród skód", "poxipol, szlifierka i chuj".
Właśnie skończyłem oglądać na kompie kolejny raz, a okazuje się, że jutro będzie z TVP2. Chyba obejrzę znowu:)
Najlepsza to jest suknia ślubna... raz założy i 2,5 tysiąca jak psu w dupe - mój ulubiony :D
I podobała mi sie zawsze ta scena, tylko strasznie smutna jak śpiewają Rote - nie rzucim ziemi, skąd nasz ród... a jednocześnie licytują: tysiąc! - to przyznawanie sie do ojczyzny i patriotyzmu po pijaku... tu śpiewają pieśni narodowe, jak to kochają kraj, ale miłość do pieniedzy i tak zwycieża.
I jeszcze: -Tysiąc
- Ile kurwa?
- Kurwa tysiąc!
"- a najgłupsza rzecz to suknie ślubna. raz kurwa założysz i dwa i pół tysiąca jak psu w dupe [...] a jeszcze welon siedem stówek. trzydzieści dwie bańki chuj strzelił.
- życie drogie a pić się chce, polej Wiesiu"
"- sala, wynajęcie znaczy, żarcia za ponad pięć tysięcy. wódka, niby słowacka, ale zawsze. drugie pięć. księdzu za swatanie, za mszę i ślub w kościele. suknia to już żem mówił. buty temu gnojkowi kupiłem, i garnitur, a jak [...]. orkiestra, gwiazdory jebane [...]"
-ile to bedzie kosztowac?
-Zapłace za wszystko zapłace.
W podsumowaniu za TT zaplacil tyle co z salonu jakies 150 tys.Prawdziwy obraz pololoka.
Śmiesznych cytatów tam jest mnóstwo, ale mnie rozwala na podłoge też ten:
"chciałem dobrze, a wyszło jak zawsze" Kamerzysta(Stuhr)do kamery
nie pamietam dokladnie jak to szlo ale Wojnar do mundka:
-jedz po notariusza dopokis trzezwy (a mundek ledwo wstal od stolu :D )
Wojnar do Notariusza:
- Mundek pana odwiezie.
- Najwyższa pora bo strach tu dłużej zostać. Złodzieje ! Trupy !
Tej kamery nie mogles zalatwic wiekszej bedziemy mowic ze nowoczesna dlatego taka mała.Moja Skoda to Ferrari wsrod skod oczywiscie kiedy ja prowadze.Spiew Notarjusza byl zabawny.Film rewelacyjny!!!
1,9 promila w wydychanym powietrzu
-raz się zdarzyło kapkę za dużo chłopina wypił póśccie go-
-nie zatrzymał się na wezwanie jeszcze nam w radiowóz przypierdolił i cały błotnik mamy do klepania
Jak ta baba co w remizie szefowała do kamery śpiewała: " i prawą rączkę na niego kładzie..."
Wojnar: rób Pan, zapłacę później, przecież pan wiesz, że mam
Notariusz: płać pan teraz bo inaczej zrobię potem, przecież pan wiesz,. że umiem
i jeszcze notariusz do kamery: życzę im pieniędzy, dużo pieniędzy....
Smaczków mnóstwo!
Jeszcze jeden:
Chcieć a nie chcieć to jest to samo. Nie chcieć znaczy chcieć nie chcieć. - Mundek :D
"Wiesiu ratuj... Papiery mi chcą zabrać i na izbę, że niby pijany prowadziłem..." a jak stał to się ledwo samochodu trzymał :D
Wojnar po zatrzymaniu: "Dwa kieliszki. Nie więcej." A chlał od samego początku, ciągle z flachą w ręce :D :D
"weź Stasiuków (zbliżenie na nich jak "walą" kielicha), tylko czekają żeby komuś ryja obić"
"widziałem co robiłaś, duży talent w temacie" :D
"spier*alaj bo mi relaks nie wychodzi" :D
"trza być w butach na weselu"
Nie miejcie mnie za prostaka,ale zawsze mnie bawiło "kur*a,notariusz mi spier*olił !!!"
Ja wiem,że to tylko gra aktorska -i to dobra- na co dzień on taki nie jest,ale B.Topa ma po prostu wrodzony talent do odgrywania ról kretynów. Polecam zwrócić uwagę na zarąbiste ziewnięcie wujka Edka (jeszcze w mundurze) podczas kazania w kościele o wyrzeczeniu się dóbr materialnych.
- Bitka jakaś pod płotem! I bardzo dobrze, bardzo dobrze! Jakby nikt nikogo nie nastukał, to wesele by się nie udało.
- Chcieć a nie chcieć to jest to samo. Nie chcieć znaczy chcieć – nie chcieć. Wiecie, kto to napisał?
- Głupi jesteś... Ale mnie przytul...
- Nie chcę się drapać po nieswoich jajach, ale niejasna sprawa z tym autem. Lewy wóz żeś kupił.
- Strach tu dłużej zostać. Złodzieje, trupy!
- Chcesz wody ? - Wiesiek
- W wodzie to sie ryby pier... - Mundek
- Wiecie o mnie Wiesiek k... poprosił ? A ch... wam powiem ! - Notariusz
- Ja zapłacę, bo mam. Co nie, Wiesiek ? - Notariusz
- 2 kieliszki nie więcej - Wiesiek
- To będzie 1000 - Styś
- Ile k... - Wiesiek
- K... 1000 ! - Styś
- co, chcielibyście wiedzieć o co mnie poprosił? a chuja wam powiem!
- to nie prawda, że ten bigos zaszkodził!
- jeszcze teraz masz włosy między zebami
Mundek do notariusza i Wieśka:
- No to wy sobie tu konkrety dogadujcie, ja do kibla muszę
Zapowiedź prowadzącego wesele (Wiesiek mu nie zaplacił :-)
- Pan Wieslaw Wojnar co grosza nie skąpi !
Wiesiek do dziadka:
- Co dziadek tak cięgiem we wychodku siedzi zagarażowany?
Mundek do Wieśka (chce żeby mu dał kasę na benzynę – cwana bestia :-)
- Od wczoraj na oparach jeżdzę, portfela żem nie wziął żeby go po pijaku nie zgubić
Mundek do Wieśka:
- Trza dziadka schować, niby że go znaleźć rano, jemu bez różnicy i tak cały czas na kiblu siedział
- Na tron go posadzimy, haczykiem się zamknie od środka i po temacie
Teksty piosenek na weselu (no niezbyt ambitne :-)
- Woń krowiego łajna wszechogarniająca...
- Chce się z tobą parzyć w gnoju i na sianie.....
Wiesiek do notariusza:
- Chodź pan trzeba drzwi popilnować jak się będę do dziadka przedostawał
- W życiu ! co pan, ja na spisywanie jestem zakontraktowany a nie na okradanie zwłok i wspóludział w morderstwie
Wiesiek do notariusza:
- Zamknij pan gębę bo przeciąg leci
Mundek do Wieśka (jak go Wiesiek poprosiłl żeby odwiózł notariusza):
- Za bardzo napity jestem, lejce mi zabiorą i robote stracę, nie mogę do zwierząt pekaesem jeździć
Wiesiek o śmierci dziadka:
"Że też k***a nie mógł z pół godziny poczekać."
"To może kolor ci, k***a nie odpowiada"
"A jak się napiją, to się nie napierda*ają tylko się bawią i śpiewają, a i kible mają czyste, nie to co u nas, upierprzysz się po kostki w moczu"
"Koniec wesela, wypie*dalać"
"Nie raz już naj*bany jeźdźiłeś"
"Nie chcę się drapać po nieswoich jajach" :D
Mundek naj..any w trzy dupy : Kurde, śniło mi się, że jestem na bezalkoholowym weselu he "