PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 735 tys. ocen
8,0 10 1 734738
8,1 78 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

Maraton lotra!

ocenił(a) film na 10

Cieszmy się, ponieważ po wielu latach w końcu doczekaliśmy się ponownego maratonu władcy :D.
Nie we wszystkich miastach niestety... W mutli dali 31 sierpnia a w Heliosie (przynajmniej u mnie) 3 .
Więcej info na enemef.pl i heliosnet.pl
Macie tam tez listę miast w których maraton obowiązuje.
Tak wiec do zobaczenia na sali :D

ocenił(a) film na 10
national

Zapraszam. Czym więcej ludzi w Heliosie tym większe prawdopodobieństwo, że na jasień, przed "Hobbitem" będzie powtórka :)

ocenił(a) film na 10
national

Wolne żarty! :D Nie sądziłam, że dożyję następnego maratonu.
Możecie zarezerwować bilety w Heliosie? Mnie wyskakuje komunikat, że "rezerwacja biletów dla wybranego wydarzenia jest niedostępna". Chyba, że rezerwacja odbywa się telefonicznie?

Cleaa

Na noce filmowe bilety trzeba niestety od razu kupić... Nie ma rezerwacji.

ocenił(a) film na 10
Ookami88

Dziękuję za odpowiedź, już kupiony. :)

national

Ja jednak wybrałem Multikino. Osobiście uważam, że mają jednak lepsze, wygodniejsze i przestronniejsze miejsca na tak długi seans (przynajmniej u mnie w Rzeszowie). Obraz i dźwięk pewnie tez trochę lepiej wypada. Nie mogę się doczekać!!!

ocenił(a) film na 10
national

Właśnie zobaczyłem zdarzenie na fejsie i od razu przybiegłem tutaj. Oby tylko jakieś gnojki nie poszły na to tylko po to żeby sobie popić, bo zabiję.

ocenił(a) film na 10
national

oj tak! to spełnienie moich marzeń! :) Do zobaczenia na seansie w Krakowie ;)

ocenił(a) film na 10
national

Ile taki maraton będzie trwał...10 godzin?

ocenił(a) film na 10
Anthrax91

Około 12nastu.

ocenił(a) film na 10
Cleaa

Będę pełen podziwu dla tych co wytrzymają całe 12h.

Anthrax91

nie było tak strasznie :P

national

Hmmm ciekawe :)

Matt_888

ten maraton jest z lektorem czy z napisami??

ocenił(a) film na 10
justyna3571

Chodzę do kina sporadycznie, ale już od długiego czasu nie spotkałam się z filmem, który byłby z lektorem (oczywiście pomijając dubbingi). Z pewnością będą napisy.

Cleaa

12 godzin czytać! :)

ocenił(a) film na 10
justyna3571

To będzie wysiłek, ale w mojej opinii film z lektorem traci cały urok. Napisy to jest to. :)

national

W Krakowie sala już prawie pełna a ja się jeszcze zastanawiam, szkoda, że tylko jeden taki maraton :(

ocenił(a) film na 10
Matt_888

Już też zamówiłem :) Mój ulubiony film :) Będę w Poznaniu , Stary Browar :D

ocenił(a) film na 9
national

Ja wczoraj kupiłam bilety, chociaż miejsca mogłyby być lepsze. Niby w kinie prawie wszędzie powinna być dobra widoczność ale po tym w Łodzi można spodziewać się wszystkiego D:

ocenił(a) film na 10
Szalony_Krasnolud

Do zorientowanych: filmy będą z napisami czy lektor?

ocenił(a) film na 10
michalb1984

z napisami :)

ocenił(a) film na 10
national

Też się wybieram :D I nie mogę się doczekać ;p

ocenił(a) film na 8
Mithrellas

Czy ktoś z was zamawial bilet online? jak tak niech mi po kolei szczegółowo opisze co robił szczególnie chodzi mi o przelew bo klikam na przelewy 24 i mi pisze żeby podać hasło a nawet go nie mam ...

ocenił(a) film na 10
Zysio_15

Nie pomogę ci w tym, przykro mi.

national

Sprzedam 3 bilety na seans w kinie helios w Gorzowie Wielkopolskim. Bardzo dobre miejsca: rząd 10, siedziska 9, 10, 11. Cena do uzgodnienia.

ocenił(a) film na 10
mallon92

Są jeszcze bilety w heliosie w GW ?

ocenił(a) film na 10
kondziowy

Ok nieważne juz mam

ocenił(a) film na 10
national

Dziś się dowiedziałam, przez facebooka. Wchodzę raz na jakiś czas a tu taka niespodzianka mi z boku mruga :D Oczywiście jakbym mogła przegapić.... Bilet już kupiony. I popieram mareczka. Będziesz mieć pomoc w zabójstwie. Nie pozwolę sobie zepsuć takiego wydarzenia. Po raz pierwszy zobaczę WP w kinie, a wersję reżyserską w ogóle po raz pierwszy...

ocenił(a) film na 10
Anevra

To tak jak ja!!! Witaj w klubie ;)

Chciałbym, aby przed tym maratonem puścili nowy zwiastun Hobbita - ten z ComiCon. To by było coś!

ocenił(a) film na 10
national

To już jutro. :-)

ocenił(a) film na 10
Cleaa

to juz dzis :D nie sadzilam ze znow po paru latach bede miec mozliwosc uczestniczenia w maratonie z Wladca :D do tego jeszcze 3 czesc rezyserska (czego poprzednim razem nie bylo niestety, tylko 2 pierwsze byly rezyserskie puszczane) :))))
dla wszystkich maniakow pozycja obowiazkowa :D

ocenił(a) film na 10
netya

Jak zobaczyłam reklamę w kinie zarzekłam się że muszę być na tym maratonie, tak więc12 h w Heliosie w Kielcach :) Mam nadzieje że dam rade :D

ocenił(a) film na 10
tyska_91

Ja się zastanawiam, czy dam... Co innego, jak się jest na maratonie filmów, których się nie widziało - a WP wiadomo, obejrzane dziesiątki razy. No ale bądźmy dobrej myśli...

ocenił(a) film na 10
Cleaa

LotR zawsze ogląda się pierwszy raz! Najbardziej niesamowity film jaki powstał i jaki powstanie... Ja niestety nie mam szczęścia być na maratonie dziś, ale czy to prawda, że ma być jeszcze w multi 31 sierpnia?

ocenił(a) film na 10
asztan

Tak, ja kupiłem wczoraj bilet - właśnie na 31 sierpnia.

ocenił(a) film na 10
IceMan2991

mogą się zwolnić miejsca w kinie jak ktoś nie przyjdzie? Bo nie wiem jak to jest z Maratoanmi bo w Rzeszowskim Multikinie są wszystkie zarezerwowane. I Mam pytanie czy warto jechać do kina i czekać az sie miejsca zwolnia?

ocenił(a) film na 10
MichaaX

Chciałbym pomóc, ale to będzie mój pierwszy maraton, więc nie wiem. Siedzieć w kinie, bo ktoś może nie przyjść? Mi by się to nie uśmiechało :)
Poza tym nie wiem czy tak można zająć kogoś miejsce - wcześniej wykupione. Musiałbyś się zapytać w kasie czy tak można.
Widziałem, że niektórzy chcą sprzedać swoje bilety, więc wejdź na stonkę multikina w twoim mieście i poczytaj komenty. Może akurat ktoś chce sprzedać, bo mu coś wypadło?

ocenił(a) film na 10
Cleaa

Powiedzmy sobie szczerze. Nawet jak byś nie znał tych filmów to byłoby ci ciężko. Może nawet jeszcze trudniej. Skąd wiesz, że by ci podpasowały? A tak idziesz na pewne. Swoją drogą. Ja nie widziałem wersji reżyserskich. Ostatni raz oglądałem WP bodajże w 2004 roku. Chciałem kupić sobie odtwarzacz BR i trylogię w jakości FullHD, a tu taka nowina. Bez wahania zamówiłem bilety. Pomyśleć, że film ten widziałem jak miałem 10lat (na VHS) i po dziś dzień jest moim ulubionym. Obecnie mam 20 :)

ocenił(a) film na 10
IceMan2991

8 lat bez LotR'a? Jak, ja się pytam, jak?!

PS. Byłeś zahibernowany?

ocenił(a) film na 10
asztan

Nie, aż tak to nie. Z racji tego, że nie widziałem tego filmu w kinie postanowiłem, że obejrzę go w jakiejś dobrej jakości - padło na 1080p, czyli na BLU-RAY. Oczywiście postanowiłem to w roku 2008 i od tamtego czasu unikam Władcy jak ognia. Zrobiłem tak, ponieważ widziałem w 2006-07 (jakoś tak) Drużynę Pierścienia na TVN-ie, a wtedy mi nieźle śnieżył ;D Poza tym miałem już dość tego lektora. Chciałem usłyszeć oryginalne głosy. Nie było łatwo, ale jakoś wytrwałem ;)

ocenił(a) film na 10
IceMan2991

Jestem kobietą.
Również mamy w domu VHSki, ale wiadomo, że jakość się nie umywa. A wcale tak ciężko nie było - miałam lekki kryzys około połowy "Dwóch Wież", później było w porządku.
Asztan - dobre pytanie. :-)

ocenił(a) film na 10
Cleaa

Ja chyba przysnęłam na chwilę przy pająku (nie lubię tego kawałka) :D

ocenił(a) film na 8
national

Polecam zabrać poduszkę, żeby chociaż ją sobie położyć pod plecy. U nas w Szczecinie było gdzieś w okolicach "Dwóch Wież" trochę duszno na sali, potem już ok.

ocenił(a) film na 10
national

byłem i było super ;P rzeczywiście, poduszka by się przydała (oczywiście nie do spania) :D
pierwszy raz oglądałem ze scenami reżyserskimi i naprawdę byłem zdumiony, że tak tego dużo !

ocenił(a) film na 10
sebi19

wspanialy maraton, mnostwo ludzi dalo rade do rana jak i ja :D:D:D moge isc za tydzien po raz kolejny haha :D tez mialam paro sekundowy kryzys ale na 3 czesci w pewnym momencie ale udalo sie haha :d jak zwykle wersje rezyserskie miazdza wersje standardowa. obowiazek dla kazdego fana obejrzec bo tyle ucietych scen w standardowej wersji jest ze omg, a tu sporo wyjasnia sie :D tymbardziej jka ktos nie czytal ksiazek.

8lat bez wladcy dla mnie nie do wykonania xd

maraton z Wladca 31sierpnia jest organizowany przez Enemef i multikino :)

ocenił(a) film na 10
netya

maraton był świetny:) troche małolatów z plecakami pełnymi chipsów i innego dziadostwa przeszkadzało i to jedyny minus:/ szczerze miałam mały kryzysik na Dwóch Wieżach (koło 3 nad ranem), ale nie usnęłam. Obowiązkowa pozycja dla fanów Lotr'a nawet jak się już oglądało "milion" razy

ocenił(a) film na 10
national

Wytrwałam bez drzemki! Było świetnie i wybrałabym się raz jeszcze, ale w moim mieście nie ma Multikina...
Pozostaje czekać na maraton Hobbita, a może kiedyś Władcy Pierścieni i Hobbita razem? Chociaż 24h seansu to byłoby chyba jednak zbyt dużo ;-)

ocenił(a) film na 9
Minnie23

Czy orientuje się ktoś, jak wygląda sprawa miejsc w Multikinach w Poznaniu? Jeszcze 4 tygodnie do seansu, a podobno sytuacja wygląda nieciekawie... Zamierzam iść, ale nie przesiedzę 12 godzin przy samym ekranie :/ Może jednak gdzieś jeszcze jest w miarę luźno?

ocenił(a) film na 10
Angelica_May

no jesli chcesz sie dowiedziec jak z miejscami to najlepiej wejsc na strone multikina i samemu zobaczyc ile miejsc zarezerwowanych/kupionych. :) trzeba samemu posprawdzac na stronie multi.
juz jakis czas temu gdy patrzylam po miejscach w zabrzu/rybniku i krakowie to bylo malutko miejsc ale moze uruchomia kolejne sale jesli te sie juz zapelnia.

national

Właśnie kupiłem bilet na 31 sierpnia w Złotych Tarasach w Warszawie. Oczywiście najlepsze miejsca zaklepane ale co mi tam, pierwszą część widziałem gdy miałem jedenaście lat. Po kolejnych jedenastu latach dalej jestem nakręcony jak dziecko na ten film i nie mogę uwierzyć, że znów zobaczę te wszystkie postacie na kinowym ekranie.