Jak myślicie? Czy Moana będzie większym sukcesem od Zwierzogrodu? moim zdaniem Zootopia postawiła poprzeczkę bardzo wysoko, wątpię, by Moana okazała się lepsza.
Nie wydaje mi się, ponieważ Zwierzogród jest świetnym filmem animowanym i tak jak powiedziałaś bardzo wysoko postawił poprzeczkę.
Szczerze wątpię, ale gdyby to by jednak przebiło Zwierzogród... tobym się załamał... No bo jak dobre filmy można robić?!
Nie wiem czy przebije ale mam nadzieję, że będzie naprawdę dobry. Zwierzogród to film na którym dobrze bawią się zarówno dorośli jak i dzieci, bez głupawych żartów itp dlatego trudno to będzie przebić. Moim ulubionym filmem Disney'a Zwierzogród sie nie stał ale z przyjemnością do niego wracam.
Mam nadzieję, że Moana też da radę wiemy już że romansu tu nie będzie i właściwie zaczynam sie zastanawiać czy jednak centralnym punktem filmu nie będzie Maui a ta postać naprawdę mnie zaciekawia.
Oczywiście, że będzie lepsza!
1. muzykę do niej napisał między innymi Lin Manuel Miranda.
2. Zwierzogród był słaby.
Pod kątem finansowym nie ma raczej szans na pobicie Zootopii pomimo że to właśnie ten film, a nie Zootopia miał być największym animowanym hitem roku DIsneya. Na tym etapie zbyt małe jest zainteresowanie filmem, ale jeżeli zgarnie pozytywne recenzje to oczywiście ma szansę powalczyć.
Wizualnie będzie taka sama, przewiduję że historia będzie trochę gorsza, ale za to Muzyka pierwsza klasa.
Nie wiadomo na razie w tym roku żaden film animowany go nie przebił, przebił wszystkie filmy tej dekady ale czy przebije go Vaiana nie wiadomo ale wiadomo tylko jedno największe szanse na przebicie mają: Sing, Auta 3, Toy Story 4, Ralph Demolka 2, Iniemamocni 2 i Jak wytresować smoka 3
Wiesz moim zdaniem trole nie były takie dobre we Zwierzogrodzie wszystko było prawie perfekcyjnie a w trolach tylko piosenki a fabuła taka sobie.
Ponoć pierwsze recenzje są dobre:
"Krytycy rozpływają się w zachwytach nazywając film Vaiana: Skarb oceanu olśniewającym. Zwracają uwagę, że łączy on klasyczne fantasy z próbą dążenia do czegoś nowego w głównym nurcie kina i nie jest on kolejną, zwykłą opowieścią o księżniczce. To film feminocentryczny z silną kobiecą postacią.
Animacja jest kulturowo zaangażowana, wrażliwa i dokładna, a jednocześnie niesamowita pod względem wizualnym. Niektórzy krytycy wskazują ją jako możliwego zwycięzcę tegorocznych Oscarów.
Chwalone są także piosenki, które napisał Lin-Manuel Miranda. Mają one potencjał rozrywkowy, ale także bardzo ważne przesłaanie. Ponadto są bardzo oryginalne.
Vaiana: Skarb oceanu w Polsce zadebiutuje 25 listopada."
https://naekranie.pl/aktualnosci/pierwsze-recenzje-animacji-vaiana-skarb-oceanu- olsniewajaca-przygoda-1371019
Jest też finałowa piosenka w całości:
https://www.youtube.com/watch?v=LOwVQvAIK-k
Ja uważam iż film "Moana" będzie dobrym filmem; tak jakby cieplejszą wersją dobrze nam znanej "Krainy Lodu" i niczym szczególnym nas nie zachwyci czego byśmy już wcześniej nie widzieli gdzieś. Film zapowiada się w stylu Disney'a jakiego dobrze znamy z poprzednich produkcji; pełen piosenek, przewidywalnego humoru i powiedzmy sobie - bardziej ludzki. W "Zootopii" tych elementów brakowało lub były w całkowicie odmienny sposób pokazane i może dlatego tak przypadł nam do gustu.
Byłem dzisiaj w kinie i jestem bardzo pozywtywnie zaskoczony filmem "Moana". Jak dla mnie najlepsza cyfrowa animacja Disneya (nie licząc filmów Pixara). Ale "Zootopia" też mi się podobała.
Zootopia była przeurocza i absolutnie rewelacyjna! Wątpię że Moana ją przebije. Aczkolwiek efekty specjalne cieszą oko, duet bohaterów jest interesujący, jak i sama fabuła. Właśnie z niecierpliwością czekam na seans. 15:30 Szczecin Multikino. Raczej będę miał pustą salę dla siebie. ;)
Jeśli chodzi o box office to nie wiem czy Moana, Vaiana, Oceania czy jak ją tam jeszcze nazywają zarobi ponad 1 miliard USD i tym samym wyprzedzi "Zwierzogród" ale na pewno zarobi mnóstwo baksów (jak każda animacja Disneya). Ale pamiętajmy że ilość zarobionych pieniędzy to nie wyznacznik dobrego filmu. Dla przykładu "Gdzie jest Dory?" zarobiła więcej od "Zwierzogrodu" ale IMO Dory dużo słabsza.
Co do samego filmu to jestem oczarowany "Skarbem oceanu" i oceniam wyżej niż "Zwierzogród" (chociaż i ten mi się bardzo podobał). Myślę że walka o Oscara w kategorii animacja rozegra się właśnie pomiędzy tymi dwoma tytułami.
byłam wczoraj i moim zdaniem nie przebiło Zootopii. pomysł fajny, ale mnie jakoś szczególnie nie porwało, chociaż efekty są naprawdę świetne ;) mniej więcej jednak przewidywałam, jak rozegra się historia (z małym wyjątkiem na koniec), a Zootopia mnie totalnie zaskoczyła. tak więc u mnie wygrywa Zwierzogród ;)