PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=576864}

Wampiry i świry

Vampires Suck
2010
4,9 47 tys. ocen
4,9 10 1 47062
2,4 18 krytyków
Wampiry i świry
powrót do forum filmu Wampiry i świry

Polecam dla każdego fana "Zmierzchu" , wampirów i "dziwnego humoru" :P najlepsza parodia od
czasu "Poznaj moich Spartan" :D bardzo dobra gra aktorów :) Beca idealnie się wczuła w rolę Belli
:D , Jacob na smyczy lub w pogoni za kotem wymiata :D bardzo duży zastrzyk dobrego humoru !
może i jest parę niepotrzebnych , głupich motywów ale to tylko mały szczegół - ogólnie film ogląda
się super ! - warunek 1 - trzeba wiedzieć o co w tym wszystkim chodzi i z czym to się je :P
a ludzie nie wtajemniczeni oczywiście będą sobie krytykować ;)
pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 5
hob87

ja lubię zmierzch, za co pewnie zostanę zaraz skrytykowana (ale nie jestem fanatyczką, raczej fanką!) i śmiałam się na 'wampirach...', choć nie uważam, że to był rzeczywiście dobry humor :D to po prostu kolejna, odmóżdżająca parodia, która za grosz nie ma sensu i na której można się pośmiać, bo coś jest aż tak głupie, że aż śmieszne. Ale znając twórców i ich poprzednie filmy nie można się spodziewać niczego innego :)

oliwia_spisak

Hah zgadzam sie ! Momentami to już płakałam ze smiechu. Ta parodia jest poprostu tak durna ze az smieszy. Myślę nawet ze nie koniecznie trzeba oglądać wcześniej Sage .

hob87

hehehhe "Jacoob jest w tobie coś dziwnego tylko nie wiem co..." xD
"ta transformacja jest psa warta" xD najlepsze momenty i teksty moim zdaniem

śmieszna komedia, przygłupia momentami no ale cóż, "zmierzch" też jest przesłodzony i dlatego jest to idealna parodia, wytyka banalne cechy bohaterów zmierzchu i naiwność tego filmu. reasumując to jest parodia a więc mądra nie będzie, ten gatunek kina albo się lubi albo nie.
pozdrawiam!

ocenił(a) film na 6
hob87

Tpo bedzie poprostu przeswietne. Na samym zwiastunie sie poplakalam xD

ocenił(a) film na 1
hob87

A dla mnie film nudny i dałem radę obejrzeć tylko do 40 minuty,oglądałem tylko 1 część "Zmierzchu" i ten film sam w sobie jest parodią,więc nie rozumiem po co było kręcić jeszcze ten film,chyba tylko dla kasy,badziew,odradzam.

raffaelo23

to obejrzyj pozostałe 50 minut i wtedy podnieś ocenę na 2/10..
może móżdżek ryjówki utrzyma koncentrację na pozostałej części filmu..

użytkownik usunięty
diana6echo

Jak ktoś przebrnął przez pretensjonalny Zmierzch (1-3) i obejrzy tę parodię, to poczuje sie miło - bo większość drażniących elementów został wyśmiana (w mysl zasady ze lubimy takich ludzi co mysla tak samo jak my).

Nie ma co sie oszukiwać, to nie są Kosmiczne Jaja, a mimowolny kontynuator patentow z cyklu Scary Movie - jednak zasadniczo dobrze wywiązuje się z zadania. Watpię czy warto wkladac wiele pracy w parodie tak slabego filmu. To tak jakby chciec zrobic wiekopomne dzieło z parodii Klanu czy Na Wspólnej!

(No i nawiasem mówiąc strzał w pysk dla fanek głownych amantów - znam jedną bezrobotną 26 latkę która dostaje kieszonkowe od rodziców, do roboty sie nie wybiera, i która fascynuje się tym filmem conajmniej w takim stopniu jak co poniektórzy fani SW starą trylogią, z tym ze SW faktycznie można sie fascynować; tak ze chce zrobic sobie fryz Belli, miec mase CD jak Edward i chlopaka jak Edward - koniecznie zmotoryzowanego tak by inni "plotkowali i zazdroscili" - przezyc filmowa milosc - itp: konkluzja jest taka ze ten film czyni spustoszenie w umyslach co slabszych intelektualnie jednostek - wiec zacnie ze ktos podjal sie machniecia takiej parodii).

ocenił(a) film na 6

jestem po obejrzeniu. Boszzz. Nie ogladajcie tego ! XD

użytkownik usunięty
apis1

Wydaje mi sie ze dajac Sadze "Zmierzch": Zaćmienie 10/10 nie jestes obiektywny:)

ocenił(a) film na 8
apis1

Hmm nie rozumiem cię... Ja tam wolę tę parodię niż całą ekranizację serii 'Zmierzch' to przynajmniej jest śmieszne ♥

ocenił(a) film na 6
hob87

nieźle się uśmiałam podczas oglądania tego filmu :D