PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10063471}
5,5 1,1 tys. ocen
5,5 10 1 1114
3,3 6 krytyków
Until Dawn
powrót do forum filmu Until Dawn

Ludzie, oczywiście że nie będzie to wierna adaptacja gry która uwaga polega na tym że to MY DOKONUJEMY WYBORÓW I FABUŁA ZALEZY OD NAS. Twórcy filmu wzięli najlepsze co jest w grze, motywy, elementy świata przedstawionego i stworzyli nową historię. Ludzie po uj oglądać kolejna tą samą rzecz która była w grze. Film jest całkiem mocny, ja cały czas siedziałem w napięciu. Oczywiście że to nie jest film wybitny ale w swojej kategorii filmów jest serio dobry. I przestańcie się spinać że to nie jest gra, brawo, to jest film rządzący się innymi prawami

Matix2002

Sęk w tym, że Until Dawn, to nie była gra tylko interaktywny film, więc robienie filmu z filmu staje się śmieszne.

ocenił(a) film na 8
jacek_k_82

Nie jest śmieszne póki tworzy się coś nowego na jakiś dobrych motywach. Nie jest w tym nic śmiesznego

Matix2002

Tylko, że film jest cienki jak sik pająka xD

Matix2002

Zgadzam się z tym, film jako film dobry jako gracz fajnie było widzieć wątki które były w grze. Zaskoczyło mnie zakończenie, dziwne było widzieć horror w którym wszyscy przeżyli. Jedyne czego można się doczepić to faktycznie postacie nie zostaną w pamięci, bo nie były szczególnie interesujące. Ale 7,5-8/10 mogę dać

ocenił(a) film na 5
Matix2002

nie działa jako film zainspirowany grą ani jako stand alone

Matix2002

I gdzie w tym filmie są ww rzeczy? Ja nie zauważyłem nic z tego co tu nawypisywałeś, kicz, tandeta, tragedia.

ocenił(a) film na 4
Matix2002

Chłopie wiadomo, że to nie miało być 1:1 jak gra, ale oni nawet nie potrafili wykorzystać tego, co dostali na „tacy”. Początek słaby, zakończenie też totalnie bez sensu. Po prostu za mało wszystkiego.

Matix2002

Zrozum że to nie jest adaptacja gry. Ten tytuł filmu to kompletne nieporozumienie.

ocenił(a) film na 6
kowalllisimus

To jest prequel. Adaptacja gry będzie w 2 części, którą twórcy zapowiedzieli pod koniec tej. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
Matix2002

To prawda - wzięli wszystko, co dobre z gry i zrobili z tego gówno.