PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547000}

Uniwersytet Potworny

Monsters University
2013
7,1 110 tys. ocen
7,1 10 1 109893
6,4 34 krytyków
Uniwersytet Potworny
powrót do forum filmu Uniwersytet Potworny

Natknąłem się na bardzo ciekawą teorie, że wszystkie filmy powyższego studia są w jakiś sposób
połonczonę: http://www.obrazki.jeja.pl/65122,teoria-pixara.html

Zukox

Teorię znam i lubię, jednak zauważyłem kilka nieścisłych drobiazgów.
1. "Maszyny i potwory z PiS (dwuznaczny troszkę ten skrót :[ ) używali drzwi, ponieważ były zrobione z drewna i stanowiły drogę do użycia tej energii na potrzeby podróży w czasie".
No spoko, ale w filmie kilka razy pojawiały się metalowe drzwi.
2. "Czy Boo kiedykolwiek znalazła Sully'ego? [...] Z pewnością spotkał się z nią jako dzieckiem po raz ostatni w Potwory i Spółka."
Skąd ta pewność? Skoro pod koniec PiS drzwi znów były całe, to skąd wiadomo, czy się z nią nie spotykał jeszcze dużo razy po filmie?

Jednakże sama teoria jest całkiem dobra.

ocenił(a) film na 7
Zukox

Tak samo jest z Disneyem, oni też mają jakąś teorie i wszystkie filmy coś łączy, np w jednej bajce można dostrzec kilka postaci z innych bajek.

użytkownik usunięty
ellum9119

Pixar to wytwórnia, która zajmuje się animacją. W duecie z wytwórnią Disney robią filmy - sami jeszcze żadnej nie zrobili. Więc ni można powiedzieć, że tak samo jak w Disney, skoro o Disneyu mowa :)

ocenił(a) film na 7
Zukox

Obalę tą całą niezgrabnie napisaną teorię jakiegoś chłoptasia,któremu się nudził jednym,niepodważalnym argumentem,a oto on: W filmie ,,Auta'' na pucharach Hudsona Horneta były lata 1956,1957,czy tam podobne,nie pamiętam dokładnie,co dobitnie pokazuje,że film dzieje się w czasach teraźniejszych,czyli cała teoria jest o kant *upy rozbić.Aż mi szkoda chłopaka,bo tyle się napisał na marne.Dziękuję,dobranoc.

ocenił(a) film na 6
dominik9051

Przecież samochody nie muszą koniecznie mierzyć czasu od narodzin Jezusa. Mogłyby na przykład za rok pierwszy uznać np. stworzenie samochodu przez Forda itd.

Tomahowk

A jest tam papież, więc jakim autem byłl JEzus?

ocenił(a) film na 10
LordVader345

Jakimś pierwszym :P