Serial reklamowany jest jako dla dorosłych. Po tym jak zainteresowała się tym dzieciarnia i wśród niej serial stał się kultowy, wprowadzoną wersję od lat 16 z cenzurą. Patrze na stronie kina i jest "od lat 15". I teraz mnie ciekawi fakt, że jeżeli postawią taką granicę wiekową, to przecież 95% fanów tego nie obejrzy. Z uśmiechem na twarzy będę przyglądał się kinowym kasom odprawiających dzieci z kwitkiem :)
Władcy móch miałbyć dla widzów dorosłych. Jeżeli robiliby ten serial z myślą o dzieciach to by ten serial nie osiągnął to co osiągnął. Do tego filmu trzeba poprostu dorosnąć!!!
A tak prawdę mówiąc to (nie wiem jak teraz) ale tak bardzo nie trzymają się kategorii wiekowych, kiedy sprzedają bilety. Pamiętam jak z kolegami bez problemu kupilismy bilety na Matrixa Reaktywacje o statusie PG15+ a bylismy w 6 klasie podstawówki, a kumple z dawnej 3 gimnazjum z łatwością wchodzili na nocne Enemefy Piły. Te kategorie wiekowe są tak dla picu, ale jest to dobry chwyt marketingowy - film z wyższym PEGI bardziej kusi małolatów, bo zakazany owoc smakuje lepiej ;>
Pozdrawiam
Mało do kina chodzicie i nie znacie sprawy. Np w kinach sieci Helios na każdy film od 18 lat jest obowiązek okazania dowodu osobistego przy kupowaniu biletu. I tak było np przy "Pile V", gdzie od normalnie dorosłych (25-26 lat), musieli zażądać okazania dowodu, bo taki regulamin.
Widziałem również jak 13-14 latkom nie sprzedali biletu na film od 15 lat, już nie pamiętam tytułu.
A co takiego on osiągnął?!
Podoba mi się stwierdzenie, że trzeba do niego dorosnąć- jakie wartości on przekazuje, że trzeba do nich dorosnąć???
wm NIE REPREZENTUJĄ ŻADNEGO POZIOMU ( chociaż może słowo "poziom" jest za wielkie jak na tego typu produkcję)
Nie pisz "bezcenna" tekstów typu że WM to "TOTALNA TANDETA" "NIE PREZENTUJE ŻADNEGO POZIOMU" bo to też nie na poziomie :/
To z tym dorastaniem do Włatców to po prostu hasło reklamowe powtarzane w kółko przez media ... potem ludzie wyłapują i powtarzają.
Coś w stylu "Nowych szat króla" - nie widzisz w tym nic inteligentnego? Nic dziwnego, bo do tego trzeba dorosnąć! Ja widzę! ;]
adixior1993: "Władcy móch miałbyć dla widzów dorosłych. Jeżeli robiliby ten serial z myślą o dzieciach to by ten serial nie osiągnął to co osiągnął."
Z Włatcami to właśnie taka kiepska historyja jest - miał być dla dorosłych, a jest dla dzieci (powiedzmy - młodzieży ;] ).
Jak twórcy zobaczyli, że większość widzów (tj. osoby młodsze) bardziej chwyciła humor Czesia, cel serialu z "dorośli niech powspominają jak to było za czasów szkolnych" przeszedł na "przygody Czesia i jego przyjaciół" (tylko się spodziewać jakichś tworów "Czesio i kumple w kosmosie" "Czesio i kumple ratują świat" ;] itp.).
Teksty Czesia i nietypowe wiązanki są już ważniejsze niż to co serial miał pokazywać, a twórcom to pasuje (zresztą Kędzierski to też oryginał ... nie mogę słuchać jego wypowiedzi).
O przekleństwach nie mówię, bo teraz to już dorośli są na nie wrażliwsi :P
Więc strzelam, że film będzie najwyżej 12+. Jeżeli będzie 15+ (bo na 18+ nie ma co liczyć), to dadzą to tylko dla formalności, małym druczkiem, pod gwiazdką na dole plakatu ;) I tak wpuszczą do kin osobę w każdym wieku. Nawet małe dzieci, przecież kto im zabroni zobaczyć w kinie swojego ulubionego Czesia.
W Silver Screen w Gdyni też niebardzo prestrzegali, ale ostatnio jak byłem to widziałem, że pojawiła się tabliczka z napisem, że będzie można wejść na film +18 za okazaniem dowodu osobistego. Może i dobrze
adixior1993 "Do tego filmu trzeba poprostu dorosnąć!!!"
mowisz ze trzeba dorosnac do tego filmu ?
1. widziales go juz? bo do kin to on za tydzien wchodzi.
2. nie mow mi ze do tego filmu trzeba dorosnac, jezeli ty jeszcze nie dorosles...