PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=431610}

W cieniu

Ve stínu
2012
6,9 3,6 tys. ocen
6,9 10 1 3635
6,2 6 krytyków
W cieniu
powrót do forum filmu W cieniu

Największy zwycięzca Czeskich Lwów jest 'prawie polskim' filmem ;)

Zdjęcia kręcone m.in. w Polsce, autorem zdjęć Polak (w dodatku został za zdjęcia nagrodzony), postprodukcją zajmowała się polska firma, efekty specjalne też tworzyli Polacy...

Polska górą :)

ocenił(a) film na 7
domino

pozwole sobie miec inne zdanie...jak dla mnie to film jest czeski....gdyby to polacy nakrecali toby go sknocili.....Brawo dla Czechow!
Polecam ten film!

ocenił(a) film na 8
olasza

Obejrzyj np. "Wśród nocnej ciszy" a potem zabieraj głos.

ocenił(a) film na 7
grafzero

zawsze sie znajdzie jakis madrala..:) :) tutaj mowimy na temat nowych polskich filmow a nie z lat 70 lub 80 wtedy nakrecali swietne filmy ....dobre stare czasy..z przyjemoscia wracam do naszych starych filmow

ocenił(a) film na 8
olasza

Czesi bili nam brawa np. za "Naznaczonego". Zresztą akurat kryminały jeszcze się w Polsce trzymają nieźle. Choć chyba za kryminał retro dawno nikt się nie brał (ale trzymam kciuki za "Hiszpankę").

domino

Fajna szydera. To nie polska "firma" tylko Polski Instytut Sztuki Filmowej. - Instytucja, która za pieniądze polskich podatników wspiera krajową kinematografię. Naszym reżyserom odmawia a do czeskich się dopłaca. Cóż - przynajmniej film dobry.

ocenił(a) film na 8
jupiler

Jeśli dokładają do takich filmów to ja nie mam pytań ani tym bardziej pretensji.