Mam pytanie, bardzo proszę o wyjaśnienie :)
Zatem w Warcraft 3, Thrall i Grom walczą ramię w ramię, natomiast w filmie są dopiero pokazane narodziny Thralla, a Grom już walczy za hordę.
Jak kwestia Thralla i Groma ma się do linii wydarzeń w WoW? Jak i czy są spokrewnieni i jaka jest między nimi różnica wiekowa?
Mega dzięki za odpowiedź!
<Spoilery>
Grom ginie w Warcraft 3 po starciu z Mannorothem. Nie jest spokrewniony z Thrallem no i jest ok. 20 lat od niego starszy. W WoWie jedyny Grom jaki się pojawia to ten z alternatywnej linii czasowej w dodatku Warlords of Draenor :P
Thx!
Ok, a jest jakieś wyjaśnienie dlaczego pojawia się w filmie, a Thrall się dopiero rodzi? To ten Hellscream z alternatywnej linii czasowej?
Ponieważ jak kolega pisał jest starszy ok. 20 lat czyli o okres czasowy między 1 a 3 wojną ;)
Znalazłem pewną nieścisłość, nie daje mi to spokoju :)
Otóż w filmie występuje Garrosh Hellscream, który jest synem Groma.
Jak to możliwe, ze syn Groma urodził sie przed Thrallem, skoro w W3 Grom i Thrall walczyli razem przeciwko Manrothu?
Skąd masz taką wiadomość, że Garrosh występuje w tym filmie? :o Co najwyżej jako niemowlę.
W lore Garrosh, syn Groma, urodził się w Draenorze, niedługo przed otwarciem Mrocznego Portalu. Grom jak to wojak poszedł szaleć w Azeroth, a swoją kobietę z dzieckiem zostawił w ziemi ojczystej.
Thrall natomiast urodził się już po otwarciu Mrocznego Portalu w Azeroth, gdzie został znaleziony przez ludzi.
Tak więc w dużym skrócie:
Grom jest mniej więcej w wieku Durotana, a Garrosh jest trochę starszy od Thralla.
A jak będzie w filmie tego dowiemy się 3 tygodnie.