Do kogo mówił Knull?
“Your champion has fallen. Your planets will be mine. The king in black is awake. I will kill your world. Everyone will burn. And you WILL WATCH!”.
Łamał czwartą ścianę czy czegoś nie wyłapałem?
bardziej przemawiał niż mówił, raczej żadna czwarta ściana tylko zapowiedź kolejnych Venomów, cały film myślałem że ten elfi Knull zstąpi na ziemi, jako turbozłol (bo te gadojaszczuropająki raczej słabe były), ale trzeba będzie poczekać z rok lub dwa
najgorzej, jak 6 symbiotów nie mogło sobie poradzić z jednym robaczkiem, a na koniec venom ogarnął sam całe stado XD to było w uj słabe...
Też odniosłam wrażenie, że przemówienie jest do widza, ale nie wiem po co i o co w nim chodziło xd To by miało jakiś sens po pierwszym filmie, gdzie w kolejnych byłoby tego rozwinięcie, ale nie na zakończenie trylogii.
Od ogłoszenia planów już zdążyli je zmienić (przykład Kanga), więc wszystko przed nami :)
Kang i Blade to są akurat wyjątki o ,których wiemy i wyszły nagle. A nowa umowa z Sony nie była z dnia na dzień
czwartej ściany raczej nie łamał, bo żaden z filmów Venoma i Sony tego nie robił. Można rzeczywiście wnioskować, że mówi do widza ale wydaje mi się, że coś głębszego w tym jest jeśli nie wykasują go jak zrobili z innymi scenami po napisach z innych filmów. Co do głębi to dokładnie cytat jest zaciągnięty z king in black części 3 :) everyone will burn gdzie mówi to do Thora, który ratuje Dylana(syna Eddiego) i mamy taa dam wyjaśnienie sceny 2 po napisach. Jest też kolejny cytat "and you will watch" w momencie zabicia Thora przez Knulla - także ja bym po prostu traktował to jako zapowiedź ekranizacji komiksu King in Black
właśnie odświeżyłem 4 część komiksu i jest jeszcze kolejne mrugnięcie mała zmiana cytatu "your championS have fallen" mówiący Knull do Dylana.