Nigdy ale to nigdy nie komentowałem filmów publicznie, zawsze swoje odczucia pozostawiałem sobie, ale po obejrzeniu Venoma musiałem coś napisać... Widzę ocenę ponad 7.0, i komentarze, jaki to film nie jest fajny... to ręce i nogi mi się załamują :/ Po pierwsze Venom powinien mieć R-kę i nie inaczej bo kończy to się bublem takim jak ten... Po drugie jak można VENOMA kreować na postać pozytywną JAK!!!!!! Ktokolwiek z osób chwalących ten film czytała komiksy???!!! Przecież to wcielenie zła! Zły PASOŻYT a nie potworek który sobie stwierdza ze nie będzie zły i będzie spoko i będzie lubił ludzi... tak widzę ten film. TRAGEDIA !! nic więcej...Bo liczyłem na Prawdziwego Venoma a nie na pluszowego venomka co kocha i lubi ludzi i zły nie będzie bo nie chce... kuźwa :/ Marvel zniszczyły tą postać koncertowo :( a ci którzy chwalą grę aktorska itp.. okey rozumiem ale najpierw trzeba znać źródło filmu klimat , a nie tylko wychwalać hardego.Jak już to dobrą gra aktorską miał w "Lawless:, i :Bronson","Child 44" i innych bardziej ambitnych kinach. TU moim zdaniem nic nie pokazał, efekty nie powalały. Film slaby nic więcej...
Nie znam komiksów, ale film zdawał się nie mówić nic ani o pochodzeniu ani historii symbiotów. Zrobili z tego trochę takie Transformers tylko zamiast bumblebee był venom. Główny bohater to dziennikarz który właśnie stracił pracę i narzeczoną a pokazali to wszystko jakby to była komedia. Wydaje mi się,że film mógłby być lepszy gdyby był bardziej mroczny, mniej udający komedię i gdyby opowiedział w pewnym momencie większy obrazek. Zupełnie nic nie wiemy o przeciwniku Venoma. Ot tak sobie jeden kosmiczny stworek zdecydował,że będzie walczył z drugim kosmicznym stworkiem i jest temat na film :D
Z tego co ja wiem to symbiont był jeden( jako pierwszy przyleciał tylko Venom) inne jakie występowały w serii Mearela (mówie o komiksach i stąd czerpie wiedze a nie jak koledzy z dołu tylko film ewentualnie gra PC) inne symbioty powstały z Venoma sa jego pochodnymi... miał wielu nosicieli np.
Spider-Man
Eddie Brock
Red Hulk
Groot
Rocket Raccoon
Flash Thompson
Harry Osborn
ale jak powiedziałeś pomijając to ze dodali mega dużo fanaberii mogli by ja wyjaśnić...
Pozdrawiam
Jeżeli inne symbioty powstały z Venoma to dlaczego z nim walczą? Zupełnie zabrakło mi wyjaśnienia o co w tym wszystkim chodzi. Walczą bo tak i coś się na ekranie dzieje ale po co i dlaczego nikt nie wyjaśnił w tym filmie. Nie wiadomo nawet dlaczego innych nosicieli zabijał a naszego bochatera nie.
To jest dyskusyjne forum o filmach. Tutaj komentujemy filmy "publicznie", tak jak w pizzerii spożywamy pizzę. Jeśli nie lubisz pizzy, nie chodź do pizzerii, nikt Ci nie każe.
Chodzę do pizzerii żeby spróbować pizzy czy robią dobra i smaczna jak Jest Mdła i bez polotu jak ten film to mówię to ;)
A dlaczego wcielenie zła???
Nie wiem o co wam wszystkim chodzi?? W komiksach też są Elseworldy, różne wersję, What happened if i tak dalej.
W tym filmie jest dobry i pogódź się z tym albo nie oglądaj.
Ultrona na przykład stworzył Hank Pym a nie Tony Stark. Dlaczego nie płaczesz z tego powodu? Przecież to taka niezgodność z komiksem?
A dla czego wcielenie zła? napisałem to drogi kolego BO TAKA JEST TA POSTAĆ!! a nie lukrowany Venomek. Żeby móc ocenić trzeba obejrzeć wiec zbędna była twoja uwaga, kolejnej częśći na pewno nie obejrzę. Zgadzam się !pochodzenie mogło być inne Ultrona tak samo Venoma mógł przylecieć na komecie na statku kosmicznym bądź na miotle ale nikt z ultrona nie zrobił kochanego robotka domowego... wiec zastanów się czasem nad swoimi porównaniami ;-P