PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334999}
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 115605
4,9 30 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

J/w obejrzałem film caly ale jakos nie zauważyłem go, a niby aktor grający Durotana gral Antonidasa, w filmweb tak pisze.

ocenił(a) film na 6
dunio_4

To ten stary mag z którym rozmawia Khadgar po dotarciu do Dalaranu.

ocenił(a) film na 9
dunio_4

Jak najbardziej pojawia się w dwóch scenach i gra go Toby Kebbell. Dla przypomnienia, scena w Dalaranie, jak Khadgar tam przyleciał wyjaśnić co się dzieje z Medivhem i scena pogrzebu. Postarzyli go komputerowo prawdopodobnie, więc miałeś prawo nie rozpoznać aktora ;)

Back to School

To ten z świecącymi oczami? W sumie możliwe, tym bardziej że w filmie ani razu chyba nawet nie było wypowiedziane imię Antonidas.

ocenił(a) film na 9
dunio_4

Zgadza się, to ten :) Wyglądem przypominał tego Antonidasa z gier, jego imię było też na napisach końcowych, więc nie ma żadnych wątpliwości, że to on.

Back to School

Nie zgodzę się że przypominał z gier, bo Antonidas z warcrafta 3 wyglądał zupełnie inaczej. Możliwe że z world of warcraft,(nie grałem), no ale w sumie większość postaci była wzorowana na wowie, jak dla mnie to wada, bo cała grafika wowa jest okropna dla mnie, a zwłaszcza postacie :( Np Gul'dan identyko z cinematicu wowa wyglądał .

ocenił(a) film na 9
dunio_4

A dla mnie to duży plus. Grafika jest cukierkowa w samej grze, ale to nie znaczy że modele postaci są słabe. Gul'dan to akurat najgorzej wykonany komputerowo Ork, pisałem o tym w moim podsumowaniu. Ale reszta prezentuje się znakomicie ;)
Akurat Antonidasa w WoWie nie ma, a i przypomina tego z Warcrafta. Łysy, z brodą, długie opływające szaty. Dobrze piszę? Reszta jest inspirowana WoWem i opisami z książek, ewentualnie własna wizja reżysera. Takie odnoszę wrażenie.

ocenił(a) film na 9
Back to School

Z tego co pamiętam to Antonidas Warcrafcie 3 to Wysoki, szczupły starzec z długimi siwymi włosami ;D ten z filmu trochę odbiegał od niego. Sam dopiero jadąc z kina do domu zorientowałem się że ten mag to Antonidas a grę znam bardzo dobrze ;P

ocenił(a) film na 9
niknil20

Co do włosów nie jestem taki pewien, bo zawsze miał taki śmieszny czepek jak biskupi albo papież :P