PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1065}

Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
2001
8,0 735 tys. ocen
8,0 10 1 734738
8,1 78 krytyków
Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia
powrót do forum filmu Władca Pierścieni: Drużyna Pierścienia

14 grudnia w Cinema City odbędzie sie maraton Władcy;D start o 22:00 i zakończenie o 9:30!
jestem ciekawy ile ludzi się wybierze, w prawdzie będe pierwszy raz ale znajomi polecają, super
sprawa! http://www.cinema-city.pl/index.php?module=news&id=1470

ocenił(a) film na 10
FanaticHuman

Ja idę!
Były już dwa maratony Władcy ale nie mogłam pójść...

ocenił(a) film na 10
FanaticHuman

Ja również się wybieram , po raz drugi :D

FanaticHuman

Też idę, właśnie się dowiedziałam:D

FanaticHuman

dzięki, nie wiedziałem :D wybiore sie

FanaticHuman

Bilety po 27 zł, jak za taki maraton to cena całkiem przystępna. Piękny prezent na święta;D

ocenił(a) film na 10
alien_2

dokładnie! jeszce mają to być wersje reżyserskie także no, nie mogę sie doczekać;P

FanaticHuman

Od 22 do 9 rano, mam nadzieję że nie dostanę garba albo spłaszczenia nie powiem czego:D

ocenił(a) film na 10
alien_2

moze tak źle nie będzie;P chyba kawe w termos wezmę;P a z drugiej strony widziałem tylko ostatnią część w kinie więc za duże emocje by zasnąć;D

FanaticHuman

Byłam na 3 części też w kinie, siedziałam w 2 rzędzie od ekranu:D 3 godziny z głową w górze, masakra:D Teraz mam 12 rząd, dam radę:)

ocenił(a) film na 10
alien_2

12 rząd to swietne miejsce byle siedzieć dalej niz 2;p

ocenił(a) film na 10
alien_2

no i jak idziesz?:D z tego co sie orientuje to w LBN zrobili 4 sale bo tyle ludzi chętnych jest! Bedzie mega

FanaticHuman

Pewnie, że idę! Spałam pół dnia, jem właśnie śniadanie i jestem gotowa:D

ocenił(a) film na 10
alien_2

hahahah ja własnie z emocji spac nie mogę i nie spałem po południu!!:D musze wypic zaraz tone kawy moze pomoze;d

FanaticHuman

Spałam w nocy 3 godziny, specjalnie żeby umierac w dzień. Pospałam, pojadłam i jestem gotowa:D W Toruniu była tylko 1 sala do rezerwacji jak kupowałam bilety 2 tygodnie temu, a teraz patrzę że są 3 sale i wolne są tylko 2 pierwsze rzędy w każdej:D Tam będą tabuny ludzi, środek nocy, galeria handlowa a ludzie latają pod kinem.

ocenił(a) film na 10
alien_2

u mnie tez tak jest;D w Lublinie otwarli 4 sale! bedzie czad, oby tylko ludzie się jakos zachowywali w miare;P

FanaticHuman

Na to pójdą tylko fanatycy tego filmu, nikt normalny nie będzie siedział 12 h w kinie z piątku na sobotę;P

FanaticHuman

Wróciłam, umieram:D Warto było

ocenił(a) film na 10
alien_2

ha! ja własnie odespałem juz;D było mega!!:P

FanaticHuman

Też się właśnie obudziłam, ale to mało, idę dalej spac:) Sobota z głowy. Żałuję, że nie mam wersji reżyserskich na DVD, bo dużo wyjaśniają. Były świetne sceny których nigdy nie widziałam.

ocenił(a) film na 10
alien_2

dokładnie! jak dla mnie to były bardzo ważne i nie powinni ich wyciąć, albo te sceny smieszne tez sa potrzebne;) zupełnie jak nowy film się ogladało;)

FanaticHuman

Świetna była scena jak M i P znaleźli w Isengardzie spiżarkę Sarumana. W normalnej wersji widzimy, że po prostu palą a to jak to znaleźli i dzielili było śmieszne:) Tak samo wątek syna Theodena i wątek Eowiny i Faramira. Nie zwróciłam nigdy uwagi, że oni na końcu razem stali.
Uwielbiam ostatni przemarsz Entów, było świetnie zobaczyc to w kinie. To chyba jedna z najładniejszych filmowych scen jaką widziałam. Nie liczę oczywiście całego Króla lwa:D

ocenił(a) film na 10
alien_2

dokładnie;D mógłbym opisywac a opisywac ale jedno wiem ze bede polował na wersje reżyserskie w sklepach;P w ogóle powinny byc takie wersje puszczane nawet w tv!!!!!! no cóż pozostaje nam jedynie czekac na Hobbita;P

FanaticHuman

I dowiedziałam się czym są Uruk-hai:) Byłam z kuzynka, która czytała LOTR 4 razy, muszę sama to zrobic. Jestem ciekawa czy Hobbit będzie na takim samym poziomie, pójdę na premierę chociaż dzisiaj zarzekałam się, że mam dosyc hobbitów, elfów i innych stworków do końca życia;)

ocenił(a) film na 10
alien_2

hahha to zupełnie jak ja;) mam spokój na rok!:D 4 razy? super;) ja czytałem tylko raz. na Hobbita na pewno sie wybiore. w ogóle w trailerze widać piekne widoki itp wiec moze znowu nas oczaruje!:D czytałem Hobbita ostatnio, bedzie ciekwie;) w sumie to 3 części!! duzo wątków dodali tych co w ksiazce nie ma, mile nas zaskoczy mam nadzieję;P

ocenił(a) film na 10
FanaticHuman

małe sprostowanie;D Planowane zakończenie o 10:30 także o godzinkę dłużej;P

FanaticHuman

Fajnie, pójdę akurat na śniadanie do McDonalda:)

ocenił(a) film na 10
alien_2

hahahah dobry pomysł;P

ocenił(a) film na 9
alien_2

Nie zdążysz. Śniadania są do 10:30 :D

Azzurro

To zaszaleję i zjem zestaw obiadowy:P :D

ocenił(a) film na 10
alien_2

po takiej euforii kinowej!;d nawet wskazane;D

ocenił(a) film na 10
FanaticHuman

Też idę, ponieważ na poprzednie nie mogłam iść ;) Myślę że jednak sale się zapełnią ;)

ocenił(a) film na 9
FanaticHuman

To będzie wersja reżyserska?

Azzurro

Tak.

ocenił(a) film na 9
FanaticHuman

Raz już byłam na maratonie Władcy (wersja ''oficjalna''), w 2004 roku. Miałam wtedy 12 lat i z ostatniej części pamiętam tylko początek, potem jakieś przebłyski, jak tata niósł mnie do samochodu i obudziłam się już w domu :D Teraz wytrwam, tzn. nie zasnę, ale boję się, że nie wysiedzę^^ Fotele w Cinema są mniej wygodne niż w Multi, a przynajmniej w moim mieście. Miałam iść w sierpniu tego roku do Multi, ale trafiłam do szpitala, więc strasznie się cieszę, ze jednak będę miała okazję zobaczyć moją ulubioną trylogię wzbogaconą nowymi scenami. Jedyne co mnie dziwi, to bardzo mała ilość sprzedanych biletów. Jak grali w Multi, to 3 sale były całkowicie wypełnione, a teraz w moim kinie sprzedało się jak na razie ok.20 biletów :/

Azzurro

W Łodzi jest prawie cala sala :)

FanaticHuman

kto się wybiera na maraton LoTR do GM w Warszawie?

ocenił(a) film na 9
FanaticHuman

ja będę :D

ocenił(a) film na 10
FanaticHuman

Chciałbym się wybrać na ten maraton, ale nigdy na żadnym nie byłem i w ogóle rzadko jestem w kinie. Mam w związku z tym parę pytań. Czy jeżeli jestem niepełnoletni muszę mieć jakąś zgodę rodzica, czy coś? Czy bilet można kupić bezpośrednio przed seansem, czy trzeba rezerwować?

ocenił(a) film na 10
Banner

A po co zgoda rodziców ? Oczywiście że wpuszczą ; P Bilet musisz odrazu kupic, nie ma możliwości zamówienia. Ja pradwopodobnie pójde, i będe pierwszy raz na takim maratonie.

ocenił(a) film na 10
Joecrou

Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że na nocny maraton trza mieć zgodę rodziców. Czyli bilet można kopic w kinie dopiero, tak?

ocenił(a) film na 10
Banner

Tak, przynajmniej u mnie. Bo liczba miejc jest ograniczona, i trzeba odrazu wykupić.

ocenił(a) film na 9
Banner

Można kupić bezośrednio przed seansem, ale ryzkujesz, że wolnych już nie będzie. Na stronie nie ma możliwości rezerwacji, trzeba od razu kupić. Zgody na pewno nie musisz mieć.

ocenił(a) film na 9
Joecrou

nie prawda, bilet można zarezerwować i trzeba go odebrać najpóźniej 30 min przed seansem bo potem rezerwacja traci ważność !

ocenił(a) film na 10
Kubyra

Nie wiem, bardzo możliwe.

ocenił(a) film na 8
Kubyra

Zazwyczaj tak jest. Ale na ten maraton biletów rezerwować nie można. Sprawdź, jeśli chcesz. Nie ma możliwości rezerwacji na stronie, w kinie również nie rezerwują - trzeba od razu kupić.

Joecrou

Ja tez ide na ten maraton. To bedzie moj pierwszy maraton z LOTRem... kiedy LOTR wychodzil w kinach w latach 2002-2004 bylem po razie na kazdej czesci. Teraz zaluje bo ten film nabiera jeszcze wiekszej mocy w kinie a z perspektywy czasu wiem ze dalm wtedy ciala... mam kino domowe z bluerayem wiec mam mega przyjemnosc ogladania mojego ukochanego filmu na codzien ale w kinie jest moc... nie moge przegapic teraz takiej okazji a ponadto bedzie to swietny podklad pod premiere Hobbita, ktora zmierza w nasza strone duzymi krokami :)
A wiec 14 grudnia, godzina 22.00, Łodz, Cinema City, sala nr 1, rzad 12. Jest ktos jeszcze z Łodzi? :D

ocenił(a) film na 10
MrBaggins

Mnie zostały się niestety słabe miejscówki, ale lepsze to niz nic ;p

Joecrou

Niestety nie mam u siebie tego kina, ale udało mi się kupić trylogie bluray i maraton będzie w domu. :)

ocenił(a) film na 10
Dariusz90

Hehe ; D Ja bym chyba nie dał rady w domu obejrzec tak wszystkie części jedna po drugiej. ;p

Joecrou

Ja obejrzałem już pierwszą i dzisiaj włączę drugą itd. Rzeczywiście to za długie filmy żeby w domu obejrzeć trzy części z rzędu. W kinie jednak to co innego. Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. :)