PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334999}
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 115605
4,9 30 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

Czy będzie szansa kolejnej produkcji, następnej części Warcrafta 2 i kolejne? Ten początek pięknie wszystko pokazał i jego zakończenie nie pokazało koniec jego historii, więc z chęcią obejrzałbym dalsze losy tej fantastyki. Przyjemnie się oglądało :)

piotrek_mili

W najbliższym czasie raczej nie. Film nie zarobił dużo i robienie kontynuacji się nikomu nie opłaca. Jak chcesz poznać dalsze losy to zawsze można zagrać w grę :)

ocenił(a) film na 7
Puchy11

Co? 160 budżetu przy 440 przychodu? Mało? Zwrócił się i zarobił 280 mln czyli prawie dwukrotną wartość jaką w niego wpakowali. Klapa to była tylko w Stanach, na świecie film się przyjął całkiem nieźle.

WTTW_FILM

Właśnie w Chinach się przyjął nieźle wiec też liczę na kontynuacje :)

ocenił(a) film na 7
buterfly

Miło by było, może nie był jakiś genialny ale fajne fantasy i dobrze się to oglądało, no i soundtrack, Djawadi po raz kolejny odwalił świetną robotę.

WTTW_FILM

Też tak uważam trochę tylko początek mnie zdezorientował, bo uważam można było się nie połapać o co chodzi :)

Mimo to chętnie bym kontynuacje zobaczył.

ocenił(a) film na 7
buterfly

Ale jak wiadomo o kontynuacjach decydują zazwyczaj hamburgery a u nich film nie osiągnął nawet 50 mln. smutne bo wiele szmir jest ciągnięta a przyjemne fantasy albo kasowane albo stoi pod znakiem zapytania.

WTTW_FILM

Z tego co wiem Legendary Entertainment które finansowało film, należy do Chińskiego koncertu wiec liczę na to że szansa nadal istnieje :)

ocenił(a) film na 9
buterfly

Jest prawie pewne, że kontynuacji tego filmu nie będzie.

Reżyser tuż po premierze chciał się zabierać za drugą część, ale nie udało mu się przekonać Legendary że warto. Trochę później opisał w jednym wywiadzie jak widziałby drugą część filmu co już jest małą sugestią że skoro zdradza takie szczegóły to pewnie usłyszał od wydawcy stanowcze "nie".

W tamtym roku skończyli sprzedawać rekwizyty z Warcrafta na aukcjach internetowych.

Niestety dzisiejszy widz jest monotematyczny i woli oglądać 5 wersję Batmana, 7 część Avengersów, 8 wersję Spidermana i 12 Hulka niż film fantasy. I to jeszcze fantasy oparte na grze komputerowej to już całkiem 2/10 bez oglądania filmu.

Dentarg

Cóż szkoda też właśnie mam wrażenie że film na podstawie gier są niestety w większości przypadkach skazywane na finansową klapę a i przez widzów jest taka produkcja przyjmowana chłodno ):

Mi osobiście przykro bo uważam brakuje takich filmów/seriali fantasy gdzie wysapują orki, elfy i tym podobne mityczne stworzenia :)

ocenił(a) film na 7
buterfly

ja nawet nie tknąłem gry palcem i oglądało mi się świetnie ! filmy na podstawie gier są w większości robione dla "wszystkich" a nie tylko dla graczy - patrz Hitman - było parę smaczków ale był to normalny film akcji kierowany do wszystkich, tak samo ja Warcraft. Ale z chęcią obejrzałbym kolejną część

Mauna_Kea

Ja też nie miałem okazji grać może dlatego dobrze się bawiłem oglądając film, nie oceniając go przez pryzma gry czy filmie jest to i tamo tak ja w grze :) Co do baśni to polecam ci serial Ciemny kryształ Czas buntu od Netflixa świetny magiczny serial, kontynuacja równie dobrego filmu chociaż serial uważam lepszy bo rozwija świat i jest w nim sporo intryg.

ocenił(a) film na 7
buterfly

wiadomo, że w serialu mają więcej czasu aby rozwinąć wszystko, nie muszą się ze wszystkim zmieścić w tych 2 godzinach. Ale pewnie zajrzę ;)

Mauna_Kea

To prawda nie mniej nie mieli łatwego zadania, gdyż film jest już kultowy a serial jest świetnie oceniony przez tych co oglądali film jeszcze za dzieciaka ale też co zaczęli swoją przygodę najpierw od serialu.