Witam wszystkich.
Mam pytanie do fanów Warcrafta tych komputerowych i książkowych ale nie tylko. Czy wiadomo coś czy będzie wogóle 2 część tego filmu ? Bo sądząc po zakończeniu widzę że twórcy zostawili sobie furtkę otwartą ? Z tego co wnioskuję to ten film raczej czerpał z 1 części gry więc na kolejne jestem pozytywnie nastawiony po tym co zobaczyłem :)
A jak myślisz dlaczego tytuł to "początek" xd W planach są kolejne części, pod warunkiem że ten film zarobi. Na razie czekają.
W USA podobno narazie marnie zarobił, bardziej kabze nabił rynek zewnętrzny w tym Chiny więc może druga część powstanie ? Podtytuł nie zawsze musi coś sugerować ale w tym wypadku może coś jest na rzeczy :)
Stan na dzisiaj: film zarobił 433 miliony przy budżecie 160 milionów. "Królewna Śnieżka i Łowca" miał trochę gorszy współczynnik (396/170), a kontynuację i tak nakręcili. Stąd prosty wniosek, że na drugą część WarCrafta mamy w zasadzie gwarantowaną. I dobrze, bo film uważam za bardzo dobry.
Ja mam nadzieję że jednak ten film powstanie w sensie 2 część i zobaczymy to o czym mówisz czyli drugą wojnę :0
Coś tam z tej wojny pokazali ale zaznaczam że to było coś tam. Wiadomo jakie są ramy czasowe w kinie i to też ich trochę ograniczało. Fakt, można się powołać na LOTR że był długi i wszystko w nim było jednak on był na podstawie książki i nie mogli tak hop siup wyrzucić ważniejszych albo znaczących dla fabuły wątków. Co do drugiej części, mam nadzieję że jednak rozkręcą trochę sceny walki między ludźmi a orkami i będzie ok.
Narazie orkom nie udało się jeszcze w pełni otworzyć portalu i wpuścić większej ilości wojsk. Pamiętaj że pierwsza wojna kończy się podbiciem Stormwind. Druga wojna zaczyna się dopiero kilka lat po tym.
Muruu, pamiętam o podbiciu Stormwind. Być może od tego zaczną drugą część co by było ciekawym posunięciem. Takie 30 minutowe wprowadzenie pokazujące upadek Stormwind a potem przejście już do drugiej wojny. O ile twórcy i scenarzyści zgodzą się pójść tym tropem. W międzyczasie mogliby pokazać jak rośnie syn Durotana i całą resztę. Pomysłów jest cała masa na 2 część, zważywszy jak bogaty jest świat Warcrafta.
Ja mam tylko nadzieje ze w następnych częściach pojawia się moje ulubione postaci ( Illidan i Jeina ) a sadze ze będzie więcej części nawet jeżeli to nie zarobi bo jednak jest większa ilość osób które czekały na ten film i czekają dalej na inne części a zwłaszcza w kierunku elfów ( Malfurion własnie Illidan itd ) bo u elfow jest dosyc duza historia to samo z Jeina czy z krwawymi elfami i oczywiscie Arthas. A warcraft ma 3 części więc pewnie będą minimalnie 3 filmy
Nie bedzie w warcrafcie 3 poznajemy Thrala syna Durotana razem z jego przyjacielem Gromem Chelskrimem czyli jest to jakies 20lat po filmie.Po zatym początek wprowadzenie do chistorii uniwersum warcrafta