PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10049735}
6,8 114  ocen
6,8 10 1 114
Warfare
powrót do forum filmu Warfare

Dlaczego nie ma polskiej premiery kinowej?

Pawel_301

Pewnie będzie tak jak z civil war i puszcza poprostu miesiąc później niż w Ameryce

alanek2047

Civil War wszedł to kin tego samego dnia co w USA. Miesiąc wcześniej miał premierę, ale na festiwalu filmowym w Austin.

Pawel_301

Nie ma co liczyć na premierę w Polsce, chyba że na offach. Pewnie wleci za kilka miesi na Prime Video.

wyrelowyrewolerowany

Albo jak Nosferatu- ostatnia premiera na świecie - kwartał po innych. Dystrybucja kinowa w tym kraju to żart.

wyrelowyrewolerowany

Możliwe, że będzie jak mówisz. Zainteresowanie w Polsce Civil War było wielokrotnie większe niż Warfare (sądząc po "chcę obejrzeć" na FW, na które zapewne zerkają polscy dystrybutorzy). Podobnie zresztą start boxoffisowy w Ameryce, który pewnie też ma wpływ na decyzje dystrybucyjne.

Frathis

Serio wyobrażasz sobie, że polscy dystrybutorzy czekają jak film uznanego reżysera sprzeda się w USA, zanim zdecydują, czy puszczać go w Polsce? A tymczasem dzień po światowej premierze mamy np. "Jeden na milion", na który nikt nie czekał i który zarobił niecałe 6,5 miliona $ w ponad miesiąc.

Pawel_301

Lubię oglądać filmy na dużym ekranie, ale jeśli dystrybutor oleje polskie kina to cóż sam sobie winny, skorzystam z darmowej i niezawodnej "platformy streamingowej" Torrentflix i KAŻDY kolega zainteresowany tym filmem będzie mógł liczyć na kopię ode mnie. Jestem za otwartym dostępem i niejednego kolegę i koleżankę nauczyłem korzystać z Torrentów i przeglądarek TOR.