PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=334999}
6,8 116 tys. ocen
6,8 10 1 115605
4,9 30 krytyków
Warcraft: Początek
powrót do forum filmu Warcraft: Początek

2 część ?

ocenił(a) film na 9

Witam wszystkich.
Mam pytanie do fanów Warcrafta tych komputerowych i książkowych ale nie tylko. Czy wiadomo coś czy będzie wogóle 2 część tego filmu ? Bo sądząc po zakończeniu widzę że twórcy zostawili sobie furtkę otwartą ? Z tego co wnioskuję to ten film raczej czerpał z 1 części gry więc na kolejne jestem pozytywnie nastawiony po tym co zobaczyłem :)

ocenił(a) film na 9
Kolejorz168

A jak myślisz dlaczego tytuł to "początek" xd W planach są kolejne części, pod warunkiem że ten film zarobi. Na razie czekają.

ocenił(a) film na 9
Gregor4567

W USA podobno narazie marnie zarobił, bardziej kabze nabił rynek zewnętrzny w tym Chiny więc może druga część powstanie ? Podtytuł nie zawsze musi coś sugerować ale w tym wypadku może coś jest na rzeczy :)

ocenił(a) film na 8
Gregor4567

Stan na dzisiaj: film zarobił 433 miliony przy budżecie 160 milionów. "Królewna Śnieżka i Łowca" miał trochę gorszy współczynnik (396/170), a kontynuację i tak nakręcili. Stąd prosty wniosek, że na drugą część WarCrafta mamy w zasadzie gwarantowaną. I dobrze, bo film uważam za bardzo dobry.

Kolejorz168

Spokojnie, została jeszcze druga wojna do opowiedzenia ;)

ocenił(a) film na 9
dunio_4

Ja mam nadzieję że jednak ten film powstanie w sensie 2 część i zobaczymy to o czym mówisz czyli drugą wojnę :0

dunio_4

W pierwszej części nawet pierwszej wojny nie zdążyli rozkręcić.

ocenił(a) film na 9
Muruu

Coś tam z tej wojny pokazali ale zaznaczam że to było coś tam. Wiadomo jakie są ramy czasowe w kinie i to też ich trochę ograniczało. Fakt, można się powołać na LOTR że był długi i wszystko w nim było jednak on był na podstawie książki i nie mogli tak hop siup wyrzucić ważniejszych albo znaczących dla fabuły wątków. Co do drugiej części, mam nadzieję że jednak rozkręcą trochę sceny walki między ludźmi a orkami i będzie ok.

Kolejorz168

Narazie orkom nie udało się jeszcze w pełni otworzyć portalu i wpuścić większej ilości wojsk. Pamiętaj że pierwsza wojna kończy się podbiciem Stormwind. Druga wojna zaczyna się dopiero kilka lat po tym.

ocenił(a) film na 9
Muruu

Muruu, pamiętam o podbiciu Stormwind. Być może od tego zaczną drugą część co by było ciekawym posunięciem. Takie 30 minutowe wprowadzenie pokazujące upadek Stormwind a potem przejście już do drugiej wojny. O ile twórcy i scenarzyści zgodzą się pójść tym tropem. W międzyczasie mogliby pokazać jak rośnie syn Durotana i całą resztę. Pomysłów jest cała masa na 2 część, zważywszy jak bogaty jest świat Warcrafta.

Kolejorz168

Ja mam tylko nadzieje ze w następnych częściach pojawia się moje ulubione postaci ( Illidan i Jeina ) a sadze ze będzie więcej części nawet jeżeli to nie zarobi bo jednak jest większa ilość osób które czekały na ten film i czekają dalej na inne części a zwłaszcza w kierunku elfów ( Malfurion własnie Illidan itd ) bo u elfow jest dosyc duza historia to samo z Jeina czy z krwawymi elfami i oczywiscie Arthas. A warcraft ma 3 części więc pewnie będą minimalnie 3 filmy

Kolejorz168

Nie bedzie w warcrafcie 3 poznajemy Thrala syna Durotana razem z jego przyjacielem Gromem Chelskrimem czyli jest to jakies 20lat po filmie.Po zatym początek wprowadzenie do chistorii uniwersum warcrafta

Kolejorz168

Nie wiem kiedy wyjdzie druga czesc ale napewbo wyjdzie kiedys gdyż król powiedzial do mieszancza żeby wprowadzil sojusz pomiedzy ludzimy a orkami