PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=401089}

Uprowadzona

Taken
2008
7,6 359 tys. ocen
7,6 10 1 359198
6,5 48 krytyków
Uprowadzona
powrót do forum filmu Uprowadzona

Oglądałam film tysiąc razy! Nie, no dobra, tylko trzy, a moja ulubiona scena to jak porywają córkę tego ochroniarza i ona gada z nim przez telefon i wszystko widzi jak porywacze chodzą po pokoju. Podzielcie się swoimi ulubionymi scenami. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
gorgeous15

Moim zdaniem najlepsza jest scena końcowa

!!!!SPOILER!!!!!

Kiedy już dochodzi do konfrontacji Liama z gościem, który mu porwał córkę na łodzi.
Bez zmrużenia oka po prostu pakuje mu kulkę między oczy, gdy ten chce powiedzieć: "możemy się do...." - nie zdążył dokończyć. To chyba esensja tego filmu. Dodatkowo świetna jest scena kiedy Liam i jego "przyjaciel" z francuskiej policji jedzą kolację w domu tego drugiego.
Przy kolacji obecna jest żona policjanta. Atmosfera jest dosyć sielska... Liam wiedząc, że jakoś musi wydobyć informacje z policjanta po prostu strzela w nogę (w nogę chyba tak?) żonie. Majstersztyk po prostu.

ocenił(a) film na 9
pendrago

Prawie zgadzam się z Gorgeous, to znaczy moją ulubioną sceną jest moment, gdy Kim siedzi pod łóżkiem i rozmawia z ojcem przez telefon. Doskonale ukazane zostały opanowanie i umiejętności szpiegowskie ojca oraz, tu podziwiam, opanowanie porywanej dziewczyny.

użytkownik usunięty
alanholiczka

Ja uwielbiam scene kiedy Liam mowi : I told you, I would find you!!!

ocenił(a) film na 9

O, no właśnie. To też.

użytkownik usunięty
alanholiczka

Ludzie. A dlaczego nikt nie wspomni o scenie kiedy Liam obserwuje dziewczyne na sprzedaz i orientuje sie ze to jego corka.!!!! MOCNE

Sprawdź to
http://www.youtube.com/watch?v=x_V6InsrJbk&feature=related

ocenił(a) film na 10
alanholiczka

To również i moja ulubiona scena, Gdzie Kim siedzi pod łóżkiem a Liam mówi, co się za chwile jej stanie. Od tego momentu poczułam, że to będzie zaje**sty film ;) i nie myliłam się ;) zaraz go sobie znów włączę ;D

pendrago

A zwróciliście uwagę, że Liam wpakował kulkę w łeb szejka w momencie kiedy on zaczął mówić nie tylko dlatego, że chciał z nim skończyć i zemścić się, ale też dlatego że szejk, mówiąc, skupiając się na tym co mówi, przestał skupiać się na tym że trzyma nóż na gardle córki Liama. Profesjonalista Liam wiedział kiedy pociągnąć za spust.

ocenił(a) film na 10
gorgeous15

Ja osobiści najbardziej lubię ten monolog Nessona zaraz jak porwali jego córkę a telefon piodniósł porywacz....

"Jeśli chodzi o okup, mówię od razu, nie mam pieniędzy.
Mam za to... szczególny zestaw umiejętności.
Umiejętności, które zdobyłem podczas wieloletniej pracy.
Umiejętności czyniące mnie koszmarem dla takich jak wy.
Jeśli natychmiast puścicie moją córkę, to na tym koniec.
Nie będę was szukał.
Nie będę was ścigał.
Lecz jeśli nie,
to będę was szukał.
Znajdę was.
I zabiję."

Niby trochę patetyczne ale oddaje klimat filmu :D (one-man army)

użytkownik usunięty
sratytaty

Również moja ulubiona scena z tego filmu, a zaraz za nią scena w której Bryan znajduje Marco i daje mu kartkę do odczytania po czym wyjaśnia mu kim jest.

ocenił(a) film na 10

to również jest mocne! co był w tym domu u tej mafii czy coś i to było piękne gdy tamten się odezwał ;D

sratytaty

http://www.youtube.com/watch?v=x_V6InsrJbk&feature=related

gorgeous15

Ja uwielbiam tekst ,,Teraz najważniejsze. Zaraz zostaniesz porwana". Czyli ta sama scena, którą opisała Gorgeous15. :)

ocenił(a) film na 7
lenag

taaak <3

gorgeous15

jak napisał sratytaty:

"Jeśli chodzi o okup, mówię od razu, nie mam pieniędzy.
Mam za to... szczególny zestaw umiejętności.
Umiejętności, które zdobyłem podczas wieloletniej pracy.
Umiejętności czyniące mnie koszmarem dla takich jak wy.
Jeśli natychmiast puścicie moją córkę, to na tym koniec.
Nie będę was szukał.
Nie będę was ścigał.
Lecz jeśli nie,
to będę was szukał.
Znajdę was.
I zabiję."

a po tym wszystkim... "Good Luck"

GENIALNE :*