PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608184}
6,2 85 tys. ocen
6,2 10 1 84836
5,5 38 krytyków
Wałęsa. Człowiek z nadziei
powrót do forum filmu Wałęsa. Człowiek z nadziei
Rataplan

Nie powinieneś się dziwić.

ocenił(a) film na 7
Rataplan

Nie jest. Pieniądze tego złodzieja nie zostały użyte przy produkcji filmu.

ocenił(a) film na 1
DonDominik

nie działał sam, bez wiedzy pewnych kręgów nie miałby prawa rozkręcić lewego interesu. Notabene to zasraniec Waldek wydał zgodę ministerstwa gospodarki na działalność plichty w expresowym tempie, zazwyczaj takie wnioski rozpatrywane są miesiącami.

ocenił(a) film na 7
Sandokan

To stwierdzenie nie ma akurat nic wspólnego z moim postem. Ja napisałem jedynie, że fundusze nie zostały użyte. Całą polityczna otoczka mnie nie obchodzi.

ocenił(a) film na 5
DonDominik

Ale był jednym ze sponsorów, a musieli zwrócić po tym jak wszystko wyszło na jaw. Bo był by to zły pijar.
Jestem ciekaw czy tak szlachetnie by postąpili jak by kasą "przejedli" lub po premierze.

ocenił(a) film na 7
rafib1975

Tak. Producent to uznany człowiek, Andrzej Wajda to legenda, więc jestem pewien, że nie pożałowaliby troszkę zysków z biletów ze względu na zwykłą uczciwość, której twórcom tego filmu nie brakuje.

Rataplan

A zdajesz sobie sprawę że sponsorem A.Hitlera był Henry Ford ,czy to oznacza że wszyscy właściciele samochodów Ford są skompromitowani.

ocenił(a) film na 5
kefir71

A czy zrozumiałeś jego wypowiedz? Że Amber Gold było jednym ze sponsorów, a nie ludzie którzy tam trzymali kasę. Ponieważ to nie oni zdecydowali że film będzie sponsorowany tylko właściciel firmy. Tam samo jak z Fordem nie kupujący decydowali na co pójdą zyski firmy.

rafib1975

A kto miał pojęcie że AG to taka gruba afera. W dobie kiedy kultura nie jest dofinansowana w odpowiedni sposób każdy potencjalny sponsor jest traktowany jak zbawiciel.Dodać należy że po ujawnieniu afery kwota z AG została zwrócona. Zresztą jest cała masa rożnych projektów związanych z kulturą miała szemranych sponsorów.

ocenił(a) film na 5
kefir71

Widzę że nie umiejętnie odebrałeś moja odpowiedź, Ja nie bronię tego że przez nie wiedzę wzięli kasę od oszusta. Tylko twój przykład dla mnie był głupi, chodzi tylko o to.

kefir71

Henry Ford ? To Polak ? Chyba nie, więc czemu k... nas oskarżacie o antysemityzm ?

Amber Gold + Gdańsk + PO = z tego to może wyjść tylko film pt: "Złoto Wehrmachtu" !

ocenił(a) film na 1
kefir71

E tam. Volkswagen AG i Bayern AG są bardziej skompromitowani.

kefir71

i co to ma do rzeczy

anihc

Nie mam pojęcia.Może ty mi powiesz .

kefir71

Nie powiem.